- Konu Sahibi Baloglusunannesiii
O zaman kpss hazırlan derim, ama doğuya 3 yıl gidebilir misin bunu da hesaplaBölümünde öğretmenlik ataması 74-78 bandında
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman kpss hazırlan derim, ama doğuya 3 yıl gidebilir misin bunu da hesaplaBölümünde öğretmenlik ataması 74-78 bandında
Tamam da niye sinirlendiniz? Hakaret etmedim fikrimi söyledim.Hukuk mezunları 3 bin liraya kölelik yapıyor. Kimin bir eli yağda bir eli balda acaba? Bilmediğiniz sektörler konusunda konuşuyorsunuz. Bilmem kaç yıl önce 5 tane hukuk fakültesi varken mezun olan insanla yeni mezunları kıyaslayamazsınız. Ben kendim avukatım çevremde de milyon tane avukat var. Hadi ben eş durumundan çok şükür kötü durumda değilim de arkadaşlarımın hepsi sürünüyor. İÜ hukuk mezunu, yüksek lisans yapmış çocuk yurtdışında kuryelik yapmak istiyor. Başka bir yakınım şu an stajyer avukat ve ayda 500 tl alıyor. Ben yaklaşık 2 sene çalıştığım yerde yıllık izin kullandırtmadılar. Aylarca tatil yapmaya benzemez. 3 çocuk annesi bir kadının hem çocuklarımı büyütür hem çalışırım diyebileceği bir iş hiç değil. Zaten 30 küsür yaşında tecrübesiz ve çocukları olan birini tanıdık yer olmadığı sürece kimse işe almaz
bu mesleği işkence edilerek iradeniz dışı yapıyo gibi konuşuyor ve başka mesleklerle kıyaslıyorsunuz. Atama bekleyen hevesli bir sürü meslektaşınız var. İstemiyorsanız bırakın da onlar yapsın. Ben konu sahibine tavsiye verirken öğretmenler kaç ay tatil yapıyorlar, avukatın mesai kavramı yok, izni yok diye kıyaslama yapmadım mesela. Direkt avukat mesleğindeki zorlukları söyledim. Başka mesleklerle kıyaslama yaparsanız böyle tepki alırsınız.Tamam da niye sinirlendiniz? Hakaret etmedim fikrimi söyledim.
Her zaman böyle gergin misiniz?
Hocam öyle guzel yazmışsınız ki daha ne olsun tüm bunları değerlendireceğim . Eşim de hayırlısı sen çalış gerisi bende diyor :)ben olsam (böyle konulara hep böyle cevap veriyorum, umarım ukalalık gibi düşünmezsiniz)
gider hukuka kaydımı yaptırırım.
ama o okulu normal bir 4 sene lisans programı gibi düşünmem. 7 seneye kadar yolunuz var.
formasyonu beklerim, eğer çolukla çocukla gidebileceğim yerde bir formasyn açılır ben de kontenjanı sağlar da gidebilirsem ne ala.
çünkü sanıyorum şu anda çocuklarınız nispeten daha küçüktür. şu anda çocuklar size daha engel olur.
ileride kreşe gider okula gider, daha kolay olur. esas mesele şimdi.
KPSS çalışmaya zaten direkt başlarım. heme bugün. çünkü formasyon çalışılacak bir şey değil zaten. kontenjan açıldı açıldı girdiniz girdiniz bundan ibaret. tek sorun okullar yüz yüze orada bulunmanızı isteyebilir. bir de şu tezsiz konusu hala net olmadı belki seneye tekrar o gelecek. bu sene formasyonu alabilirseniz süper olur.
sorun şu ki fizik bir anaokulu bir din gibi değil. benim 90+ KPSS puanlıyla 5 sene filan atama bekleyen direkt fizik öğr mezunu kuzenim vardı. atanınca da adıyamana atanmıştı. eşi izmirdeyken...
1diyelim formasyonu bu sene aldınız
2diyelim KPSS'den 75-80 aldınız -ki alırsınız YKS için de fizik mizik çalışmışsınızdır siz zaten.
3diyelim bu seneki kadar da fizik kontenjanı oldu -ama olmayabiliyor fizik sürprizli.
4diyelim bu açık yerler de eşinizle filan gidebileceğiniz/size yakın/ hatta bulunduğunuz şehirde yerler- fizikçi olduğunuza göre zaten köy okulu filan olmaz merkezi liseler olur.
5diyelim eşinizle gidemeseniz de 3+1 sene ayrı yaşamak size koymayacak.
e süper, daha ne olsun?
ama bu 5'i bir yerde olmayabilir.
bu duruma karşı hukuku okumaya bir yandan devam ederim ben olsam ünkü belli olmaz 2-3 sene de sürebilir atanmak. ama mesela KPSS'ye ağırlık veririm bu kış fazla bir ders almam hukukta.
atanınca olmadı yatay geçiş filan yaparsınız (istanbul hukuk filan okumayacaksanız).
Eşiniz ne güzel destek size ayrica 3 çocukla ne güzel bir enerjiniz var hukuk için çalışıp kazanmissinizHocam öyle guzel yazmışsınız ki daha ne olsun tüm bunları değerlendireceğim . Eşim de hayırlısı sen çalış gerisi bende diyor :)
Puanınızı ve sıralamanızı merak ettim :)100 binde hukuk almıyor aslında şart olarak yazılmış yani boş kontenjan kalmasına karşın 100 bin altı yazmasın diye . Tıp İçin 50 bin şartı getirildi . Evet hemen çalışıp para kazanmak istiyorum
Hangi senede 9 devlet üniversitesi vardı?Yüzde yüz katiliyorum. Ben hukuk kazandigimda 9 devlet universitesi vardi sadece. Girmek cok zordu, avukat azdi. Yillar icinde cevre yaptim, deneyim kazandim, isim oturdu. Eger suanki hukuk camiasi gibi olsaydi okumazdim asla.
1999, 9 degilmis Gazi'yi unutmusum 10 tane varmis.Hangi senede 9 devlet üniversitesi vardı?
Eş durumu hakkı ne zaman geliyor ? Ben bikac yil eşinden ayrı kalıyorsun diye biliyorum.
Sonra eşinin ysnina gidebiliyorsun.
Ama işte kaç yıl ayrikaliniyor ?
Kadroya geçene kadar. O da minimum 3-4 yıl. Ancak eş durumu tayininde de o ildeki öğretmen ihtiyacı ve hizmet puanı önceliği söz konusu. 10 yıl kadar da ayrı kalınabilir. İline bağlı biraz da. Antalya, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlerin puanları çok yüksek.Eş durumu hakkı ne zaman geliyor ? Ben bikac yil eşinden ayrı kalıyorsun diye biliyorum.
Sonra eşinin ysnina gidebiliyorsun.
Ama işte kaç yıl ayrikaliniyor ?
Ölme eşeğim ölmeKadroya geçene kadar. O da minimum 3-4 yıl. Ancak eş durumu tayininde de o ildeki öğretmen ihtiyacı ve hizmet puanı önceliği söz konusu. 10 yıl kadar da ayrı kalınabilir. İline bağlı biraz da. Antalya, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlerin puanları çok yüksek.
Mmemur ama maalesef gelemez neyseki çalışmayi şimdilik düşünmüyorum .eşiniz kadrolu memur ise yanınıza gelir yok değilse siz onun yanına 4 sene sonra gidersiniz. @
Baloglusunannesiii
Eşim 12 yıllık memur mühendiseşiniz kadrolu memur ise yanınıza gelir yok değilse siz onun yanına 4 sene sonra gidersiniz. @
Baloglusunannesiii
O zaman kesinlikle önceliğimiz öğretmenlik olsun. Atamanız olunca da hukuk okursunuz. Bu şartlarda hukuk okuyup para kazanma imkanınız malasef zorÇok çevrem yok hocam . Bende bir hayaldi gerçek olsun diyerek çalışmıştım…
Hukukta devam zorunlulugu yok. Bence hem hukuk hem kpss çalışın derim. Çogu ilde dogu görevi tamamlanıyor. 6yıl sözleşmeli öğretmenlik kalkalı 2 3sene oluyor. 2+1 e düşürmeye çalışılıyor şuan. En mantıklısı kpss ve hukuk derim.Merhaba arkadaşlar . Ben lisans mezunuyum ,evliyim ve oğlum ve ikizlerim var . Mezun olalı baya oluyor bir çılgınlık yapıp yks ye hazırlanıp hukuk kazAndım . Ancak hukuk oldu 5 yıl artı 1 yıl staj e yaş 31 . Lisansım fen fakültesi olduğu İçin formasyon bekliyorum aldıktan sonra öğretmenlik için KPSS düşünüyorum . Aklım çok karışık … sizce hukuğu dondurup formasyon artı KPSS mi çalışayım ? Yoksa ikisini bir arada götürebilir miyim ki imkanı yok ? Ya da KPSS falan düşünmeyip hukuğu mu okumalıyım . İnanın atanıp paramı kazanmak istiyorum. Çıkmazdayım