Selamlar herkese,
Aktiviteler konusunda tavsiyeleriniz için teşekkürler, kendi yaptığım konusunda da tabiiki oğluma zarar vermek isteyecek son kişi benimdir herhalde.
Daha bir çok aktivite yaptık biz Oğuzla (veya ben bişeyler yaptım onun için), daha basit, daha ona uygun, dönenceler, şekilli karton kutular...dans, şarkı, org çalma, araba sürükleme, bahçeden yaprak toplama.... taş toplama...
Uzuvları öğretici, tabiatı ağaçları, hayvanları öğretici, nesneler, değişik dokular....
yavaş yavaş ilerliyoruz.
Tabii ki hiç biri mükemmel olmuyor, ama suyla oynamayı çok seviyor bizde suya şekil veriyoruz kaplarla...
Sesli şeyleri çok seviyor, bakliyatlarla, ceviz, kestane, nohut... gibi şeylerle boşaltma doldurma yapıyoruz...
Veya meyvelerle hem onların isimlerini söyleyip, hemde doldur boşalt yapıyoruz :) arada yiyoruz kabuklu kabuksuz :)
Ne biliyim böyle şeyler işte.
Bunlar hem onlarla ebeveyn olarak vakit geçirmemizi, onlarla oyun oynamamızı bu esnada da onların bişeyler öğrenmesini sağlıyor. Mesela dün anahtarı tutamayan oğlum bugün sandığın anahtarını hem tutyor, hem çıkarıp yerine takıyor, hemde kilitleyip açıyor !!!! İnanılmaz çabuk bir hızla kapıyorlar herşeyi...
Bende biçok yayın okuyorum, bir kaçta kitap....özellikle tecrübeli annelerin bloglarını okuyorum. Belirli siteler var bebekler için orada verilen aktivitelerden örnekler alıyorum kendime....
Böyle işte. bol aktiviteli günler....