• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Edirne'li olanlar bakabilir mi? Veya Edirne'yi iyi bilenler orada yaşayanlar :)

napoleon28

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
847
1.109
33
Merhabalar

Edirne'de 1+1 evler var eşyalı. Benim bütçeme göre gibi geldi. Yani 1 -2 yıl sorunsuz yaşayabilirim diye düşünüyorum.
Şükrüpaşa filan gibi, merkezde oturmak istiyorum. Genelde öğrenci kesimi oluyor biliyorsunuz.
Tek başıma İstanbul'da bu pahalılıkta ev kirası vermek yerine eşyalı bir 1+1 bakayım dedim Edirne çıktı.

Hem de Edirne'ye gezme amaçlı çok gidip gelmişliğim var. Gıda filan belki pahalıdır doğrudur ama sizce kötü tarafları olur mu tek başıma ev tutmamın?
Boşanmış bir kadın olarak (bunu kimsenin bilmesine gerek de yok zaten) Edirne Şükrüpaşa taraflarından merkezi yerlerden 1+1 kiraya çıksam, bir yıl içinde ücretli öğretmenlik filan da olsa iş bulsam sizce EDİRNE yaşamak için iyi bir tercih olur mu?

Bildiğim kadarıyla Edirne gayet rahat, kimsenin kimseye karışmadığı, güzel insanlarıyla meşhur sevimli bir şehir. Çok sevmiştim her gittiğimde tarihi yapılarını, camilerini, kiliselerini, hanlarını vs.

Bana iyi geleceğini düşünüyorum. En kötü Ücretli öğretmenlik yaparsam minimum 2000 lira kazansam yine kiramı vesaire çıkarırım diye düşündüm

Fikirlerinize ihtiyacım var

Şimdiden sağolun varolun

Selam.
Edirne'yi çok iyi bilirim.
Sakin, rahat (Trakya halkı genel olarak rahatlar), korkmadan yaşayabileceğin bir yer.
Hem küçük şehir her yere yürüme mesafesi.
En fazla taksiye binersin o bile çok tutmaz.
Selimiye'nin oraları, yazın Meriç'in kıyısı çok güzel olur.
Öğrenci dolasıyla hareketli bir şehirdir.
Size iyi gelecektir :)

Selam.
Edirne'yi çok iyi bilirim.
Sakin, rahat (Trakya halkı genel olarak rahatlar), korkmadan yaşayabileceğin bir yer.
Hem küçük şehir her yere yürüme mesafesi.
En fazla taksiye binersin o bile çok tutmaz.
Selimiye'nin oraları, yazın Meriç'in kıyısı çok güzel olur.
Öğrenci dolasıyla hareketli bir şehirdir.
Size iyi gelecektir :)
Çoooook teşekkür ederim çok sağolun.

Bir de yanlış anlaşılmak istemem ama hiç tek yaşamadım. Tek bekar bayan yaşayanlara çok büyük saygı duyuyorum. Özellikle İstanbul gibi yerde zorlukları var eminim her ilde zorlukları vardır. Biraz çekingenliğim var bu konuda. Acaba başıma ne gelir? Filan diye. Biber gazı taşıyabilirim mesela o da olur.

Sizce bu gibi düşüncelerin nasıl üstesinden gelebilirim?
Bir de Edirnede ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlar varsa bana yazabilirler mi?
Her yerde torpil oynuyor biliyorum ama ben evraklarımı hazırlayıp müracaat edeyim Allah bir kapı açar.

Bu evde dayanamayacağım artık. Yazın boşanıcam. 5 ay dişimi sıkıp boşanıcam. Konuştuk karar kesin.

Edirnede okudum trakyaliyim
Suanki durumu bilmiyorum fakat o zamanda gayet guvenilirdi sabaha kadar disarda olsakta basimiza olumsuz bi durum gelmedi
Birazda nasil insanlarla olduguna bagli
Zaten bosanmadada tavan yapmis bi yerdir eminim 😁

Suanki durumu bilmiyorum fakat o zamanda gayet guvenilirdi sabaha kadar disarda olsakta basimiza olumsuz bi durum gelmedi
Nasıl insanlarla olduğum derken? Benim tanıdığım yok orada. İş bulmaya çalışıcam, okullara başvurucam filan.
Pek huyum değildir. 8 de çıkar 6 da en geç eve girerim. Biraz tırsarım aslında karanlıktan filan

Çok sağolun Trakyalı kardeş :)))

Bir de yanlış anlaşılmak istemem ama hiç tek yaşamadım. Tek bekar bayan yaşayanlara çok büyük saygı duyuyorum. Özellikle İstanbul gibi yerde zorlukları var eminim her ilde zorlukları vardır. Biraz çekingenliğim var bu konuda. Acaba başıma ne gelir? Filan diye. Biber gazı taşıyabilirim mesela o da olur.

Sizce bu gibi düşüncelerin nasıl üstesinden gelebilirim?
Bir de Edirnede ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlar varsa bana yazabilirler mi?
Her yerde torpil oynuyor biliyorum ama ben evraklarımı hazırlayıp müracaat edeyim Allah bir kapı açar.

Bu evde dayanamayacağım artık. Yazın boşanıcam. 5 ay dişimi sıkıp boşanıcam. Konuştuk karar kesin.

Edirneyi çok iyi bilmiyorum ama yalnız yaşamaktan korkmayın. Yalniz yaşayan komşularımız var kimse de aa yalnız yaşıyor demiyor. Burada önemli olan seçtiğiniz semt diye düşünüyorum. Önce Işinizi ayarlayıp giderseniz sorun yasamazsınız diye düşünüyorum.
Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.

Edirneyi çok iyi bilmiyorum ama yalnız yaşamaktan korkmayın. Yalniz yaşayan komşularımız var kimse de aa yalnız yaşıyor demiyor. Burada önemli olan seçtiğiniz semt diye düşünüyorum. Önce Işinizi ayarlayıp giderseniz sorun yasamazsınız diye düşünüyorum.
Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.
Çok sağolun Allah razı olsun

Merkez, Şükrüpaşa filan
baktım hep site yerleri
yani yeni yapılar filan var.

Nasıl insanlarla olduğum derken? Benim tanıdığım yok orada. İş bulmaya çalışıcam, okullara başvurucam filan.
Pek huyum değildir. 8 de çıkar 6 da en geç eve girerim. Biraz tırsarım aslında karanlıktan filan

Çok sağolun Trakyalı kardeş :)))
Yani bulundugun yerde yasayanlara bagli
Heryerde vardirya burnundan kil aldirmayan tutucu yasli teyzeler 😁
Nerelisin bilmiyorum ama oralar geceleri hareketli olur korkmani gerektirecek bir durum pek olmaz sokaklari civil civil gorunce zaten korkularin gider
Ben mesela suan akdeniz bolgesindeyim bir ilcede inan bana yazin bir allahin Kulu cikmazmi disari yok aksam 8den sonra in cin top oynuyor parka gidiyoruz tekiz carsiya cikiyoruz tek tuk insan var bu insani dahada korkutuyo kimse yok diye cikamiyoruz cunku
Ama edirne oyle degil yani civil civil gece teyzelerde genclerde cikarlar disari
Zaten ogrencide bol olunca bi baska olur

Yani bulundugun yerde yasayanlara bagli
Heryerde vardirya burnundan kil aldirmayan tutucu yasli teyzeler 😁
Nerelisin bilmiyorum ama oralar geceleri hareketli olur korkmani gerektirecek bir durum pek olmaz sokaklari civil civil gorunce zaten korkularin gider
Ben mesela suan akdeniz bolgesindeyim bir ilcede inan bana yazin bir allahin Kulu cikmazmi disari yok aksam 8den sonra in cin top oynuyor parka gidiyoruz tekiz carsiya cikiyoruz tek tuk insan var bu insani dahada korkutuyo kimse yok diye cikamiyoruz cunku
Ama edirne oyle degil yani civil civil gece teyzelerde genclerde cikarlar disari
Zaten ogrencide bol olunca bi baska olur
Vaayy ne güzel. Çok iyi o zaman. Ben zaten gece hiç çıkmam. Ama çıkanlar da ortalığı şenlendiriyorsa çok sevinirim. Yaşlı teyzeler de olsun ne güzel :)))

Çok sağolun

Merhabalar

Edirne'de 1+1 evler var eşyalı. Benim bütçeme göre gibi geldi. Yani 1 -2 yıl sorunsuz yaşayabilirim diye düşünüyorum.
Şükrüpaşa filan gibi, merkezde oturmak istiyorum. Genelde öğrenci kesimi oluyor biliyorsunuz.
Tek başıma İstanbul'da bu pahalılıkta ev kirası vermek yerine eşyalı bir 1+1 bakayım dedim Edirne çıktı.

Hem de Edirne'ye gezme amaçlı çok gidip gelmişliğim var. Gıda filan belki pahalıdır doğrudur ama sizce kötü tarafları olur mu tek başıma ev tutmamın?
Boşanmış bir kadın olarak (bunu kimsenin bilmesine gerek de yok zaten) Edirne Şükrüpaşa taraflarından merkezi yerlerden 1+1 kiraya çıksam, bir yıl içinde ücretli öğretmenlik filan da olsa iş bulsam sizce EDİRNE yaşamak için iyi bir tercih olur mu?

Bildiğim kadarıyla Edirne gayet rahat, kimsenin kimseye karışmadığı, güzel insanlarıyla meşhur sevimli bir şehir. Çok sevmiştim her gittiğimde tarihi yapılarını, camilerini, kiliselerini, hanlarını vs.

Bana iyi geleceğini düşünüyorum. En kötü Ücretli öğretmenlik yaparsam minimum 2000 lira kazansam yine kiramı vesaire çıkarırım diye düşündüm

Fikirlerinize ihtiyacım var

Şimdiden sağolun varolun
Ahh güzel memleketim burnumda tütüyor😢Bence hiç korkmanıza gerek yok gayet rahat yaşabilirsiniz.Gece yarısıda dışarı çıksanız sabaha karşıda emin olun başınıza birşey gelmez.İnsanlarımız çok cana yakındır ki sizin ev baktığınız semtler güzel yerler canım.Kışlarımız biraz soğuk geçer ama yazında bisikletini alır bi yunan sınırına gidersin o mis gibi valla

Ahh güzel memleketim burnumda tütüyor😢Bence hiç korkmanıza gerek yok gayet rahat yaşabilirsiniz.Gece yarısıda dışarı çıksanız sabaha karşıda emin olun başınıza birşey gelmez.İnsanlarımız çok cana yakındır ki sizin ev baktığınız semtler güzel yerler canım.Kışlarımız biraz soğuk geçer ama yazında bisikletini alır bi yunan sınırına gidersin o mis gibi valla
Ohh ne güzel yorumlar geliyor yaa cesaretimi topluyorum iyice.
İnşallah bir okulda göreve de başlarım da Edirne benim ömrümü huzurla geçirebileceğim bir şehir olur.
Çok sağolun çok teşekkür ederim özellikle bisiklet fikri tam bana göre :)))))
:KK200:

Yazsanıza beee :KK71:
Şaka şaka
Bugün keyfim yok da birileri yazsa da okusam dedim
Yazmayın. nolcak sanki :rolleyes:

hahahahahah kendi kendime buraya yazıp duruyorum.
sonradan farkına vardım ki, 1+1 eşyalı daireye 1000 lira fazla sanki...
1250 diyenler bile var.
ama Edirne çok yahşıı şehir...
Çok isterim orda yaşamayı... :KK200:En Büyük TÜRKİYE

Merhaba
Kiralar biraz yüksek çünkü genel maddi durum ortalaması iyi bir şehir. Tarihi güzellikleriyle, sakin oluşuyla, İstanbula yakın olması sebebiyle bir çok öğrenci ve memur için tercih sebebi. Herkesin birbirine sayısının çok yüksek olduğu bir yer ve genel olarak komşuluk devam ediyor.. Ama tempolu şehir hayatından sonra Edirne bazılarına sıkıcı gelebilir. Yazın bir minder alıp selimiye bahçesinde oturmak, karaağacı turlamak, saraçlarda dondurma yemek Edirnelilerin en güzel aktiviteleri.. Şükrüpaşa nezih bir yerleşim yeri kiralar o yüzden bir tık daha yüksek ayşekadın civarına bakabilirsiniz eğitim fakültesi var orasıda gayet yoğun yerleşim yeri

Merhaba Edirne’yi ablamdan dolayı bilraz biliyorum . Gayet güzel yaşamadı rahat bir şehir . Cok ekonomik bir şehir degil ve cok soguk kışı cok zor .
Ne mezunusunuz? Edirne de sanmam merkezde öğretmen açığı olsun . Açık yerlerde görevlendirmeyle dolar

Önce iş bulun sonra ile karar verin. 2000 lira ücretli öğretmenlik diyorsunuz 1000 lira nasıl kira verip geçineceksiniz? Faturasıydı apartman aidatıydı yeme içme pek mümkün değil malesef. Ki ücretli öğretmenliğin de garantisi yok biri atanır kalırsınız dışarıda. Fazla pembe bir düşünce olmuş.

Back