• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Bulutlarinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
236
19
48
kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .

blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye
Yooo öyle bir şey demeyeceğiz. Tam tersini diyeceğiz.

Ülkede eğitim seviyesi zaten yerlerde. Bırakın lise mezununu üniversite mezunları bile kendini geliştiremiyor. Yerinde sayan bir üniversite mezunu ile bir lise mezunu anlaşabilir de tabi. Ama kendini geliştirmiş, okurken ve sonrasında aktif bir hayat yaşamış birine lise mezunu isterse dünyanın en gelişmiş insanı olsun, yetmez, yetemez.

eğitim düzeyinin kültüre kafa yapısına görüşlere yetişme farklılıklarına ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama hani filmler de görüyoruz ya bazen erkekler kendilerini eşlerinden aşağı da görüyor eğitim farkından kaynaklanan maddi gelirden ötürü..bir evlilikte eğitim farkının sorun olacağı şey bu yönde bana göre..onun dışında insanlar evlenince değişiyor zaten bir bakıyoruz tanımadığımız bir insanla aynı yastığa baş koyuyoruz..önemli olan ruhsal bakış açınız uyumunuz sabrınız gerisi yalan..

Şu dengesiz ekonomik ortamda memurluğu bırakıp ticarete girmeyi düşünmesi bence daha büyük sorun. İki saatlik görüşmelerle insan anlaşılmaz sorumsuz mu kültürsüz mü bunları ince eleyip sık dokuyun
yani ticerete sıfırdan başlamak gibi değilde dedenin babanın yııllardır yaptıgı işi bu devam ettırmek ıstıyor dıyeleım işin basına gecmek ıstıyor

eğitim düzeyinin kültüre kafa yapısına görüşlere yetişme farklılıklarına ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama hani filmler de görüyoruz ya bazen erkekler kendilerini eşlerinden aşağı da görüyor eğitim farkından kaynaklanan maddi gelirden ötürü..bir evlilikte eğitim farkının sorun olacağı şey bu yönde bana göre..onun dışında insanlar evlenince değişiyor zaten bir bakıyoruz tanımadığımız bir insanla aynı yastığa baş koyuyoruz..önemli olan ruhsal bakış açınız uyumunuz sabrınız gerisi yalan..
maddi yöndende etkıler mı bılmıyorum cunku çalışmıyorum şuan da aslında

Yooo öyle bir şey demeyeceğiz. Tam tersini diyeceğiz.

Ülkede eğitim seviyesi zaten yerlerde. Bırakın lise mezununu üniversite mezunları bile kendini geliştiremiyor. Yerinde sayan bir üniversite mezunu ile bir lise mezunu anlaşabilir de tabi. Ama kendini geliştirmiş, okurken ve sonrasında aktif bir hayat yaşamış birine lise mezunu isterse dünyanın en gelişmiş insanı olsun, yetmez, yetemez.
yanı bn atamam olmadıgı ıcın calısmıyorum malesef

maddi yöndende etkıler mı bılmıyorum cunku çalışmıyorum şuan da aslında
çalışırsanız da bu konu da ruhsal denge sizin eliniz de olur..kadınların maneviyatı daha tutarlı..yine de önemli olan evlilik yapacağınız kişinin mantığı netice de bile bile sizinle bir yola giriyor

yani ticerete sıfırdan başlamak gibi değilde dedenin babanın yııllardır yaptıgı işi bu devam ettırmek ıstıyor dıyeleım işin basına gecmek ıstıyor
Memuriyeti bırakıp aile işine atılan insanda akıl yoktur. Eğitim farkı, kültür farkı falan bunları geçtim, bu adamla evlenirseniz koloni halinde yaşamaya hazır olun çünkü daima ailesinin güdümünde olacaktır.

Eğitim kısmını bilemeyeceğim ama şu kısım sıkıntılı. Memurluk bırakılıp aile işine gidilmez. Bunu yapması demek tüm ailenin, gelirinin başta olmak üzere her şeyinin ortak olması demek. Çok fazla içli dışlı olunacak vs hiç gerek yok.

Eğitim kısmını bilemeyeceğim ama şu kısım sıkıntılı. Memurluk bırakılıp aile işine gidilmez. Bunu yapması demek tüm ailenin, gelirinin başta olmak üzere her şeyinin ortak olması demek. Çok fazla içli dışlı olunacak vs hiç gerek yok.
evet bunu bu kadar acık olmasada ima edıyorum en azından ama herseferınde kendı işim başımda patron yok dıyor konu kapanıyor yanı cok parasal mevzuyu sıkıntı edıyomus gıbı gorunmeden yada ailesiyle olmayı fazla dert edıyomuş gıbı gorunmeden nasıl anlatabılırım bunu ona bılmıyorum
ona gore evler ayrı olacak sa ayrıyız zaten kafasında

Eyvah eyvah, aileyle beraber is yapacaksa fena. Evinize giren cikan her kurusa ailecek hesap verecekler. Hic bir seyi takmam ama iste bu benim gözümde felaket

evet bunu bu kadar acık olmasada ima edıyorum en azından ama herseferınde kendı işim başımda patron yok dıyor konu kapanıyor yanı cok parasal mevzuyu sıkıntı edıyomus gıbı gorunmeden yada ailesiyle olmayı fazla dert edıyomuş gıbı gorunmeden nasıl anlatabılırım bunu ona bılmıyorum
ona gore evler ayrı olacak sa ayrıyız zaten kafasında
Ailesi de muhtemelen işin başında kim duracak diye onu biraz darlıyorlardır, kendisi de istiyordur. O memuriyetten istifa edecek bu belli bence, kafaya koymuş. O da zor gerçi, saat ve gün kavramı kalmıyor kendi işin olunca. Sürekli iş yerinde oluyor. Evlilik hayatını sosyal yönden de etkiler. Memuriyette hafta sonu tatil, işten çıkış saati belli, yıllık izin belli. Hakları var en azından.

Ailesi de muhtemelen işin başında kim duracak diye onu biraz darlıyorlardır, kendisi de istiyordur. O memuriyetten istifa edecek bu belli bence, kafaya koymuş. O da zor gerçi, saat ve gün kavramı kalmıyor kendi işin olunca. Sürekli iş yerinde oluyor. Evlilik hayatını sosyal yönden de etkiler. Memuriyette hafta sonu tatil, işten çıkış saati belli, yıllık izin belli. Hakları var en azından.
bunu en buyuk etkıleyen kısmı gelır bnce

Back