- 15 Şubat 2013
- 24.941
- 94.574
Baktim simdi Balikesirin cogu ilcesi marmara bolgesinde yer aliyomus. Izmir de yok anacim oyle bi adet. Dotumuzden ege boyledir diye degisik degisik uydurmuyoruz lutfen diye ayar cekilebilir bxbxbxbBalıkesir ama ege adeti dedikleri için konuyu öyle açtım. Annesi ve babası gelmisler
Herkes hep toplanip roplanip gitsin. Yeni evliler kafayi kirip herkesi kovalayana ya da evden kacana kadar bxbxbxDoğru söylüyor,siz de hergün ailecek gidin geceye kadar kalın.Boş bırakmayın kızı.
Madem adet, surpriz kelimesi ne alaka?Kızlar kizkardesim hayırlısı ile pazar günü evlendi. Oğlan tarafının memlektinde egede nikah kıyıldı. Kına düğün yapılmadı zaten büyük düğün gibi nisan yapılmıştı.
Konu şu ki pazar nikahtan sonra damat ve gelin bizim olduğunuz şehre geldiler. Damat burada çalışıyor zaten. Bugün yani perşembe günü de damadımızın annesi ve babası otobüse atlayıp kız kardeşime kalmaya geldiler. Dediklerine göre adetmis. Biz aynı şehirde gitmedik evlerine bisey de diyemedi kız. Sabah yola çıkarken haber verdiler sürpriz yapmak istedik diye. Böyle bir adet var mı acaba? Kız tepki veremedi bile egeli değiliz ama hiç duymadık daha önce üçüncü gün gelin evine kalmaya gelene. Öyle bir adet varsa boşu boşuna tavır almak istemiyor kardeşim.
Ne arsiz utanmazlar ya kusura bakma. Hangi adette kaynana gelinin ayagina gidermis.Aslen balikesir. Sabah arayıp yola çıktık geliyoruz birazdan binicez demişler. Kardeşim de sasirinca bu adettir üçüncü gün kaynana kabineden gelir demişler. Bir hafta kalacaklarmis. Eşine demis eşi de ben bilmiyorum anlamam adetten demiş. Damat iki kardeş öbür kardeş bekar daha
Ay kopuyorum bazi yorumlara hlgulmekten yarildimAnnen dünürü arasın desin ki "aaa evet bizde de böyle bir adet var ama cumhuriyet altını ile gelmeniz gerek, biz zora sokmamak için söylemedik size ama madem yapıyoruz adetleri tam yapalım"
Kiz bacagi ne isine yaricakBacaklar kaldıysa daha kötü tabi, kafası işimize yaramıyor.
Kesinlikle konu sahibi bı çok güzel bir yöntemAileniz yeni evli çifti rahatsız etmeyelim yalnız kalsınlar siz bizde kalın diye akıp kendileri götürseler anlarlar utanırlar belki.
Ben yeni doğum yaptığımda hastaneden kalkmak bilmeyen kayınpedere rahat edemiyor gençler biz kalkalım siz bizle gelin diye kaldırmışlardı zorla anlamışlardı utanmışlardı
Kızlar kizkardesim hayırlısı ile pazar günü evlendi. Oğlan tarafının memlektinde egede nikah kıyıldı. Kına düğün yapılmadı zaten büyük düğün gibi nisan yapılmıştı.
Konu şu ki pazar nikahtan sonra damat ve gelin bizim olduğunuz şehre geldiler. Damat burada çalışıyor zaten. Bugün yani perşembe günü de damadımızın annesi ve babası otobüse atlayıp kız kardeşime kalmaya geldiler. Dediklerine göre adetmis. Biz aynı şehirde gitmedik evlerine bisey de diyemedi kız. Sabah yola çıkarken haber verdiler sürpriz yapmak istedik diye. Böyle bir adet var mı acaba? Kız tepki veremedi bile egeli değiliz ama hiç duymadık daha önce üçüncü gün gelin evine kalmaya gelene. Öyle bir adet varsa boşu boşuna tavır almak istemiyor kardeşim.
Manisalı olarak bildiriyorum, öyle bir adetimiz yok.Balıkesir ama ege adeti dedikleri için konuyu öyle açtım. Annesi ve babası gelmisler
Egenin büssürü yeri var bende mesela egeliyim aydin sökeKızlar kizkardesim hayırlısı ile pazar günü evlendi. Oğlan tarafının memlektinde egede nikah kıyıldı. Kına düğün yapılmadı zaten büyük düğün gibi nisan yapılmıştı.
Gittiler inşKızlar kizkardesim hayırlısı ile pazar günü evlendi. Oğlan tarafının memlektinde egede nikah kıyıldı. Kına düğün yapılmadı zaten büyük düğün gibi nisan yapılmıştı.