Merhaba,
Edirne'de doğmuş ve Lüleburgaz'da büyümüş birisi olarak hemen yazmaya geldim.
Trakya tarafındaki insanlar gerçekten rahat insanlar, ay bu öğrenci bekar vb. Diye insan ayırdıklarına pek şahit olmadım. Tabii ki biraz daha yaşlı kesim bazen önyargılı olabiliyor (medeni haliniz, nereli olduğunuz vb. Konusunda) ama inanın tanıdıktan sonra onlar da geçiyor. Eskisi gibi değil zaten artık dışarıdan bizim memlekete gelen çok insan var, yerel halk daha alışmış durumda yabancıya. Eskiden bu konuda biraz katılardi genel olarak, ama o zaman bile yabancılar dislanmazdi, özellikle de kadınlar.
Gönül rahatlığıyla gece bile (!) dışarı çıkabilirsiniz, bu yaşıma kadar çok şükür ne bir laf atan oldu ne salça olan.
Kışları gerçekten felaket soğuk, böyle bir ayazı ben Ankara'da bile görmedim, ellerim kesilirdi soğuktan kanardi.
İş konusunda ise açıkçası Edirne içini bilmiyorum pek ancak Kırklareli Lüleburgaz Pınarhisar vb. Gibi yakındaki il ve ilçelerinde de iş bulabilirsiniz. Lüleburgaz Edirne arası mesela 30 40 dk. Suruyor ve sürekli arac kalkıyor. En son gittiğimde sabah beste basliyordu seferler.
Şu an İstanbul'da olduğum için kiralar, is durumları vb. Nasıldır açıkçası çok bilemiyorum, ama genel olarak durum böyle bizim oralarda.
Şu an için Lüleburgaz ve civar ilçelerde öğretmenlik yapan pek çok arkadaşım var, pandemi dolayısıyla durumlar nasıl bilmiyorum dediğim gibi ancak bizim oralarda çok fazla kurs da oluyor ve talep de gerçekten cok. En son yemek akademisi bile açılmıştı, ücretli öğretmenlik yanında alanınıza uygun kurslara da yönelebilirsiniz belki.
Şu an için aklıma gelenler bunlar..