Eğitimle ilgili bir derdim var

E tamam ben de puanda torpil dönüyor dememişim sonuç olarak. Genel anlamda torpil dönüyor, işin sınav kısmında da dönüyor ayrıca. Sorular çalındı bilmem ne haberlerini okuduğumuz günleri unutmadık.

Genellemişsiniz ben özele parçaladım. Madem işin sınav kısmında da döndüğünü düşünüyorsunuz neden muhalefet olup kim demiş diye soruyorsunuz 2. mesajınızda diyecekseniz :))
Polemik yaratmayın. Hayatta başarılar.

Genellemişsiniz ben özele parçaladım. Madem işin sınav kısmında da döndüğünü düşünüyorsunuz neden muhalefet olup kim demiş diye soruyorsunuz 2. mesajınızda diyecekseniz :))
Polemik yaratmayın. Hayatta başarılar.
Yahu polemik yaratan sensin kardeşim, neyse laf anlatmayacağım. Kimse zaten puan kısmında torpil dönüyor diye bi'şey demedi, sen attın ortaya öyle bişey. Ne dediğin belli değil ya da ben anlamadım. Neyse, kendimi yormaya değmez.

bence artık kafanızdan atın eski eşini. 2 kez denemişler olmamış. tamamen zıt insanlar.
sizinle mutlu ise siz de onunla mutluysanız tamamdır.

Merhabalar, uzun zamandır gelgitler yaşadığım bir şeyi sonunda sizinle paylaşmaya karar verdim. Ben üniversite öğrencisiyim, 2016da mezun olacağım. Yüksek lisans ile Kpss arasında gidip geliyorum fikir olarak. Kpss'ye pek güvenemiyorum çok fazla torpil vs. döndüğü için. Çok yüksek puanlar alıp atanamayan insanları duyuyorum çevreden ve bu beni kötü etkiliyor. Ama ailem de benim bir an önce devlete kapağı atmamı istiyor, her konuşmalarında bunu söyleyip duruyorlar. Yani her halükarda kpss'ye gireceğim, inancım olsa da olmasa da. Öte yandan aklımda bir de Yüksek Lisans yapmak var. Şimdilik akademisyenlik ve öğretmenlik tarzı şeyleri düşünmüyorum ama yüksek lisans yaparsam bunun bana özel sektörde ve devlet atamalarında faydası olur mu? Var mı aranızda yüksek lisans yapıp da kpss'ye giren ve yuksek lisans yapmış olmanın faydasını gören? Öte yandan aklımda kpss için bile hiç kendimi kasmayıp mezun olur olmaz iyi kötü bir işe girmek var. Sıkıldım çünkü artık öğrenci olmaktan, artık kendi paramı kazanmak istiyorum ama ileride pişman da olmak istemiyorum keşke şunu yapsaydım falan diye. Bana ne tavsiye edersiniz? Ne yapmalıyım?
şimdi kpss ye kesinlikle güvenmek durumundasın diye düşünüyorum
ben 36 yaşında evli ve 2 çocuklu iken kpss seti aldım evde çalışmaya başladım. internet videolarından ders çalıştım.
önlisans zıraat teknikeriyim.
36 yaşıma kadar kpss ye girmemiştim hiç
çünkü herkes torpil dönüyor. atanamazsın. çok yüksek alanlar atanamadı vs dedikleri için
ama öğrendim ki atamaları yani merkezi atamaları osym yapıyormuş.
oturdum adamakıllı çalıştım.
ve atandım canım.
hiç kimseye kulak asma.
ben 2 yıllık memur olmak üzereyim. ağustos 19 da
çok mutluyum. şükürler olsun. önce inanmak gerekiyor.

bu arada memur olup da atanıp da yüksek lisansını da tamamlaman çok kolay.
bizim burda yapan arkadaşlar var.

Merhabalar, uzun zamandır gelgitler yaşadığım bir şeyi sonunda sizinle paylaşmaya karar verdim. Ben üniversite öğrencisiyim, 2016da mezun olacağım. Yüksek lisans ile Kpss arasında gidip geliyorum fikir olarak. Kpss'ye pek güvenemiyorum çok fazla torpil vs. döndüğü için. Çok yüksek puanlar alıp atanamayan insanları duyuyorum çevreden ve bu beni kötü etkiliyor. Ama ailem de benim bir an önce devlete kapağı atmamı istiyor, her konuşmalarında bunu söyleyip duruyorlar. Yani her halükarda kpss'ye gireceğim, inancım olsa da olmasa da. Öte yandan aklımda bir de Yüksek Lisans yapmak var. Şimdilik akademisyenlik ve öğretmenlik tarzı şeyleri düşünmüyorum ama yüksek lisans yaparsam bunun bana özel sektörde ve devlet atamalarında faydası olur mu? Var mı aranızda yüksek lisans yapıp da kpss'ye giren ve yuksek lisans yapmış olmanın faydasını gören? Öte yandan aklımda kpss için bile hiç kendimi kasmayıp mezun olur olmaz iyi kötü bir işe girmek var. Sıkıldım çünkü artık öğrenci olmaktan, artık kendi paramı kazanmak istiyorum ama ileride pişman da olmak istemiyorum keşke şunu yapsaydım falan diye. Bana ne tavsiye edersiniz? Ne yapmalıyım?

Bölümünüz nedir?
Kpss nerdeyse hayal oldu
Yüksek lisansinda pek bir espirisi kaldigini düsünmüyorum bazi alanlar disinda acaba sizin bölümde o alanlardan birisi midir?
Is konusu saglik ve ögretmenlik harici devlete atamasi yok hatta onlarin bile sorunlu
Memurluk hayal.. arastirabilirsiniz iibfliyseniz tekrar bölüm okumanizi öneririm bir yandanda düzgün olabilecegini düsündügünüz bir ise girmeye calisin okulu bitirene kadar

özel sektörde çalışacağın yere bağlı. Ne okuyorsun bilmiyorum ama iyi kurumsal bir özelde çalışmazsan istersen Oxford tan al o yüksek lisans diplomasını maaşını falan etkilemez. Devlette etkiliyor. 400-500 TL kadar fark oluyor. Ama mühendislikte böyle. Diğer bölümler için bilmiyorum.

Okuduğum okulda yüksek yapmak kolay ama ben orada yapmak istemiyorum açıkçası. 4 yıl katlanmış olacağım o şehre, 2 yıl daha katlanmak istemiyorum. Ege veya Dokuz Eylül'de yapmak isterdim, evimden gidip gelmek için. Şimdi size bişey sormak istiyorum, ben çok rahatlıkla İngilizce konuşabiliyorum, yazabiliyorum, anlayabiliyorum vs. ama bunu kurslarla falan öğrenmedim, kendim öğrendim. Yani, biliyorum ama dil kursundan falan sertifikam yok, kağıt üzerinde bir kanıtım yok. Benim kanıtım olsa olsa konuşmam, yazmam falan olur. Okuduğum şehrin imkanları kısıtlıydı, aslında oradaki dil kurslarında mesleki İngilizce eğitimi alayım diye niyetlendim ama o kurslara giden arkadaşlarımın hiçbir şey öğrenmediklerini, güya B2 sertifikası olan arkadaşların İngilizce olarak kendilerini bile tanıtamadıklarını görünce, yaptıkları yanlışlarla dolu ödevlere çok yüksek puanların verildiğini falan görünce vazgeçtim, sadece para tuzağı olduğunu düşündüm o yerlerin. Biliyorum ama sertifikam yok, bu durumun bana iş görüşmelerinde veya iş hayatında sıkıntısı olur mu?

İkinci dil olarak Almanca öğrenmek istiyorum ama bana iş hayatında faydası olur mu bilmiyorum. Bir de Almanca zor bir dil, altından nasıl kalkarım bilmiyorum.

Okuduğum bölümden dolayı mıdır nedir bilmiyorum bende zaten "ne iş olsa yaparım" kafası var. Onu üzerimden atamıyorum. Peki KPSS'ye yoğunlaşayım desem bu iş için dershane şart mı? Yoğunlaşsam bile boşa çabalayacağımı düşünüyorum açıkçası KPSS konusunda, en azından İİBF alanında. Ailem de devlete gir diyor, başka bişey demiyor.
dilin varsa ve gelistirmek istiyorsan sanirim en uygunu havacilik , kabin memurlugu , yer hostesligi ve cesitli havacilikla ilgili alanlar .

Lisansına göre ve yapmak istediğin yuksek lisans bolumune göre cevabı degisebilecek bir soru bu. Yurtdışında yapilan yuksek lisansin burda yapilandan cok da bir farkini gorecegini dusunmuyorum. Ben doktoradayim tezi yaziorum. Doktora yapacaksan sayet yurtdisini oneririm. O yuzden yurtdisinda yapamiyorum diye uzulme oncelikle. Ozel sektorde yuksek lisansin avantajini illa ki gorursun. Ben yuksek lisansim sayesinde girmistim ise. Lisansim istatistik devami endustri muhendisligi. Illa iktisattan devam etmeyip cesitlendirebilirsin de. Not ortalaman iyiyse ben ekonometriyi oneririm sana. Ama zorlu bir surec seni bekliyor o secenekte. Kpss annenlerin de dedigi gibi en mantiklisi aslinda cok bir idealin yoksa. Ama zaten iyiysen alanda calismana gerek yok. Sahsen ben ilk 40 a giriyorum her sene B planım olsun diye giriyorum. Cunku yogun kafa gerektiren bir iste calisiorum doğrudan hem lisansim hem yuksek lisans&doktoramla alakali. Tabi kalifiye olunca devlette alacaginin 3 katini alabiliyorsum bunyen dayandigi surece.

merhaba,yurtdısında doktorayı ücretli mi yaptınız? biraz açıklar mısınız. ben su anda tez aşamasındayım yuksek lisansta.

Bölümünüz nedir?
Kpss nerdeyse hayal oldu
Yüksek lisansinda pek bir espirisi kaldigini düsünmüyorum bazi alanlar disinda acaba sizin bölümde o alanlardan birisi midir?
Is konusu saglik ve ögretmenlik harici devlete atamasi yok hatta onlarin bile sorunlu
Memurluk hayal.. arastirabilirsiniz iibfliyseniz tekrar bölüm okumanizi öneririm bir yandanda düzgün olabilecegini düsündügünüz bir ise girmeye calisin okulu bitirene kadar
Tekrar bir bölüm okumayacağım. Mezun olunca bakıcaz başımızın çaresine. Teşekkürler.

şimdi kpss ye kesinlikle güvenmek durumundasın diye düşünüyorum
ben 36 yaşında evli ve 2 çocuklu iken kpss seti aldım evde çalışmaya başladım. internet videolarından ders çalıştım.
önlisans zıraat teknikeriyim.
36 yaşıma kadar kpss ye girmemiştim hiç
çünkü herkes torpil dönüyor. atanamazsın. çok yüksek alanlar atanamadı vs dedikleri için
ama öğrendim ki atamaları yani merkezi atamaları osym yapıyormuş.
oturdum adamakıllı çalıştım.
ve atandım canım.
hiç kimseye kulak asma.
ben 2 yıllık memur olmak üzereyim. ağustos 19 da
çok mutluyum. şükürler olsun. önce inanmak gerekiyor.
Ne güzel, harika bişey sizin yaptığınız. :) İnansam da inanmasam da zaten o sınava girmek zorundayım, en azından böyle yorumlar teşvik ediyor, iyi oluyor yani.

Ne güzel, harika bişey sizin yaptığınız. :) İnansam da inanmasam da zaten o sınava girmek zorundayım, en azından böyle yorumlar teşvik ediyor, iyi oluyor yani.
zorundasın madem . umarım kazanırsın. hem çalışır hem eğitimini tamamlarsın inşallah
benim girdiğim dönemde kpss önlisans kadrosu 1 tane idi benim bölümden. o da bana nasip oldu.
hep iyi düşünmek lazım ve iyisini istemek lazım. inan ki oluyor . inancını yüksek tut.

X