Eğitici aktiviteler

arkadaşlar tartışma ortamı yaratmayın lütfen...
konuyla ilgili paylaşımlara devam edin,
biliyorsunuz ki,karşılıklı tartışma yasak sitemizde...
güzel ve faydalı paylaşımlar diliyorum..
sevgiler...

benim oğlum çok güzel şaşırıyo yere bişi düşse "aaaaa" kapı çalsa "aaaaa" yemek görse "aaaa" kısacası şaşkın ördek bugünlerde
birde babannesi 1-2-3 diyor parmaklarını avucuna koyuyo
sonra son 2 aydır baba diyo hatta baba diye ağlıyo anne deyince tınlamıyo beni ti'ye almıyo bile baba aşığı tüylü hayvanlarını çok seviyo müzikli oyuncaklarını çok seviyor çok güzel çekmece dağıtıp sonra "aaaa" diyo kim yaptı acaba der gibi
başka kelime yok ama çok akıllı git babanı çağır diyom paçasına yapışıyo bak oyuncağını getir diyom hangisi olduğunu kestirmesede onlara doğru yöneliyor
her çocuğun gelişim farklıdır benimki bakliyatlarla oynamıyo ama çok güzel şişelerini deviriyor kış ayı olduğu içinde suyla fazla oynatma taraftarı değilim
he bide öpmeye çalışıyo ama ısırıyorrr danaaaa

atın kulağını da mı kopardı , gelinim benim oğlandan daha yaramaz olacak sanırım , bizdeki atın kulağı duruyor yerinde hala :))

yok kız koparmadı atın kulağı yerinde gidip ona oyuncak takıyo::)))

yiğit efe nedir seni bu kadar şaşırtan bebekimmm

piroşta beğendiği şeylere hemen ayyyyy diyo bi mağazaya gidince bazı elbiselere hemen ayy yapıyo zevki var kızımın:) ama onun her ayyy dediğini alsak:)
dün doktora götürmüştüm orda asılı olan bebekleri gördü hemen ayyy bebiii diyo:)

git babaya naa yap diyorum da da diyo vuruyo sonrada cici yapdiyorum cicii diye seviyo

benim Eymen kuaför olacak sanırım sabahları ben hazırlanırken dibimde duruyor hemen tarağımı veriyor hııh diyor ne işe yarıyor o diyorum kendi saçına tutuyor tarıyor gibi yapıyor, allık fırçamı alıyor yanaklarıma sürüyor, deodorantımı alıyor kapağını açıp boynuma tutuyor kiiiih diyor hani püskürtüyor aklınca kaydirigubbakcemile3
dün de baktım elime mendil almış burnuna tutup puuuh yapıyor kaydirigubbakcemile3 yavrum son birkaç evdedir ya babası burun siliyor ya annesi yada kendisi olduğu için onu öğrenmiş
geçen gün benim depdorantımı almış salona götürmüş biz de babasıyla yatak odasındaydık üzerimizi değişiyorduk hadi oğlum salondan parfümümü getir dedim biraz baktı şaşkın şaşkın bir kez daha sölyedim hıı dedi koştu gitti aldı geldi bir kiiih diyor yine kaydirigubbakcemile3

kalorifer soba çay vs... çok sıcak falan deyince elini sallayıp hii huuuff diyor kendi sütü de sıcaksa huuuf yapıyor hemen geri veriyor soğutun diye kaydirigubbakcemile3

küvetinin içindeki suya önce bir ayağını sokuyor sıcaksa hii huuuf deyor soğuk su katın diye iyiyse hemen dalıyor zaten kaydirigubbakcemile3

mtfakta en çok sevdiği şeyler cezve, tupperlar, limon sıcakacağı ve bikaç leğen gibi şeyler oradan oraya taşıyor yerleştri dersem yerine götürüyor hepsini pek yerleştirdiği söylenemez ama kaydirigubbakcemile3

kelime olarak anne-baba-dede-mama ve meme var hayvan sesi olarakta hav hav ki favorimizdir bir de deh deh diyor

eliyle gel gel diye işaret ediyor attığı sakladığı kaybettiği şeylerin yerini biliyrsa gösteriyor mesela dün emziğini bulamadım akşma nerde oğlum emziğini gördün mü dedim hemen yatağının arkasına gitti ııh ııh ıh diyor burada diye işaret ediyor

tuvalete eee diyor zaten sölemiştim daha önce de

müzikle tv ile pek ilgisi yok bugünlerde sadece ismail yk nın facebook şarkısında hareketleniyor oda biliyor anası kılıklı kaydirigubbakcemile3benim tokalarımı bulursa hemen odama götürür ananesi bulsa bile gösteriyor ne olduğunu ıhh ıh diye kafasına takıyor anne diyor sonra yani annenin tokası demek

ananesinin sesini duyunca aaaa diyor ananesi birgün bişeye şaşırmışta o yüzden onu görünce aklına hemen o geliyor hemen hemen bütün sesleri taklit ediyor öksürsen hapşursan hemen taklidini yapıyor küçük papağan

bir şarkısın sen şarkısını söyleyince hemen gelip bir elini omzuna koyuyor bir eliyle de senin elini tutuyor dans etmeye başlıyor

seni bir bir söyleyeceğim deyince eliyle diğer eline bir bir işareti yapıyor

göbeğini dilini gösteriyor eskiden bir pipi muhabbeti vardı o şimdi biraz azaldı şimdi göbek ve dil hastası

bunun gibi şeyler işte tabi bunların hepsini canı isterse ve işine gelirse yapıyor yoksa imkansız yaptıramazsın

ay piroşum bilmem onu neden bu kadar şaşırtıyo olağan şeyler ama çok şaşırıyo ve onun bu şaşkın hali benim çoooooook hoşuma gidiyor

piroşşu düşündüm de vitrinlere bakarken ayyy yapıyomuş zillii:)) kaydirigubbakcemile3 yerim onu da hepsini de .çok tatlılar ya bakmak bile yetiyo dimi kızlar.ben gözümü alamıyorum bu kadar küçük bi adam olurmu diye.canım benim:)) bu aralar yanlız sürekli bağırıyo nasıl tarif etsem:uhm: ıhh ıhh diye ama yani bişey ister gibi ama sürekli ve susmadan hemde yüksek sesle.istediği şey olana kadar bağırıyor:KK43:( ne olduğunu her zaman anlayamıyoruz hemen.anlamazsan yada onunla hemen ilgilenmezsen boğazına parmak atıyo kusmaya çalışıyo:KK43:( kustuğu zaman çok ilgileniyoruz ya hemen apar toopar telaş yapıyoruz falan onun içinmi yapıyo nedir?? birde sizlerden çalışan anneler neler yapıyosunuz akşam eve gidince anlatırmısınız biraz.yada neler yapabiliriz..

derinciğim akşam eve gidince yemekten sonra uyuyana kadar yağızla oynuyoruz biz
araba, top, şekilli küp, tahta puzzle ne varsa oynuyoruz dolapları karıştırıyoruz en son uykusu gelince de yumuşak ayıcığına sarılıyor

tabiki herkezin bebeği kendine mükemmel gelir kimse aa onun bebeği neden yapıyorda benim bebeğim yapmıyor die saçma bir düşünceye sahip olduğunu düşünmüyorum özellikle 2008 kasım annelerinde birbirimiz yakından tanır olduk nerdeyse
mesela mert te birgün yaptığını ertesi gün unutmuş gibi yapmıyor birdaha baş baş diyoruz bazen yapıyor bazen sadece bakmakla yetiniyor o da ne ki der gibi bakıyor bazı kelimeleri çok net sölüyor çoğu zaman ama söle dediğimizde yapmıyor bu aralar en net yaptığımız şey düşünce neeeeee telefon çaldı neeee aaaa tam şaşkın ördek yavrusu oğlum herşeyi kapmaya çalışıyor ona ilginç şeylere aaaa diyor eskiden yapıyor dediklerimi şimdi yapmıyor mesela eskiden kaka yapmadan önce kaka der eğilirdi şimdi odasına gidip yapıp geliyor hatta kayınvalidem beni sinir etmek için 13 aylık hala baba diyomuyormuş diyor ama bazen babası eve ilk geldiğinde mesela anne yi çoookk uzun süredir diyor ama bilinçli mi bilmem belkide bir hafta sonra değişecek bu yaptıkları ama yinede benim oğlum bir tane herkezinde kendi yavrusunu gördüğü gibi bende oğlumu mükemmel görüyorum (daha 10 adımı geçemedik o ayrı)kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
şimdi okudum zeynanın yazısınıda oda şaşırıyormuş demekki bu efelerde var bu şaşırma yiğit efe mert efe şaşkın olacak demekki birde yeni yeni biborana nee telefona neee diyor anlatmaya çalışırıyorum anlıyormu bilmem ama bu neeee ler uzun süreceğe benziyor dahada çoğalarak ve ilerleyerek

kızlar bende bugün çok şaşırdım zeynep ceylin'e herşeyi anlatmaya çalışıyorum anlamıyo sanıyodum bugün telefonumu aldı istedim vermiyo neyse iş yapıyodum zorlamadım biraz sonra baktım telefon yok elinde kızım telefonumu ne yaptın nerde çabuk göster bana dedim dinledi yürüteciyle koridorun öbü
r ucuna gitti elini uzatıya ıııııııııııııı diyo telefonu gösteriyo çok hoşuma gitti

remedioscum tahta puzzelllarını oynayabiliyor mu benim de alasım var ama emin olamadım :uhm:

bende 1 tane tahta puzzle aldım ama daha erken oldugunu düşündügüm için vermedim daha nasıl dikkatlerini çekiyo mu versem mi ki

biz oynuyoruz tahta puzzle ile basit bişey o kızlar , göründüğü gibi zor gelmiyo çocuklara , hemen oynadı hatta sıkıldı attı bile kenara , yapınca cazibesini yitiriyo bizde oyuncaklar :KK43:

bende emzirdikten ve yemek faslından sonra oyuna girişiyoruz , küp , puzzle , elmalımın aldığı oyuncakla oynuyoruz bol bol , bide ben değişik bi oyuncak almıştım , bi sürü küp var minik minik üzerinde çıkarılan şekiller var onları eşleştiriyoruz , top oynuyoruz evin içinde gooool diye bağırarak , arabalarla oynuyoruz , ata biniyoruz , ben bol bol konuşuyorum , bide biz çok fazla getir götür yaptırıyoruz , mesela ben eline bişey veriyorum bunu babana götür diyorum , babası bişey veriyor bunu annene ver diyor..

bide yer siliyoruz , ıslak mendillerini çıkarıp yerleri siliyor titiz oğlum benim

biz bir tane sayılar ve şekiller ve bir tane de hayvanların olduğu tahta puzzle aldık ama bence de erken yağız yerleştiremedi çünkü iki tanesini kapıyor tutamaçlarından tutup zil gibi birbirine vurup evin içinde dolaşıyor

derinim valla modayı takip ediyo piroş:)
buğrişime bak sen bulmuş yolunu dikkat çekmek için kendini kusturcak zıpır:)

eymen gibi piroşta bir bir anlatıyo babasına:)
azönce komşudaydık baban nerde diyolar ellerini iki tarafa açıp dittiii diyo
gözünü ve burnunu biliyo, ama kendini kör etçek neredeyse gözünü gösterirken:))
öpücük at deyince hemen dudaklarını büzüp öpücük atıyo
inek nasıl yapıyo deyince möö diyo,atına binincede dıgıdıg diyo:)
ne çabuk büyüdüler yaa

ben D&R dan küçük kitap almıştım hani hayvanlı filan oluyoya onlardan onlara bakıp hayvanların isimlerini söylüyorum filan ama sıkılıyo hemen
birde masa takvimi gibi bir kitap almıştım eşlerini bulma sanmıştım pek bakmadan aldım ama karşıtlarını bulmaymış şimdilik anlamasada resimlerine bakıp gülüyo

tüm yazdıklarınızı okudum ve özellikle remonun yazdıklarına katılıyorum ,bunu üzerine çok fazla şey söyleme gereği duymuyorum açıkçası ,sadece her bebeğin farklı gelişim gösterebileceğini lütfen unutmayalım ..

benim kızımın kullandığı kelimelere gelince ise en çok kullandığı kelime dışşın ,:)) evet ne anlama

geldiğini henüz algılayamasakta uzun zamandır üzerinde çalışıyor ve geliştiriyor ,değişik versiyonlarını

buluyor ,ayşın ,pışım gibi :)) en çok benim adımı söylüyor ,bilen arkadaşlar vardır ..onun dışında baba ,

dede ,abla ,anne ,bebek ,cici ve anlamsız bi çok kelime ..elini yüzüme sürüp cici diyor ,nerde bebek

deyince gidip bebeğini getiriyor ,çak deyince elini getirip çakıyor ,geldi geldi diyince kaçıyor ,gel diyene

gitmiyor atti deyince hemen gidiyor :)) sandalyenin altına girip aralardan ceee yapıyo ,kapı çalınca çığlık

atıp seviniyo ,apartmana çıkınca sesi yankı yaptığı için aaaaa diye bağırıyor ,telefon kumanda gibi

şeyleri kulağına koyup avaa diyo ,hadi gel gidelim deyince hadi diyor ,dudağını yada yanağını uzatınca öpüyor ..

birçok oyuncağı var ama genelde poşet ,pet şişe ,kağıt gibi şeylerle oynamayı seviyor ..bizim kızın

gelişim ve algılaması da böyle ,daha birçok marifeti var aslında kendince ama ara sıra oluyo onlar ,bu

yazdıklarım sürekli olanlar ,unutmadıkları ..

maşallah kuzulara, benimkide bugünlerde gak gak diyor sürekli, kargalarımı taklit ediyordur nedir:))
şaka bir yana denizin fiziksel ve psikomotor gelişimleri önde ama dil gelişimi arkadan geliyor, izleyebildiğim kadarıylada bilişsel gelişimide iyi ama halen pek anlaşılır birşeyler söylemiyor:KK43:(