Börekler Eğlenceli Fiyonk Börek-Birşah Süt Sponsorluğunda

Rabbim nasıl bi his veriyor insanın gönlüne hiç tanımadığı birini yıllarca tanıyor gibi sıcaklığı veriyor içine şükürler olsun rabbime :KK60:Hoppa
Kesinlikle katılıyorum,yemek bölümüne ilk yazdigindan beri kanım kaynamisti ama dillendirmek bu güne kismetmis:KK45:şükürler olsunn :dua: canim benim sende gercekten temiz kalplisin pek bi tatlisin masallah :KK60:iyi ki tanismisiz:KK39:

Kesinlikle katılıyorum,yemek bölümüne ilk yazdigindan beri kanım kaynamisti ama dillendirmek bu güne kismetmis:KK45:şükürler olsunn :dua: canim benim sende gercekten temiz kalplisin pek bi tatlisin masallah :KK60:iyi ki tanismisiz:KK39:
Sağol tatlım benim Rabbim hep iyi kalpli insanlar la karşılaştırsın bizleri

Görüntüsüyle tadıyla herkesin ilgisini çekecek ve beğeni toplayacak bir börek yapalım. Yapması da yemesi de çok eğlenceli. Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık. :KK66:

Öncelikle malzeme listesi
  • Eki Görüntüle 2089537

• 3 adet yufka
  • Peynir, maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı maden suyu (soda)
Üzeri için:

• Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Listedeki sıvı malzemeleri su, yağ, süt, maden suyunu bir kaba alıp karıştırıyoruz. Yufkalardan birini düz bir zemine serip bu hazırladığımız harçtan yufkanın her yerine sürüyoruz. Yufkaların dört yanından oval kısımlarından kesiyoruz, büyük bir kare haline getiriyoruz.
Kenardan çıkan fazla yufkaları alıp başka bir yere koyuyoruz, onlar fiyonkun ortası için kullanılacak. Büyük kare haline gelen yufkayı dörde bölüyoruz. Parçalardan birini sivri ucu bize gelecek şekilde çeviriyoruz. Ve alttan üstten büzerek ortada birleştiriyoruz. Resimdeki gibi iki kenarına peynirli maydanozlu iç harcımızdan koyuyoruz. Kenarlardan peynir içte kalacak şekilde fiyonk şekli vererek kapatıyoruz. Kenara ayırdığımız fazla yufkaları da ince şerit şeklinde katlayıp fiyonkumuzun ortasından doluyoruz.
Eki Görüntüle 2089538
Eki Görüntüle 2089539
Zaten harç sürmüştük ilk başta o yüzden rahatlıkla yapışacaktır. 3 tane yufkayı da bu şekilde yaparak fırın tepsimize diziyoruz. 1 yufkadan 4 tane fiyonk çıkıyor. 3 adet yufkadan 12 adet börek elde ettim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. 170 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun. :KK66:
Eki Görüntüle 2089577 Eki Görüntüle 2089579 Eki Görüntüle 2089580
Ellerine sağlık,cici bir börek olmuş,başarılar dilerim:KK37:

ay pişti tüh :eek::eek::eek::eek: aynı tarifi bende paylaştm hiç farketmedim cok pardonnnnn:dua:
Kazen Kazen Nevreste Nevreste benim tarifi silebilirsin haksızlık olmasın :110:

Back
X