Merhaba hocam . Atansam giderim çünkü bir kadının kendi parasını kazanması kadar güzel birşey olmadığını düşünüyorum . Okullar duyurular yapmaya başlamış sanırım açılacak . Çocuklar olduğu icin sadece akşamları çalışabiliyorum o yüzden zamanım kısıtlı olduğu icin ikilemdeyim
ben olsam (böyle konulara hep böyle cevap veriyorum, umarım ukalalık gibi düşünmezsiniz)
gider hukuka kaydımı yaptırırım.
ama o okulu normal bir 4 sene lisans programı gibi düşünmem. 7 seneye kadar yolunuz var.
formasyonu beklerim, eğer çolukla çocukla gidebileceğim yerde bir formasyn açılır ben de kontenjanı sağlar da gidebilirsem ne ala.
çünkü sanıyorum şu anda çocuklarınız nispeten daha küçüktür. şu anda çocuklar size daha engel olur.
ileride kreşe gider okula gider, daha kolay olur. esas mesele şimdi.
KPSS çalışmaya zaten direkt başlarım. heme bugün. çünkü formasyon çalışılacak bir şey değil zaten. kontenjan açıldı açıldı girdiniz girdiniz bundan ibaret. tek sorun okullar yüz yüze orada bulunmanızı isteyebilir. bir de şu tezsiz konusu hala net olmadı belki seneye tekrar o gelecek. bu sene formasyonu alabilirseniz süper olur.
sorun şu ki fizik bir anaokulu bir din gibi değil. benim 90+ KPSS puanlıyla 5 sene filan atama bekleyen direkt fizik öğr mezunu kuzenim vardı. atanınca da adıyamana atanmıştı. eşi izmirdeyken...
1diyelim formasyonu bu sene aldınız
2diyelim KPSS'den 75-80 aldınız -ki alırsınız YKS için de fizik mizik çalışmışsınızdır siz zaten.
3diyelim bu seneki kadar da fizik kontenjanı oldu -ama olmayabiliyor fizik sürprizli.
4diyelim bu açık yerler de eşinizle filan gidebileceğiniz/size yakın/ hatta bulunduğunuz şehirde yerler- fizikçi olduğunuza göre zaten köy okulu filan olmaz merkezi liseler olur.
5diyelim eşinizle gidemeseniz de 3+1 sene ayrı yaşamak size koymayacak.
e süper, daha ne olsun?
ama bu 5'i bir yerde olmayabilir.
bu duruma karşı hukuku okumaya bir yandan devam ederim ben olsam ünkü belli olmaz 2-3 sene de sürebilir atanmak. ama mesela KPSS'ye ağırlık veririm bu kış fazla bir ders almam hukukta.
atanınca olmadı yatay geçiş filan yaparsınız (istanbul hukuk filan okumayacaksanız).