- 10 Ocak 2014
- 30.831
- 47.078
- 798
- Konu Sahibi askrhpozitif
-
Tesekkur ederim :)Eline sağlıkYarışmada başarılar
Tesekkur ederim :)başarılar dilerim
ellerinize sağlık
tesekkur ederım :)Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.
tesekkur ederimEllerinize sağlık başarılar dilerim
Esim pirasayi çok sevdiği için koyabildigim kotu tat vermeyecek her yemeğe koymaya calisiyorum soğan pirasa sarimsak 3 lusu gerçekten ayri bir lezzet veriyor teskler canim benim :)Pırasayı görünce ne kadar farklı bi tarif dedim, gerçekten sunum da çok hoş eline sağlık canım, başarılar dilerim
Merhaba kizlar
Öncelikle yarismaya katilmaya hic niyetim yoktu Eşim bugün et yemeği isteyince katılmaya karar verdim. Bu benim ilk yemek yarismam hatam varsa şimdiden affola :) aksılıklerde olsa cok sukur tarıfımız hazır .
Evet gelelim tarihimize
Sebzeli Beşamel Soslu Kavurma
MALZEMELER(et ve sebze sotesı)
Eki Görüntüle 1288655
- 2 tane uzun yeşil biber
- 6-7 tane Küçük sivri biber
- 3 tane sert domates
- 1 tane orta boya kuru soğan
- 2 tane pirasanin beyaz kısmı
- 4 diş sarimsak
- 3 tane bebek havuc
- Tereyagi( ne kadar kullanmaya arzu ederseniz)
- Sivi yağ
- Tuz,karabiber,kekik
- 1 'er tatil kasigi domates ve biber salcasi
Umarim yazmayi unuttuğum malzemeler yoktur simdi gelelim yemegimizin yapilisina
Öncelikle kus basi dogradigimiz etleri bi tencereye alalim ve 1 cay bardagi su ile azicik siviyağla 30-45 dk kisin ateşte haslayalim
Eki Görüntüle 1288655
sonrasında diğer malzemelerimizi hazırlayalım
havucumuzu, kucuk sıvrı bıberlerımızı ve kuru soganımızı julıyen dograyalım,
dıger buyuk bıberımızı ve pırasamızı ortadan ıkıye bolmeden tekerlek seklınde dograyalım
son olarakta domatesımızın kabuklarını kopartmadan uzun bı sekılde soyalım ( sonrasında gul yapacagız )
soymuz oldugumuz domateslerımızı kucuk kup kup dograyalım
malzemelerımız hazır olduguna gore sımdı gelelım soteleme ıslemıne
sac kavurma tavamızı alalım goz kararı tere yagımızı ve sıvı yagımızı koyalım (yag ayarı tamamen sızın damak zevkınıze kalmıs)
daha sonrasında oncelıklı olarak pırasalarımızı , soganlarımızı ve sarımsagımızı koyalım
Eki Görüntüle 1288668
sogan ,pırasa ve sarımsagımız guzelce sotelendıkten sonra julıyen dogradıgımız havuc ,bıberlerımızı ve teker seklınde dogradıgımız bıberlerımızıde koyalım( teker seklınde dogranan bıberlerı kırmızı bıberden tercıh edersenız daha hos bı goruntu saglayabılırsınız . ben evde bulunmadıgı ıcın ıkısınıde yesıl bıber tercıh ettım )
bunlarda sotelendıkten sonra en son kup kup dogramıs oldugumuz domateslerımızı ılave edelım ve suyunu cekene kadar soteleyelım
Eki Görüntüle 1288671
bu sırada haslamıs oldugumuz etımızın altını artık kapatabılırız
Eki Görüntüle 1288677
kucuk sac kavurma tavamıza bıraz sıvı yag ekleyıp, bırer tatlı kasıgı bıber salcası ve domates salcasını kavuralım ve ardından haslamıs oldugumuz etlerıde kavurma tavamıza alıp kısık ateste kavurma ıslemıne devam edelım
kavurmus oldugumuz etımıze karabıberımızı ve kekıgımızı ekleyelım sonrasında ıse ben haslamıs oldugum tenceredekı suyu azar azar kavurmanın uzerıne ekledım suyunu atmak ıstemedım tabı bunu ıstemıyorsanız eklemeyebılırsınız ama ete ayrı bı yumusaklık verıyor
boylelıkle et ve sebzelerımız hazır gerıye pılavımız ve besamel sosumuz kaldı
Beşamel Sos
MALZEMELER
Kucuk tenceremıze 2 cay kasıgı tereyagmızı koyuyoruz yagımız erıdıgınde
- 2 yemek kasıgı tereyag
- 2 corba kasıgı un
- 1 su bardagı sut
- tuz
2 corba kasıgı unu ekleyıp sarı bır renk alana kadar un ve tereyagını guzelce kavuruyoruz
Eki Görüntüle 1288699
kavurdugumuz un ve tereyagına 1 bardak sutumuzu ve bı cımdık tuzumuzu eklıyoruz eger salcanız cok tuzluysa besamel sosa tuz eklemeyın. hazırladıgımız sos koyulana kadar karıstırmaya devam edıyoruz . ıstedıgımız kıvama geldıgınde ıse ocagın altını kapatıyoruz
Eki Görüntüle 1288703
Kavurmus oldugumuz etlerı besamel sosun ıcıne ekleyıp guzelce karıstırıyoruz . Yemegımız artık sunuma hazır sayılır
Eki Görüntüle 1288706
Şehriyeli Pilav
MALZEMELER
Öncelıkle tereyagımızı ve sıvı yagımızı tavamıza koyuyoruz. Yagımız erıdıgınde ıse sehrıyelerımızı ıcıne koyuyoruz ve sehrıyelerımız pembelesene kadar kavuruyoruz. ;Ben az daha yakıyordum hepsını aynı anda yapmaya kalkınca :)
- Tereyag,sıvı yag,tuz
- yarım cay bardagı sehrıye
- 2 caybardagı pırınc
sonrasında sehrıylerımızın uzerıne pırıncımızı eklıyoruz ve bır ıkı kere karsıtırarak pırıncı hafıf kavuruyoruz. sonrasında ıse pırıncımızın uzerıne 5 cay bardagı su ekleyıp , kısık ateste pılavımızın pısmesını beklıyoruz ,
Pilavımızda hazır olduguna gore artık sunum ıcın hazırız :)
Eki Görüntüle 1288707
sağol kuzum benim :) ne yalan soyleyeyim bende ilk defa denedim ama çok güzel oldu ete hic tuz koymadan kavurdugum için et lime lime oldu beşamel besamel tuzu yeterli oldu normalde gordugum tarifte et altta etin ustunde besamel sos ve en üstte kasar rendeleyip firina atmislar evde kasar yoktu ne yapabilirim diye düşünürken boyle denemek aklima geldi ::)Ellerine emeğine sağlık hamişimyarışmada başarılar dilerim cnm beşamel soslu et denememiştim hiç fakat un var bize cısss sunumuna da tabağına da bayıldımmm yarışmada başarılar dilerim bitanemm
sağol kuzum benim :) ne yalan soyleyeyim bende ilk defa denedim ama çok güzel oldu ete hic tuz koymadan kavurdugum için et lime lime oldu beşamel besamel tuzu yeterli oldu normalde gordugum tarifte et altta etin ustunde besamel sos ve en üstte kasar rendeleyip firina atmislar evde kasar yoktu ne yapabilirim diye düşünürken boyle denemek aklima geldi ::)
aynen canim öyle oluyor eğer olsaydi tariften gidecektir belki de buraya katilmazdim değişik olur diye katilayim dedim :) sunumda et kismi biraz yayilsada tasi yerindeydi :)
Sanırım bütün güzel tarifler böyle tesadüfler sonucu denemelerden çıkıyor değilmi çok iyi fikir
tesekkur ederim canim :)Bu saatte((( ellerinize saglikkk harika duruyorr
aynen canim öyle oluyor eğer olsaydi tariften gidecektir belki de buraya katilmazdim değişik olur diye katilayim dedim :) sunumda et kismi biraz yayilsada tasi yerindeydi :)
Sanırım bütün güzel tarifler böyle tesadüfler sonucu denemelerden çıkıyor değilmi çok iyi fikir
tesekkur ederim canim :)Bu saatte((( ellerinize saglikkk harika duruyorr
tsk ederım canım benımEllerine saglik canim, cok guzel gorunuyor. Yarismada basarilar.
tesekkur ederım canımet sote bayılırım :)
ellerinize saglık ,basarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?