- 22 Şubat 2008
- 8.718
- 1
her çocuğun gelişimi ve ilgi alanları farklı gerçekten
yağız şimdilik küpleri üst üste ya da iç içe koyamıyor
ben kule yapıyorum o yıkıyor küpleri iç içe koyuyorum tek tek çıkarıyor
genellikle oturup oyuncakları ile oynamaktansa evde oda oda gezip her tarafı karıştırmaktan zevk alıyor
bazı şeyler de biraz erken gibi geliyor bana
bu konuda yazılan kitaplar ve makalelerde belli aylarda belli şeylerin yapılması gerektiği söyleniyor(fiziksel ve dil gelişimi dışında oyuncaklarla ilgili kısımlar benim vurgulamak istediğim) sanki bu bilgiler erkenciymiş gibi hissediyorum
piyasada satılan oyuncakların üzerinde yazan tarihlerde tüketimi arttırmak için biraz öncesi yazılıyor diye algılıyorumn sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda
remediostan alıntı yaptım çünkü sanki benim oğlumu anlatmış aynı şeyleri yapıyor Eymen'de, evde en çok kullandığı çekmeceye onun eşyalarından oyuncaklarından koydum istediği bişey olursa direk oraya gidiyor mutfakta cezve ve palstik saklama kaplarını çok seviyor hatta tupperlarımdan birini kırdı artık kendisinin oldu çekmesinde duruyor
ama Eymen'in beraber yapmaktan oynamaktan en çok hoşlandığı oyun kovalamaca ben sakıncalı görüyorum düşecek kaşını gözünü bir yere vuracak diye ama vazgeçiremiyorum eve gelince yemekten sonra oturmama izin vermiyor hadi oynayalım diyor oynamak istemezsem dudaklarını büzüp ağlamaya başlıyor ben de artık kırmak istemiyorum çünkü akşama kadar görmüyor bizi çok özlüyor
dikkatini başka yöne başka oyunlara çekiyorum ama kısa sürüyor sonra yine kovalamacaya geri dönüyor şimdi yakalayacağım seni diyorum hemen koşarak gitmeye başlıyor ama ne kahkahalar ne çığlıklar görmeniz lazım nasıl mutlu oluyor kuzum
müzikle de daha yeni yeni ilgilenmeye başladı herhangi sevdiği bir müzikte oynuyor ama utanıyor oynarken hemen kaçıp saklanıor
ve uu-aah dev adamı çok seviyor ben söylüyorum oda benimle beraber uuh-aah diye eşlik ediyor kaydirigubbakcemile3