Eğitici aktiviteler

kızlar benim canvarımda konuşmuyo daha anne hadi bide del diyo oda canı isterse.ama yürürken falan hiç susumuyo bi sürü anlamsız şey söylüyo.bugünlerde iğna yapmaya bayılıyo dr olcak galiba şurupların içinde bulunan pompalar varya onu enjektör gibi çekip babasının bacağına gidip bastırıyo ve tıss diyo çocuk doğduğundan beri hastanede normal aslında kaydirigubbakcemile3 su şişeleriyle oynamya bayılıyo üst üste kule yapılan kaplar varya onları ayrı ayrı içiçe sokuyo küçüğü büyüğün içine toplarıyla oynuyo legoları ben elimde tutuyorum o takıyo yazı tahtaları varya yazılıp silinen bi kaç gündür kalemini tutup ona bişeyler çiziyo kendince tabii ben yanında oluyorum.halkaları var onları geçiriyo vee oyuncak sepetini devirmeye bayılıyo sonrada bana ıh ıh diyo toplayayım diye.zaten herşeyi birlikte yapıyoruz hep benimle oynamak istiyo akşamlarıda babasıyla oynuyo.çok üşengeç oldu ama emziği ağzında yamulsun çıkarıp bana veriyo düzelteyim diye.herşeyi ağlayarak yaptırıyo
ama ne olursa olsun ne yapamasalarda ne yapsalarda bi tanelerimiz onlar bizim çok seviyoruz onları eminim herkes benimle aynı fikirdediropuyorumnanaktanzemuszemus

benim kız ise bu sıralar goka ya taktı ilk başta anlamamıştım ama demek istedigi tokaymış malum işte kız degil mi anne annanne baba dede atta kalk ve bide mamma diyo bunlar aklımda olanları sadece ama istedigi şeyleri eliyle göstererek cok rahat ifade ediyo tek bildigi oyun yemek yapmak ve yemek kendi kendine kaşıkla plastik tabaklarda bi şeyler yapıyo sonra onları yiyormuş gibi yapıyo ve hatta bizede yediriyo aşçı mı olacak ne
yanlız ortada ıslak mendil görmesin hemen agzına sokuyo ve emiyo nasıl unutturacagım onu bilmiyorum cok zararlı ya

benim oğlum da goka diyo tokaya:) pek fazla oyun oynamıyo aslında hep peşimde dolanıyo. kurabiye kavanozuyla oynuyo daireyi içine sokuyo. cüzdan karıştırmaya bayılıyo. telefon ve kumanda hastasıydı zaten. telefonları elinden alamıyoruz çok zararlı ama nasıl bırakcak bu huyu bilmiyorum. babasıyla top oynuyolar akşamları. o da vuruyo yürürken. bu ara bi de goo diyo habire,bi de kaa..lazımlığa oturtmaya başladım bi iki kere kaa dedi yaptı şimdi her seferinde kandırıyo beni:)

bizimkinin duvarda ördek resmi var ona diyo gak gak diye:) donalt amca varya o işte:)) babası gelince ayakkabılarını kapıdan alıp ayakkabılığa koyuyor ya bunu öğrenmiş bziimki babası gelince hemen ayakka deyip ayakkabılığı açıyo babası koyuyor kapat oğlum diyo pat kapatıyo kaktıı diyo:)))

değişik oyuncak lazım bize ne alabiliirm bilmiyorum.bu aralar biraz heyheyleri üzerinde ne yapsak olmuyo.gerçek cep telefonuna benzer telefon varmıdır acaba böyle bastıkça bişeyler çıkabililecek yoktur dimi( bizim telefonları istiyo unutmuyoda yada normal telefonu istiyo.bi bakıyorum nete bağlanmış bi bakıyorum aramış sağı solu elinden almak ne mümkün kendini yere atıp ağlıyo hüngür hüngür( bişey değil zararlı ona yaa offf

Ohhh kızlar bakıyorum herkesin bebeği gaklamaya başlamış:))) Bizimki son zamanlarda kurulan faresi kendi kendine kurup çalıştırmaya başladı.Gerçi sonuna kadar kuramıyor yorulup hemen yürütmeye başlıyor.Yalnız fare düz zeminde çalışıyor.Halının üstünde kurarsa gidip parkenin orda yürütüyor.Ben aktivite masasınından hiç memnun kalmadım.Hiç kullanmıyor genelde ters çeviriyor.Sanırım o ilerleyen zamanlarda işimize yarayacak.ınşallah

Cep telefonuna benzer oyuncaklar var Derin'cim ama bizimkini kesmiyor malesef :)
Biz en çok bul karayı al parayı tarzı, kaselerin içine küçük top saklama oyununu seviyoruz. Bir de yüzüğümü falan çıkarıp hokus pokus yapıyorum sonra hangi avcumda olduğunu soruyorum, o da nasıl bir gözse her seferinde biliyor :)
Deterjanla balon yapmamıza bayılıyor bir de. Özellikle yemek yedirirken çok işimize yarıyor. Öyle heyecanlanıyor ki baloncuklara ağzı onları izlerken 1 karış açılıyor, biz de lokmayı hemen kitliyoruz.
Televizyon ve müzik olmazsa olmazı bu arada. Dikkati sürekli televizyonda. reklam jingle'larından hangi reklam olduğunu anlamaya başlamış. Mesela başka bir odadan molfix'in jingle'ını duysa hemen bebe diyo. Dans etmek de en büyük hobisi. Eller şıkkıdı şıkkıdı, popo sallana sallana dans ediyo. Favorisi Hadise'nin Evlenmeliyiz'i.
Getir götür işlerini biz de yaptırıyoruz. Yalnız henüz yürüyemediği için emekleye emekleye yapıyor :)
Terliklerimizi ne zaman görse getirip ayaklarımıza giydiriyor. Biz de hayırlı evlat oalcak diyoruz.
Bu arada dil pabuç kadar. Eskiden daha az ama öz konuşurdu. Şimdi anlaşılır anlaşılmaz sürekli konuşuyor. Kedi, gel, baba, anne, ananne, gitti, attı, atta, meraba, buraya gel, düştü vb bir sürü kelime söylüyor. Bi alo demiyor onun yerine de abuuu diyo.
Bi de abudig diyo habire. Abudig gubidig konuşuyoruz işte.

hayvanlar ansiklopedisi diye bi kitap aldık Buğraya yırtamıyo kalın ama üstüne çıkıp tepiniyo:) oyuncakları onun üstüne atıyo ses çıkıyo diye:)) birde süngerli kitaplardan aldım hemen yedi yaa veremiycez şu an onu maalesef.

Kızlar benimki gaklamıyo ama gülerek gan gan gan diyo.Artık çöp tenekesi ve bezi için eg eg diyo.Dün banyoda saçımı taradım.Tarağı ona verdim.Benim saçlarımı taramaya çalışıyo.Yemek yerken bana uzatıyo yediklerimizden.Oğlum babaya da ver diyorum ona uzatıyo.Babasının terliklerini giymeye çalışıyo.Nasıl hızlı öğreniyolar.Çok tatlılar çoook..Maşallah yavrularımıza..

derin nerden aldın hayvanlar ansiklopedisini? bende almak istiyorum ama kafamdaki gibi bişey bulamadım bir türlü

yağmur çok faza konuşmuyor ama herşeyi anlıyor ne dersem yapıyor kumandayı getiriyor,kapıyı kapatıyor açıyor git topu al diyorum oyuncakları getir diyorum çıt çıtlı badisini bile getiriyor kuzucum git al diyorum getiriyor odasından
bide bahçede bi köpeğimiz var nasıl bağırıyor diyorum hav hav diyor
araba nasıl ses çıkarıyor diyorum henn henn diyor
telefon hastası her bebek gibi kulağına alıp kendi kendine konuşmaya çalışıyorrrr
bide kaç yaşındasın diye sorunca parmağını 1 yapıyor koparasım geliyor o parmakları:))

D&R 'dan aldım andinacım.100 tane hayvan resmi var hem büyükçe hemde kalın bi kitap.birde masal kitabı aldım okumak için ama içindeki masalları hiiiiç duymamıştım biz büyüyeli yeni masallar uydurulmuş galibakaydirigubbakcemile3

andinacım bende ilkeye fotoğraftaki kitaplardan aldım büyük değil ama çok kullanışlı, tavsiye ederim o kalınlığına rağmen dayanamadı oğluşuma artık fasikül olarak kullanıyoruz:)) şaka bir yana ilke çok seviyor parmaklarıyla göstere göstere bişiiler anlatıyor, genelde benim parmağımı tutup resimlerin üzerine dokunduruyor

Son düzenleyen: Moderatör:

cnm netten aldıysan nerden aldığını öğrenebilirmiyim bende istiyorum ama ilçede olduğumuzdan bulamadım burda.balıkesire gidince bakıcaktım ama netten olsa daha iyi olcak

çağancım ben netten almadım ama idefixde varmış hatta dahada ucuz indirime girmiş (idefix güvenli bir sitedir, sık sık alışveriş yaparız ), ben şimdilik sözcükler ve hayvanlar kitaplarını aldım, boyut olarakta uygun bizimkiler için,
idefix.com: Kitap - Tudem Yayınları

biz piroşa D&Rdan almıştık minik hayvanlı bir kitapçık şimdilik sadece ineği biliyo möö diyo

ayy bide aşkım demeyi öğrendi akkıımm diyo:))
arabasını sürüp ınnn diyo:)

Son düzenleme:

bunu alıntı yaptım çünkü eylülcüğümün kuzusu benim kuzumla aynı şeyleri yapıyor birebir birtek adımı değil ama çok güzel anne diyor uzun süredir
şimdi yeni olarak çorba görünce üffff üfff yapıyor soğusunda iççek kuzum çay içerken biz cızzz cıızzz diyor arabalarıyla oynarken hıınnn vınnn diyor aklınca yürüme arabasında da aynı şeyi yapmaya başladı her bebk gibi bizimkide cep telefonlarını seviyor hatta bu uğurda bi cep telefonu harcadık zararlı olmasa kendine oynasın ama nereye saklasam buluyor
kitapları çok seviyor hatta bende bu akşam toysdan kitap alcaktım ona konuşmalarınız fikir oldu bana

derincim , denizannem çok saolun , hemen bakıyorum internet sitelerine , oğluma kitap alıyım o da anası gibi kitap kurdu olsun bari :)))