Çıkmazdayım … eğitim ile alakalı

Zamanında Hukuk Fakültesi ne Eğitim Fakültesi ni tercih etmiş biri olarak ben hukuk derim. 6 bin lira uğruna kölelik yapıyoruz. Çevremde hukuk şöyle böyle diyen kim varsa bir eli yağda bir eli balda.
Fizik ataması oldukça zor bir bölüm, yanlış bilmiyorsam da atanınca 6 yıl çakılı kadro çalışılıyor. Üç çocukla bunu yapabilir misiniz onu bir düşünün derim.
Hepsinden de öte tebrik ederim, eminim en güzeline karar vereceksiniz.
Hocam teşekkür ederim… öğretmenliğin 3 çocuklu biri olarak bana cazip geleceğini ve hayatımı rahat bir şekilde devam ettireceğimi düşünüyorum o yüzden yönelimim daha fazla bu alana oluyor .

Maalesef hiçbir şey yapmadım . Ama atamaya suç bulamıyorum çünkü ben çalışmadım bunu kabul ediyorum. İçimde hep var tekrar başlamak isteği ama bilemiyorum nasıl olur . İnancımı kaybetmedim aslında çalışılırsa yapılmayacak bir şey değil . Emek verip yapamasam üzülürdüm pes etmemek lazım ipin ucu bi kaçtı mı tutamıyoruz maalesf 😓
Hocam 13 yıl sonra atanan bir anne tanıdığım var tarihten bence çalışın olursa olur

Kazandıktan sonra yol çizmek için biraz geç. Normal şartlarda hukuk iyi tabiki fakat. Bitesiye 40a yakın olacaksınız ki o da hemen biterse. Formasyonla devam ederseniz de mülakatı kpss vs. Var dogu görevi var. 3 cocukla eşten ayrı nasıl olur sizin için bilemedim. Çalışm hayatına atılmak için geç kalmışsınız. Formasyon alıp ögretmenlikten devam ederseniz sizin için daha az zaman alabilir
Şartlar geciktirdi ama Genc olup benim 3 çocukla yaptığımı yapamayanlarda var nasip

Şartlar geciktirdi ama Genc olup benim 3 çocukla yaptığımı yapamayanlarda var nasip
Nerden dönerseniz kar tabi ki :) öğretmenlik daha mantıklı tayini eşiniz sorun etmeyecekse şayet. Dediğiniz gibi gençken degil yaş biraz ilerleyince dank edebiliyor bazıları için. Hayat şartları zor artık. Kocaya güvenmemek gerekiyor

Hocam artık ekmek aslanın midesinde ağzını da geçti nasip
öyle gerçekten.Ben hukuktan devam etmenizden yanayım ama tabi karar sizin.KPSS süreci zorlu bir yol.Hem psikolojik bir savaş hem de gerçek anlamda büyük bir odaklanma istiyor.Birde KPSS'de öenmli olan puanlar değil,alımın fazla olması.Alım fazla olduğunda puan düşer.

Kazandıktan sonra yol çizmek için biraz geç. Normal şartlarda hukuk iyi tabiki fakat. Bitesiye 40a yakın olacaksınız ki o da hemen biterse. Formasyonla devam ederseniz de mülakatı kpss vs. Var dogu görevi var. 3 cocukla eşten ayrı nasıl olur sizin için bilemedim. Çalışm hayatına atılmak için geç kalmışsınız. Formasyon alıp ögretmenlikten devam ederseniz sizin için daha az zaman alabilir
Bence hiç bir şey için geç değil ki zaten çoğu genç hukuk için o kadar çabalarken 3 çocukla üstelik bu başarıya ulaşan bir hanımefendi için bir çok sey mümkün .ban şahsen başarısına hayran kaldım insan yeterki pes etmesin👏

Bence hiç bir şey için geç değil ki zaten çoğu genç hukuk için o kadar çabalarken 3 çocukla üstelik bu başarıya ulaşan bir hanımefendi için bir çok sey mümkün .ban şahsen başarısına hayran kaldım insan yeterki pes etmesin👏
Türkiye şartları maalesef. Ben de çocukla staj eğitiminden geçtim. Eşim olmadan yanımda. Gerçekten zor. Eşim çok problem çıkardı o zaman için.Hem çalışmamı isteyip hem yanında olamayışımda çıldırdı resmen. Arkadaş kazanır eder vs. Ama destek olacak bir eş var mı önemli olan o. Tayin işleri sıkıntılı. Çalışan zaten yapar.

Türkiye şartları maalesef. Ben de çocukla staj eğitiminden geçtim. Eşim olmadan yanımda. Gerçekten zor. Eşim çok problem çıkardı o zaman için. Arkadaş kazanır eder vs. Ama destek olacak bir eş var mı önemli olan o. Tayin işleri sıkıntılı. Çalışan zaten yapar.
Gerçi sizde haklısınız ben evli olmadığım için zorlukları hakkında bir fikrim oluşmadı. Ama dediğiniz gibi eş destek olur yardımcı olursa o başka tabi

Eş durumu hakkı geldiği zaman öğretmen olmasa bile bulunduğu şehirde 1 sene sigortalı çalışması lazım. Öğretmen olması şartı yok 😊
Eş durumu hakkı ne zaman geliyor ? Ben bikac yil eşinden ayrı kalıyorsun diye biliyorum.

Sonra eşinin ysnina gidebiliyorsun.

Ama işte kaç yıl ayrikaliniyor ?

Gerçi sizde haklısınız ben evli olmadığım için zorlukları hakkında bir fikrim oluşmadı. Ama dediğiniz gibi eş destek olur yardımcı olursa o başka tabi
Bizim erkeklerimiz bencil.Bende 1 çocuk var tek başıma bakıyorum 2 senedir eşim uzakta ben hem anne hem baba oldum. Erkek destek olmuyorsa zor. Ki atanınca uzaktan nasıl destek olacak. Bu sefer yanında olmayınca keşke çalışmasaydın demeler başlayacak. Ki ben 30 yaşında hallettim bitti. Belirli bşr yaştan sonra adamlar sabreder mi o var işte. Yoksa azim güzel şey. Pes etmemek lazım. Zaman almayacak olsa konu sahibi için avukatlık derdim. A. Ş. Lerde avukat bulundurma zorunluluğu var. E adliyeden davalar geliyor vs.

Türkiye şartları maalesef. Ben de çocukla staj eğitiminden geçtim. Eşim olmadan yanımda. Gerçekten zor. Eşim çok problem çıkardı o zaman için.Hem çalışmamı isteyip hem yanında olamayışımda çıldırdı resmen. Arkadaş kazanır eder vs. Ama destek olacak bir eş var mı önemli olan o. Tayin işleri sıkıntılı. Çalışan zaten yapar.
Eşim bu konuda destekçi görünüyor hocam :KK66: hatta o yks ile ugrasmamamı direk KPSS ye odaklanmamı istiyordu. Ama sonradan fikri ne olur bilemem tabii …

Bizim erkeklerimiz bencil.Bende 1 çocuk var tek başıma bakıyorum 2 senedir eşim uzakta ben hem anne hem baba oldum. Erkek destek olmuyorsa zor. Ki atanınca uzaktan nasıl destek olacak. Bu sefer yanında olmayınca keşke çalışmasaydın demeler başlayacak. Ki ben 30 yaşında hallettim bitti. Belirli bşr yaştan sonra adamlar sabreder mi o var işte. Yoksa azim güzel şey. Pes etmemek lazım. Zaman almayacak olsa konu sahibi için avukatlık derdim. A. Ş. Lerde avukat bulundurma zorunluluğu var. E adliyeden davalar geliyor vs.
Gerçekten tek başına çocukla alakadar olmak çok zor Allah yardımcınız olsun çoğu bencil dediğiniz gibi .eş Gerçekten etkiliyor bazı şeyleri o yüzden bir an önce sizde eşinizle bir arada olursunuz

Eş durumu hakkı ne zaman geliyor ? Ben bikac yil eşinden ayrı kalıyorsun diye biliyorum.

Sonra eşinin ysnina gidebiliyorsun.

Ama işte kaç yıl ayrikaliniyor ?
Valla ben atanamadım ama atanan arkadaşım bi 3 sene kaldı sanırım artık sözleşmeli atanıp sonra kadroya geçiyorsunuz kadro sonrası 1 sene kalmanız gerekiyor eş durumu için ama istersen sorarım arkadaşıma 😊 hatta o da evlendi bi süre ayrı kaldı eşinden sonra eş durumu istedi. Evlenmeden önce atanmıştı

Valla ben atanamadım ama atanan arkadaşım bi 3 sene kaldı sanırım artık sözleşmeli atanıp sonra kadroya geçiyorsunuz kadro sonrası 1 sene kalmanız gerekiyor eş durumu için ama istersen sorarım arkadaşıma 😊 hatta o da evlendi bi süre ayrı kaldı eşinden sonra eş durumu istedi. Evlenmeden önce atanmıştı
Teşekkür ederim gerek yok ♥️

Merhaba arkadaşlar . Ben lisans mezunuyum ,evliyim ve oğlum ve ikizlerim var . Mezun olalı baya oluyor bir çılgınlık yapıp yks ye hazırlanıp hukuk kazAndım . Ancak hukuk oldu 5 yıl artı 1 yıl staj :KK43: e yaş 31 . Lisansım fen fakültesi olduğu İçin formasyon bekliyorum aldıktan sonra öğretmenlik için KPSS düşünüyorum . Aklım çok karışık … sizce hukuğu dondurup formasyon artı KPSS mi çalışayım ? Yoksa ikisini bir arada götürebilir miyim ki imkanı yok ? Ya da KPSS falan düşünmeyip hukuğu mu okumalıyım . İnanın atanıp paramı kazanmak istiyorum. Çıkmazdayım
Lisansım fen fakültesi olduğu İçin formasyon bekliyorum aldıktan sonra öğretmenlik için KPSS düşünün en doğrusu bu hukuku da okumaya devam edin baktıniz zorluyor dondurursunuZ atandıktan sonra hukuk okumaya devam edersiniz azminiz harika hukuku kazanmışken çöpe atmayın derim:)

Merhaba hocam . Atansam giderim çünkü bir kadının kendi parasını kazanması kadar güzel birşey olmadığını düşünüyorum . Okullar duyurular yapmaya başlamış sanırım açılacak . Çocuklar olduğu icin sadece akşamları çalışabiliyorum o yüzden zamanım kısıtlı olduğu icin ikilemdeyim :KK43:

ben olsam (böyle konulara hep böyle cevap veriyorum, umarım ukalalık gibi düşünmezsiniz)

gider hukuka kaydımı yaptırırım.

ama o okulu normal bir 4 sene lisans programı gibi düşünmem. 7 seneye kadar yolunuz var.

formasyonu beklerim, eğer çolukla çocukla gidebileceğim yerde bir formasyn açılır ben de kontenjanı sağlar da gidebilirsem ne ala.
çünkü sanıyorum şu anda çocuklarınız nispeten daha küçüktür. şu anda çocuklar size daha engel olur.
ileride kreşe gider okula gider, daha kolay olur. esas mesele şimdi.

KPSS çalışmaya zaten direkt başlarım. heme bugün. çünkü formasyon çalışılacak bir şey değil zaten. kontenjan açıldı açıldı girdiniz girdiniz bundan ibaret. tek sorun okullar yüz yüze orada bulunmanızı isteyebilir. bir de şu tezsiz konusu hala net olmadı belki seneye tekrar o gelecek. bu sene formasyonu alabilirseniz süper olur.

sorun şu ki fizik bir anaokulu bir din gibi değil. benim 90+ KPSS puanlıyla 5 sene filan atama bekleyen direkt fizik öğr mezunu kuzenim vardı. atanınca da adıyamana atanmıştı. eşi izmirdeyken...

1diyelim formasyonu bu sene aldınız
2diyelim KPSS'den 75-80 aldınız -ki alırsınız YKS için de fizik mizik çalışmışsınızdır siz zaten.
3diyelim bu seneki kadar da fizik kontenjanı oldu -ama olmayabiliyor fizik sürprizli.
4diyelim bu açık yerler de eşinizle filan gidebileceğiniz/size yakın/ hatta bulunduğunuz şehirde yerler- fizikçi olduğunuza göre zaten köy okulu filan olmaz merkezi liseler olur.
5diyelim eşinizle gidemeseniz de 3+1 sene ayrı yaşamak size koymayacak.

e süper, daha ne olsun?

ama bu 5'i bir yerde olmayabilir.
bu duruma karşı hukuku okumaya bir yandan devam ederim ben olsam ünkü belli olmaz 2-3 sene de sürebilir atanmak. ama mesela KPSS'ye ağırlık veririm bu kış fazla bir ders almam hukukta.
atanınca olmadı yatay geçiş filan yaparsınız (istanbul hukuk filan okumayacaksanız).

X