Çıkmazdayım … eğitim ile alakalı

Kadroya geçene kadar. O da minimum 3-4 yıl. Ancak eş durumu tayininde de o ildeki öğretmen ihtiyacı ve hizmet puanı önceliği söz konusu. 10 yıl kadar da ayrı kalınabilir. İline bağlı biraz da. Antalya, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlerin puanları çok yüksek.
Arkadaşımın eşi öğretmen. Sanırım 4yıl sonra eş durumundan direk eşinin şehrine tayin isteyebiliyormuşsun. Sorun olmaz diyor.

Dondurun bence,formasyon + kpss diyorum ben. Valla 3bebeyle canınıza okunur.

bu mesleği işkence edilerek iradeniz dışı yapıyo gibi konuşuyor ve başka mesleklerle kıyaslıyorsunuz. Atama bekleyen hevesli bir sürü meslektaşınız var. İstemiyorsanız bırakın da onlar yapsın. Ben konu sahibine tavsiye verirken öğretmenler kaç ay tatil yapıyorlar, avukatın mesai kavramı yok, izni yok diye kıyaslama yapmadım mesela. Direkt avukat mesleğindeki zorlukları söyledim. Başka mesleklerle kıyaslama yaparsanız böyle tepki alırsınız.
Sizin sinirleriniz bozulmuş, biraz dinlenin. Bu kadar stres bünyeye zarar.

Elinizi sallasaniz hukuk okuyana çarpıyor bu ara
Birde açıköğretimden adalet okuyup geçiliyormus falan geçen biri bahsediyordu
Yerinizde olsam öğretmenlik seçerdim
Hakkınızda hayırlısı olsun 😊

Arkadaşımın eşi öğretmen. Sanırım 4yıl sonra eş durumundan direk eşinin şehrine tayin isteyebiliyormuşsun. Sorun olmaz diyor.
Ben de öğretmenim yeni atandım ☺️. Maalesef biraz eşin bulunduğu ile göre değişebiliyor durum. Burada uzun yıllar öğretmenlik yapmış, ne il dışı tayinle ne de eş durumuyla yer değiştirebilen bir üye vardı. Kontenjan açılmıyor, açılırsa da birden fazla kişi orayı yazdıysa hizmet puanına bakılıyor. 5 yılın üzerinde yüksek hizmet puanı veren bir yerde çalışmak lazım anca istediğiniz yere gidebilmek için.

azminizi ve basarınızı tebrık etmek ıstedım buradan genclere ornek konu cıkar yok kafamı veremıyorum yok bunalımdayım yok zaman bulamıyorum dıyenler okuyup kendılerıne azim ornegı gorsunler ıkızlerle ustelık uzun aradan sonra helal olsun valla

sız ne karar versenız dogrusunu verırsınız bellı kı hakkınızda hayırlısı olsun

azminizi ve basarınızı tebrık etmek ıstedım buradan genclere ornek konu cıkar yok kafamı veremıyorum yok bunalımdayım yok zaman bulamıyorum dıyenler okuyup kendılerıne azim ornegı gorsunler ıkızlerle ustelık uzun aradan sonra helal olsun valla

sız ne karar versenız dogrusunu verırsınız bellı kı hakkınızda hayırlısı olsun
Çok teşekkür ederim

X