Eğitici aktiviteler

ayy hepsi çok tatlılar okuması bile yetti beni güldürmeye mutlu etmeye allah hepsine uzuuun sağlıklı ömürler versin tontişşlerimizin...Buğra ya ben kendi kendime söylenirim mesela niye öyle yaptın annecim buraya gel bak şunu yapma yada al bu bilmem ne falan gibi çoğunu anlamadığını sanıyordumm fakat dün akşam tv nin dibine girmiş seyrediyordu ben de sanki büyük adama söyler gibi her zamanki gibi buğra niye tvnin dibine oturdun gözlerin bozulcak aşkııımmm dedim bana şöyle bi bakım halının ortasına kadar geldi ve oturdu:)) anladın mı yaa dedimm şok oldumm

maşallah bebişlerimize ne güzel her geçen gün dahada bilinçleniyorlar..
benim oğlanlarda her dediği anlıyor tvde artık seçim yapılıyor müzikli ve renkli kuklalı felan bişey olursa gülerek seyrediliyor değiştir hemen kızıyorlar..
resimde bizi biliyorlar parmakla gösteriyorlar anneyi öp babayı öp de hemen yapıyorlar.. kerem artık her yere yürüyerek gidiyor emekleme azaldı kaanda keremi görünce aykalndı oda yürüyor ama biz görünce ellerini sallayıp heyecanlanıyor poponun üzerine oturuyor..
kaan anlamada keremden daha önde gidiyor bugün gazetede arabayı görmüş buvvv buvvv diye bağırıyor araba sürüyor yani hani oğlum buvv diyoruz parmağıyla gösteriyor.. konuşmaları anne baba gel dede bua ..yani su accıktılarmı mammma diye bağırıyorlar uykuları gelince hemen bana gelip sarılıp öpüyorlar kucağıma iyice sinip eeeeee diyor kerem.. ellerine bişey verdiğmde hadi dedeye götür babaya götür dersek kime götüreceklerini bilip götürüyorlar ama vermeden gösterip kaçıyorlar birde kahkaha atıyorlar oyun yapıyorlar..
dünde babaişten gelmiş ben mutfaktayım arabayı kumandayla kitleyince dıt sesi çıkar ya kerem duymuş hemen baba diyerek elini baybay yapmış pencereye bakmış baba giderken pencereden bakıyoruz ya kaan heyecanla kapıya yönelmiş annem sesinden anladılar babanın geldiğini diyor..

Son düzenleme:
aaa benimki konuşuyor baya baya : ))))) yakında maç spikeri gibi maç anlatmaya bile başlayacak , evin içinde goooolll diye geziyoruz :)))))

niye sizinkiler konuşmuyor mu ki ??

kaydirigubbakcemile3 andişş koptum resmen

oOoOo benim kızın da pek bir çenesi düşük
batu maçı anlatır artık Duru da arkasından maç yorumlarını yapar yani o derece delikafadulden

andinacım ooo gooooooolllllll olayı bizdede var evde beşiktaşlı bir topumuz var yumuşak ikeanın toplarından babaşınla maç yapıyorlar gol gol palk gibi takılıyor sonrasında istedimi çok güzel derdini anlatıyor bazende anlamsız ama birsürü cümleler anlatıp duruyor.

canım bizimkini ikeanın yumuşak topları kesmiyor , direk futbol topuyla oynuyor ama havasını biraz aldık ayağı acımasın diye :) maç seyrederken bile tv karşısına geçip goolll diyor , benim oğlum kesin futbolcu olacak :)))

aaa benimki konuşuyor baya baya : ))))) yakında maç spikeri gibi maç anlatmaya bile başlayacak , evin içinde goooolll diye geziyoruz :)))))

niye sizinkiler konuşmuyor mu ki ??

siz de ne gelişmeler var gülter
bebeğiniz konuşmaya başladı mı ben de merak ettim

Değerli arkadaşlarım, çocuklarınız konuşmaya başlayıpta sorularla size geldiklerinde umarım böyle ti'ye almazsınız onları.

Cevaplayan herkese teşekkürler.

Tiye almak denemez, tiye alsaydım size şu şekilde cevap verirdim oğlum ingilizce ve italyanca 10'a kadar sayabiliyor, 100 kelimelik bir makale yazarak kendini ifade edebiliyor, fiziksel akitivte olarak da judo'da sarı kuşağa yükseldi oysa ben size bu konuya çok önem verdiğiniz ve ayrıca 13 aylık bebeğiniz olduğunu bildiğim için bizimkilerden farklı olarak sizde ne gelişmeler var merak ettiğim için sordum

Buradaki çocuklar erkenci memo, kaan ve kerem dışında hepsi ortalama 13 aylık
diğer annelerden gelen cevaplardan gördüğünüz gibi hepsi aynı düzeyde en fazla kurabildikleri cümleler 2 ya da maksimum 3 kelimelik oynadıkları oyuncaklar hemen hemen benzer oyuncaklar yaptıkları fiziksel aktiviteler benzer

Bizler "2008 Kasım Anneleri" konusunda yazıştığımız için üç aşağı beş yukarı kimler neler yapabiliyor ya da neler konuşuyor biliyoruz bu bilgileri de bir kıyaslama ya da yarış amacı ile paylaşmıyoruz sadece birbirimizi bilgilendirmek için yapıyoruz

Anladığım kadarı ile siz bizim konuyu takip etmiyorsunuz ve 2 ya da 3 haftada bir uğrayarak bizlerdeki gelişmeleri soruyorsunuz

Sizin uyguladığınız eğitici aktiviteler, biz uzman olmasak da aramızda bulunan çocuk gelişimi öğretmenleri anneler tarafından bile ileri dönemler için olduğu ifade edildi

Bizlerin durumu ortada sizde ne var ne yok

Tiye almak denemez, tiye alsaydım size şu şekilde cevap verirdim oğlum ingilizce ve italyanca 10'a kadar sayabiliyor, 100 kelimelik bir makale yazarak kendini ifade edebiliyor, fiziksel akitivte olarak da judo'da sarı kuşağa yükseldi oysa ben size bu konuya çok önem verdiğiniz ve ayrıca 13 aylık bebeğiniz olduğunu bildiğim için bizimkilerden farklı olarak sizde ne gelişmeler var merak ettiğim için sordum

diğer annelerden gelen cevaplardan gördüğünüz gibi hepsi aynı düzeyde en fazla kurabildikleri cümleler 2 ya da maksimum 3 kelimelik oynadıkları oyuncaklar hemen hemen benzer oyuncaklar yaptıkları fiziksel aktiviteler benzer

Bizler "2008 Kasım Anneleri" konusunda yazıştığımız için üç aşağı beş yukarı kimler neler yapabiliyor ya da neler konuşuyor biliyoruz bu bilgileri de bir kıyaslama ya da yarış amacı ile paylaşmıyoruz sadece birbirimizi bilgilendirmek için yapıyoruz

Anladığım kadarı ile siz bizim konuyu takip etmiyorsunuz ve 2 ya da 3 haftada bir uğrayarak bizlerdeki gelişmeleri soruyorsunuz

Sizin uyguladığınız eğitici aktiviteler, biz uzman olmasak da aramızda bulunan çocuk gelişimi öğretmenleri anneler tarafından bile ileri dönemler için olduğu ifade edildi

katılıyorum remedioscum, söylenecek pek bir şey bırakmamışsın, sadece ve yine çocuklarmızın yaşları aynı olsada huyları gibi becerilerininde farklılık göstereceğini hatırlatmak istiyorum, herşeyi hazırolduklarında zaten yapacaklar o nedenle ne çocuklarımızı zorlamalıyız nede kendimizi kötü hissetmeliyiz, yada çocuklarımızın yaptıklarını övünme aracı yapmalıyız, ( ki bu forum bebeklerimiz iki aylıkkken bebeğinin bilinçli olarak anne dediğini söyleyenleride gördü:) benimki hala söylemiyor bu arada

katılıyorum remedioscum, söylenecek pek bir şey bırakmamışsın, sadece ve yine çocuklarmızın yaşları aynı olsada huyları gibi becerilerininde farklılık göstereceğini hatırlatmak istiyorum, herşeyi hazırolduklarında zaten yapacaklar o nedenle ne çocuklarımızı zorlamalıyız nede kendimizi kötü hissetmeliyiz, yada çocuklarımızın yaptıklarını övünme aracı yapmalıyız, ( ki bu forum bebeklerimiz iki aylıkkken bebeğinin bilinçli olarak anne dediğini söyleyenleride gördü:) benimki hala söylemiyor bu arada

cnm benimkiside demiyo anne. ya aslında diyo ama ağlarken falan ee oda çok bilinçli olmuyo.anlamsız bişeyler söylüyo sadece derdini ağlayarak falan anlatıyo ama daha cümle kurduğu yok.napalım geç konuşacak galiba

remedioscum ağzına eline sağlık diyorum yazdıkların için açıkcası benim duygu ve düşüncelerimi de ifade etmişsin
ve hem sana hem de denizannesine katılıyorum.
burada hiç kimsenin bebeğini diğer bebeklerle yarıştırmadığına inanıyorum ve inanmak istiyorum
sonuçta her biri ayrı birer birey.hem fiziksel hem de motor becerileri farklı şekilde ilerleyecek gelişecek.
ayrıca hemen hemen hepimiz bebeğinin gelişimi için bir takım makaleler kitaplar okuyup edindiğimiz bilgi paylaşımını buradan yapıyoruz zaten.
"Ti" ye almak kısmına hiç değinmek bile istemiyorum...

remocum döktürmüşsün valla ağzına eline düşüncene sağlık cnmcım böyle konularla pek ilgilenmeyip aradan fırlayıpta alakasız konuşanlar engellemeyiz AĞZI OLAN KONUŞUYO napalım

Gülter Hanım ,

Ti'ye almaktan kast ettiğiniz nedir anlayamadım??? NEdense yanlızca siz tiye alındığınızı düşünmüşsünüz , diğer arkadaşlarımız bizlerin yazdıkları üzerinden devam etmişler..

Remediosuma sonuna kadar katılıyorum , biz burda çocuklarımızı yarış atı gibi birbirleriyle yarıştırmıyoruz , çocuğa eğitici aktiviteler konusunda nette araştırma yapın yüzlerce bilgiye ulaşabilirsiniz , yok benim çocuğum şunu yaptı bunu yaptı , kaptan kaba su aktardı , incik boncuk saydı vb. şeyleri de mümkünse kendi aile ve arkadaş ortamınızda anlatın..

hepimizin çocukları 13 aylık , hepsinin gelişimi farklı farklı , siz kim oluyorsunuz da benim çocuğumun bana sorduğu soruları nasıl cevaplayacağımı biliyorsunuz , emin olun sizden daha eğitimli ve daha bilinçli bir insanım , bugüne kadar burada hiç sizin gibi topicler açmadım , çocuğumu hiç kimseyle yarıştırmadım , kıyaslamadım ...

ve ayrıca çok merak ediyorsanız , oğlum gerçekten konuşuyor , hatta gördüğü herşeyi parmağıyla göstererek "bu ne" diye soruyor , sizce nasıl cevap veriyorum ona????

Günaydın hepinize,

Denecek çok fazla bir şey yok, tırmandırmaktan başka bir işe yaramaz.
Teşekkür ederim hepinize gerçekten, ama yazılanlardan anlıyorum ki hepiniz nedense belki benim başta yaptığımı söylediğiniz yanlışı yapmak için ne kadar da hazırmışsınız, dinlemeden anlamadan yargılayıp asmaya....

eğitimsizlik
çocukları yarıştırmak
kıyaslamak
arada bir uğramak
Uğrayıp uğrayıp saçma sapan topiler açmak(yani sana yılbaşında kırmızı don göndercemden daha saçma bir cümlem olmadı benim bu güne kadar :)
..........

Ben sadece 1 cümle kurdum bebekleriniz neler yapıyor, neler oynuyor, konuşmaya başladılar mı? Bir insanın bir grubu, bir topluluğu takip etmesi, fikirlerinden faydalanması, fikir vermesinden daha güzel ne olabilir ki?
Bunun nesi saçma ki :)
Neyse hepimizin makul, iç sevgisi ile dolu, hoşgörülü, sabırlı, anlayışlı birer anne olduğunu düşünmek lazım.
Anneyiz biz, ne kadar kötü insanlar olabiliriz ki?
Sevgilerimle tüm ANNELERE

Ayrıca "Değerli arkadaşlarım, çocuklarınız konuşmaya başlayıpta sorularla size geldiklerinde umarım böyle ti'ye almazsınız onları." cümleniz ile ilgili olarak kendi adıma beni tanımadan çocuğuma nasıl davranacağımı tahmin etme hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Not 1: Andinayı da artık çok iyi tanıdığımı düşünerek siz onu da tanımadığınız için ileride çocuğuna nasıl davranacağını bu şekilde ifade etmenizi hiç hoş bulmuyorum.

Not 2: Bu güzel forum ortamında kimseyle bu şekilde mesajlajmak istemezdim. Diğer arkadaşlarımdan da özür diliyorum.

çocuklarımızı ti'ye almadığımız kesin ve nettir Gülter hanım arkadaşlarım bunu çok açık anlatmışlar zaten bu konuda tartışmaya mahal yok

bizimle istediğiniz konularda paylaşımlar için de bulunursunuz bu topicte olduğu gibi istemediklerinizi okumazsınız yazmasınız olur biter, yalnız eleştiremezsiniz biz de kimse kimseye saygısızlık etmez,edene de izin verilmez
ama bir insanın hakkı gaspediliyorsa hakkı da savunulur

yaaaaaaaaa bir sürü şey yazmıştım hepsii gittiiiii mafoldumben
benim kızımda okumayı söktü teletexten kaydirigubbakcemile3noolmuş yani sizinkiler spiker olmuşsa kaydirigubbakcemile3

ya benim kızım hala baybay bile yapmıyor.1-2 kere yapmıştır sadece.parmağıyla hiç bir şeyi göstermez.konuştuğu kelimelerde anne baba dede mama meme.başka bişey yok.top,balon,dolap,çekmece karıştırma,eşyaları birbirine yada bir yerlere vurmak,çıkarttığı seslerden mutlu olmak en sevdiği şey.bir de cee,kaçtım kaçtım,yakaladım yakaladım,beni bulamazki,sağ elimde 5 parmak,sol elimde 5 parmak say bak say bak oyunu vs.. bilinen bebek oyunları.organların dada elini ve ayağını biliyor.elini öpeyim deyince lini uzatıyor.ayağını koklayayım deyince ayağını uzatıyor ama nerde hadi göster elini dersen göstermiyor.oyuncaklarıyla çok kısa süreli oynuyor hemen sıkılıyor.legoları var büyük parçalı onları ben takıyorum o söküyor.eletronik aletleri kabloları çok seviyor.
üzerinde 6 ay+ yazan şekilleri yaerleştirme oyuncaklarından almadım ben henüz ama artık alıcam.benim kızım 6 aylıkken mümkün yapamazdı çünkü henüz desteksiz oturamıyordu.
bu yaşta oyuncakla değil insanlarla oynamayı daha çok severlermiş bu yüzden de oyuncaklardan çabuk sıkılmaları çok normal.

andinama ve remediosuma aynen katılıyorum.kırmızı don olayına gelince dostluğumuzsamimiyetimiz kıskanılmasın lütfen

yaaaaaaaaa bir sürü şey yazmıştım hepsii gittiiiii mafoldumben
benim kızımda okumayı söktü teletexten kaydirigubbakcemile3noolmuş yani sizinkiler spiker olmuşsa kaydirigubbakcemile3

ya benim kızım hala baybay bile yapmıyor.1-2 kere yapmıştır sadece.parmağıyla hiç bir şeyi göstermez.konuştuğu kelimelerde anne baba dede mama meme.başka bişey yok.top,balon,dolap,çekmece karıştırma,eşyaları birbirine yada bir yerlere vurmak,çıkarttığı seslerden mutlu olmak en sevdiği şey.bir de cee,kaçtım kaçtım,yakaladım yakaladım,beni bulamazki,sağ elimde 5 parmak,sol elimde 5 parmak say bak say bak oyunu vs.. bilinen bebek oyunları.organların dada elini ve ayağını biliyor.elini öpeyim deyince lini uzatıyor.ayağını koklayayım deyince ayağını uzatıyor ama nerde hadi göster elini dersen göstermiyor.oyuncaklarıyla çok kısa süreli oynuyor hemen sıkılıyor.legoları var büyük parçalı onları ben takıyorum o söküyor.eletronik aletleri kabloları çok seviyor.
üzerinde 6 ay+ yazan şekilleri yaerleştirme oyuncaklarından almadım ben henüz ama artık alıcam.benim kızım 6 aylıkken mümkün yapamazdı çünkü henüz desteksiz oturamıyordu.
bu yaşta oyuncakla değil insanlarla oynamayı daha çok severlermiş bu yüzden de oyuncaklardan çabuk sıkılmaları çok normal.

andinama ve remediosuma aynen katılıyorum.kırmızı don olayına gelince dostluğumuzsamimiyetimiz kıskanılmasın lütfen

kıskananlar çatlasın şekerim opuyorumnanaktan

valla işte bebekten bebeğe olay değişiyor bence de Okyanus'un yaptığını Eymen yapamıyor Eymen'in yaptığını Batu yapamıyor vs... ama allaha şükür hepsi normal çocuklar

noluyo kızlar yaa....

andişim yerim ben batu yu demek at ları karıştırıyo:)) topada bayılıyomuş erkek işte şimdiden başlamış futbola:))
piroşta bebeğini sallıyo eee eee diye
15-20 kelime söyleyebiliyo çok düzgün olmasada
yaptığı şeyleri söylüyo hemen mesela düşünce düttüm diyo, atınca attım, gelince dedim,sallanan atın kulağına oyuncağını takmış dün akşam tattıımm diyo:)
bide merhaba deyip elini uzatınca oda hemen elini uzatıp yaba diyo merhaba yani:))

babayı baya geç söyledi 2 aydır filan söylüyo ama anneyi çookk uzun zamandır söylüyo ama artık bilinçli söylüyodur heraldeCADIARZU

noluyo kızlar yaa....

andişim yerim ben batu yu demek at ları karıştırıyo:)) topada bayılıyomuş erkek işte şimdiden başlamış futbola:))
piroşta bebeğini sallıyo eee eee diye
15-20 kelime söyleyebiliyo çok düzgün olmasada
yaptığı şeyleri söylüyo hemen mesela düşünce düttüm diyo, atınca attım, gelince dedim,sallanan atın kulağına oyuncağını takmış dün akşam tattıımm diyo:)
bide merhaba deyip elini uzatınca oda hemen elini uzatıp yaba diyo merhaba yani:))

babayı baya geç söyledi 2 aydır filan söylüyo ama anneyi çookk uzun zamandır söylüyo ama artık bilinçli söylüyodur heraldeCADIARZU

yerim ben onun yabasını