Eğitici aktiviteler

ben kitap yönünden şanslı sayılanlardanım
patronum saolsun oğlunun kitaplarını bana verdi bölece güzel bir kitaplığımız ve bilgi hazinemiz oldu
abc yayınevinin benim ilk kitaplarım serisi var
sayılar renkler boyutlar hayvanlar gösteren bir set
sonra ilk ansiklopedim seti var ama onun maalesef sesli mause ı kayıp
bu sebeple sesleri biz çıkartıyoruz :))
hikaye kitaplarına gelince koçak yayıncılığın dev masallar serisi var
gerçekten kitaplar dev gibi bazen ben bile tutmakta zorluk çekiyorum
ama bol resimli ve büyük resimler yani tam şu anda lgisin çekecek boyutta
bir de kendisinin sık sık eline verdiğimiz bolr esimli 10 klasık masal diye uyduruk bir kitabımız var
sayfaları tek tek ince parmakları ile çeviriyor cimcime :))
bzen dayanamayıp üçer beşer atlayıp kitabı küt deyip kapatıyor ..

renkler de hani şu halkalar var ya çubuğa geçen büyükten küçüğe sıralanan
o bizim renk öğrenme konusunda çok işimize yarıyor
her çubuğa geçen halkanın rengini söylüyoruz
önce mavi sonra sarı diye
veya evin içindeki balonlar hadi annem kırmızı balonla oynayalım diyorum
kırmızı balonu alıyor
sanırım yavaş yavaş alışmaya başladı ana renkler konusunda

müzik ise bizim vazgeçilmemiz
Duru doğduğundan beri müzikle uyuyor
babamız saolsun ona öle bir cd ler hazırladı ki
klasık müzkle başlayıp ardından küba ritimleri bir anda damat havası sonra ninni :))
çok enteresan bir cd anlayacağınız
ama bizim işimize çok yarıyor

bu aralar çok taklitçi oldu ve tıpkı bir papağan gibi
her kelimeyi tekrarlamaya başladı
sanırım benim kız biraz geveze olacak :))

Lelalcım Eylülde kıtap defter kalem hayranııı boyama kıtabı aldımm elıyle kalem varmıs gıbı boya yapyıor bakıcımızın kızından gormus bakıyor ama duzenlı degıl hemen yırtıyor gormezsek yıyor kagıtları aslında kıtap da okuyorum ama onu yoyecek bıseymıs gıbı dusunuyor herhalde

denizannem teşekkür ederim bilgilerin için..
denizle kaan bi çok şeyi aynı yapıyolar:)

ay derincim yerim ben bu kara oğlanı yaaa..
maşallah nekadar güzel kitabına bakıyo..:)

saol azocum.valla bitek bu kitabı yiyemediği içi bakmayı becerebildi:)) diğerlerini yedi hep.ayrıca oğlumun saçını kesti babası dün akşam.çok terliyodu nasıl uzamışlardı.siz napıyonuz kestirmiyomusun hala:))

derincim biz inatla kestirmiyoz:)
gerekte kalmıyo..
günden güne dahada kıvırcıklaşıyo:)
yaza kadar kestirmeyi düşünmüyoruz.
banyoda su dökünce baya aşağı doğru iniyo ama kuruyunca toplandığından gözünün önünle gelmiyo.
tam bi kuzu kafa oldu anlayacağın:)
bi ara çeker koyarım fotosunu..

buğranın kitabı çok güzelmiş derincim bende alıyım bundan
buğrişte çok tatlı yaa yiyesim geliyo bu çocuğu:)

1 ay önce filan bir arkadaşıma gitmiştim piroşun kitabını götürmüştüm giderken küçük kalın sayfalı kitaplardan,
arkadaşım da ay ben hiç almıyorum böyle şeyler zaten kızım kendi kendine öğreniyo dedi...kızı bizimkilerden 5-6 ay büyük
güldüm bu söylediğine:)
zaten çocukta doğuştan gelen bilgiler var biz sadece o bilgilerin üstüne bişeyler katmak istiyoruz
kitaplardan gösterip öğretmesekte bilecekler ama böyle olunca hem erkenden kitapla tanışıyolar hemde daha kapsamlı şekilde öğreniyolar
arkadaşıma da böyle söyledim yırtıyo boşuna para vermem dedi:)

valla anladığıda oluyo anlamadığı da oluyo tabi oturup da güzel gzel bakmaz her zaman yada sorduklarımı cevaplamıyo bazen ama bize vakit geçirtmesi bile önemli.Buğra bişeylerle oyalanmadan duramıyo haliyle hele akşamları ne yapcamı şaşırıyorum.hiç bişeyden memnun olmudığı oluyo .değişik şeyler istiyo.eline verilebilecek herşeyi veriyorum falan ama mızırdanıyo bazen.

derincim buğra bir harika , bayıldım bu resme :)))

bizim kitaplar hala gelmedi , sipariş vereli kaç gün oldu kızlar yaa ??

derincim buğra bir harika , bayıldım bu resme :)))

bizim kitaplar hala gelmedi , sipariş vereli kaç gün oldu kızlar yaa ??

o site öyle canım 3 iş gününden sonra kargoya veriyorlar..
bende aldım daha önce salı günü sipariş ettim tam 1 hafta sonra elime geçti hafta sonuda girmişti araya..

kızımında 4-5 tane kitabı var..bi tanesi dokun kokla idi..bugün kendi kendine kitaplarına bakıyodu..baktımki sadece o kitabı alıp kokluyo..diğerlerini bakıyooo..:nazar:

oyy maşallah eylül fıstığına
yazarmı olcak bu kız ne ya da gazeteci:))kitaplarla çok ilgili

piroş az bir zamandır ilgileniyo kitaplarıyla daha önce bakmıyodu pek ama bu günlerde alıyo dikkatli dikkatl inceliyo
elmayı görünce amaaa diyo
ineği görünce de mööö:)

sorma canım benim kızın varı yoğu kitapları..hele son zamanlarda hiç ilgilenmiyo diğerki oyuncaklarıyla..sadece kitapları var..getiriyo kitapları önüme totosunuda koyuyo kucağıma ..bakıyoz akşama kitaplara....
piroşuda MAŞALLAH CANIM..ne güzel öğrenmiş..mööö, elmayı ...

maşallah kuzulara neler öğrenmişler yaaa..
benim oğlanlardan kaan renkli bebekli arabalı resimlere bayılıyor.. eline geçen gazetelerde önce bu resimlerden arıyor sonra yırtıyor:-D
geçenlerde baya oldu araba reklamı görmüş gazetede buvvvvv diyor işaret parmağıyla bana gösteriyor.. bir kaç gün öncede ıslak mendildeki bebek resmini gösteriyor cici yapıyor ona bebii bebiii diyor..hayvan resimlerinede çok meraklıyız bizzat kendilerinede yani..
bu akşam biraz sahilde dolaştık hava yumuşaktı arabadan indik oğlanları yürütüyoruz kaan yine köpekleri gördü ilerde hemen elimide bıraktı gidiyor daha yeni tam anlamıyla yürümeye başladı birde bıraksam korkmadan köpeklere kadar yaklaşacak..
bizim sitede üst komşunun köpeği var onun birde sokak köpeği arkadaşı var adam onada yemek koyuyor bahçeye biz pencereden bakarken ona sürekli bak havhav diye diye öğrendi bıdıklar..onu görünce hovvv diye bağırıyorlar..
tvde hayvanların karakter olduğu çizgi filimleri dikkatli seyrediyoruz..

bu arada kerem ne yapıyor derseniz onun aklı hep kuduruklukta akşam benim dudak parlatıcımı almış gelmiş yatak odasından kapağını açamıyordu sertti biraz nasıl olduysa açmış ucundan yemiş birde o dört dişiyle çatlatmış kapağını..
gece lambası dayandıramıyoruz ortada bırak alıp kaçılıyor peşinden koş hemen kaçıyor kaçarken şiddetle yere atılınca olan oluyor lambaya..
gazeteler yırtmak için var kaan gibi resmler bakmak yok..ama onunda çok zekice davrandığı çok şeyler oluyor bizi çok şaşırtıyorda ama bu ara aklı sadece kuduruklukta gerçekten..
dolap çekmece sürekli boşalıyor..
yere oturttup lego yapbozlarla oynuyoruz o zaman biraz dikkatini veriyor .. kendi yapıyor, benim yaptıklarımıda bozuyor..
bu ara burunları akıyordu griptik eline ıslak mendili verip hadi burnunu sil dediğimde alıp siliyordu saçlarına ne oldu diyorum parmağıyla gösterip değişik sesler çıkarıyor.. yakında saç traşı oldu yaa.. babamız uçlarını aldı sadece..
bende eğitici bir şeyler almak istiyorum da hemen anında gider buna eminim.. kitaplar için kaan hazır olabilirde keremin biraz daha vakit geçmesi lazım..

Son düzenleme:
maşallah kuzulara , hepsi bir bir gözümünönüne geldilerde çok sevimliler tekrar maşallah

nazlıcım kitap için erken değil bence vermezsen alışamazki, ben neredeyse 3 aylık olduğunda vermiştim ilk kitabını, halada çok severek bakıyor , ilk önce ilgilenmesede kaandan göre göre o da alışır,

bu arada ben kendim bir eğitici oyuncak tasarladım ama uygun taşıt resimleri lazım, henüz istediğim gibi bulamadım, bulur bulmaz yapıcam, renk, sayı kavramı ve taşıtlarla ilgili olacak

batu da bayıldı kitabına , elinden düşürmüyor , artık bize darallar geliyor.. annem de ona bakıp bakıp ay annen de çok severdi kitapları diyor :))

tatlım ben d&r'dan aldım , bi bakıp yazıyım sana öbür taraftan opuyorumnanaktan