- 21 Ocak 2018
- 8.230
- 20.225
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Havran da da oldu. Gördüm.Yaşandı.(Bir yörük boyu) var adı bende kalsın çok görgüsüzler.Hepsi değil.Edremit ve merkezi öyle değil.
Bir konu vardı, kaynanası arkadaşlarına evi gezdiriyormuş, kirli sepetinde kirliler olduğunu görünce ayıplamış gelini. Kadın diyordu ki "Kaynanama göre yatak odamdaki çekmeceyi kafasına göre açması ayıp değil, içinde kırmızı donla karşılaşması ayıp. " Bunlarla uğraşılmaz, temiz bir kavga çıkaracaksın bi daha ayak basmayacaklar, o paklar anca.Balıkesirin en ege yerinde yaşıyorum böyle birşey duymadım. Ve terbiyesizlikten başka hiçbir şey değil. Gece biraz ses yapsın gelin kocasıyla sevişsin neye uğradıklarını şaşırsınlar buda adetten müessesemizin ikramı desin.
Biz de balayına eş ailesinin evinden gittik.Biz gittik onlar da peşimizden gelmeye kalkmışlar Allah'tan evdeki misafirler saçmalamayın ne işiniz var ayıp deyip durdurmuş...Bizimkiler de İzmirli,ama adetten değil, görgüsüzlükten....Yine hatırladım.bak yine sinirlendimKoptum gülmekten gerçekten 32 senelik izmirliyim böyle hırboluk görmedim düğünün ertesi günü anne babaların elini öpmeye giden olur birkac saat oturup kalkarlar balayına vs gideceklerse el öpüp gecerler ilk defa duyuyorum eger varsada.. sanki ege adeti deyip kılıf uydurmuş gibi bir halleri var. Keşke balayına gitselermiş ozamanda otele mi geleceklerdi
BencedeBence kavga koptu.
Tüm mesajları okudum, bana gore de örf/adetle alakası yok olayın. Bir üye değişik olarak altın yüzünden olabilir demiş ama 3 gün beklemezlerdi sanki konu altın olsa.Adet bile olsa bunu devam ettirmek zorunda değiller. Kanlı çarşaf devam etmiyor mesela.
Bir sene Egeliler'de gelin olmuş biri olarak şöyle söyleyim. İşlerine gelen adetleri oluyor.Kızlar kizkardesim hayırlısı ile pazar günü evlendi. Oğlan tarafının memlektinde egede nikah kıyıldı. Kına düğün yapılmadı zaten büyük düğün gibi nisan yapılmıştı.
Konu şu ki pazar nikahtan sonra damat ve gelin bizim olduğunuz şehre geldiler. Damat burada çalışıyor zaten. Bugün yani perşembe günü de damadımızın annesi ve babası otobüse atlayıp kız kardeşime kalmaya geldiler. Dediklerine göre adetmis. Biz aynı şehirde gitmedik evlerine bisey de diyemedi kız. Sabah yola çıkarken haber verdiler sürpriz yapmak istedik diye. Böyle bir adet var mı acaba? Kız tepki veremedi bile egeli değiliz ama hiç duymadık daha önce üçüncü gün gelin evine kalmaya gelene. Öyle bir adet varsa boşu boşuna tavır almak istemiyor kardeşim.