ecrin1001'in mutfağından seçmeler..

ecrin1001

BIR KIZI BIR OGLU VaRMIS
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
10.386
15
208
Diğer
tariflerim..

Truff
Malzemeler:
• 1 paket krema 200 ML
• 1 paket bitter çikolata
• 2 paket hazır kakaolu kek büyük paket
• hindistan cevizi
• antep fısıtığı
• fındık

Yapılışı:

1.Kremayı bir tencereye koyun kaynayınca içine çikolatayı atın soğumaya bırakın sonra kekleri rondodan geçirip büyük bir kapta krema ile karıştırın içine fınfık fıstık ekleyin arzuya göre dolapta bekletin.daha sonra minik toplar yapıp hindistan cevizi fıstık ve fındığa bulayın afiyet olsun

muffin
malzemeler:

• 1,5 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı süt
• 1 su bardağı yağ
• 2 yumurta
• Hindistan cevizi
• Tarçın, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm
• Un
• Kabartma tozu, vanilya
Süsleme için
1. Çikolata sosu
2. Kakaolu şanti
3. Renkli pasta süslemesi
Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın ve kalan malzemeleri ekleyin güzelce çırpın muffinler için satılan kâğıtları dan 2 şer tane tepsiye dizin(tek olursa dağılıyor yayvan oluyor)azıcık azıcık dökün asla tam doldurmayın ve 180 derece de pişirin, soğuyunca çikolata sos şanti süsleme malzemeleri ile süsleme yapın afiyet olsun.

Mercimek köftesi:
Malzemeler:
• 2 su bardağı mercimek
• 1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı salça
• Tuz, karabiber, pul biber, marul, limon, maydanoz
Yapılışı:
1. Mercimekleri 3 su bardağı su ile haşlayın, az suyu kalınca bulguru ilave edin demlenmeye bırakın. Soğanı ince ince kıyıp bir tavada yağ ile hazırlayın salçala yı ilave edin ve mercimeklerin üzerine dökün, tuz karabiber pul biber maydanozları ilave edip yoğurun ve şekil verin marul ve limonla servis yapın afiyet olsun.

Dereotlu makarna salatası
malzemeler:
• 1 paket makarna
• 1 demet dereotu
• Göz kararı mayonez
• Göz kararı yogurt
• Tuz
Yapılışı:
1. Makarnaları haşlayın soğumaya bırakın dereotunu ince ince kıyın makarnalara ilave edin yoğurt tuz mayonezleri ilave edip servis yapın

BURMA BAKLAVA

Açıklama : 2 çay bardagı su
2 çay bardagı süt
1,5 çay bardagı sıvı yağ
br kabartma tozu
bir kaç damla limon
aldığı kadar un
2 yumurta
şerbet için
3 kase şeker
3.5kase su
limon
iç için fındık yada ceviz
toz şeker.
üzeri için margarin

azcık tuz

tüm malzemeri karıştırın ve kulak memesi kıvamına getirin..
fındık yada ceviz arzuya göre degişir hazırlayın içine 5 6 yemek kaşıgı toz şeker ekleyip karıştırın..
nişasta ile tek tek açın açtıgınız yufkaya fındık içi serpin ve oklava sarmaya başlayın sarma işlemi bitince iki atarftan sıkıştırın büzülecek yani sonra biraz dinlendirin büütn halde 5 dk kadar sonra bıçakla istediginiz büyüklükte kesin ben serçe parmagı gibi kesiyorum..sonra tavada bir tepsi için yarım paketten fazla margarin eritip döküyorum kuru kalmayacak şekilde fırına veriyorum 150 derece uzun süre pişecek..sonra ben kıtır kıtır sevdigim için şerbet ve tatlı sogukken döküyorum şerbetini.yumuşak sevenler biri sıcak biri sogukken dökebilir afiyet olsun..

BÜSKÜVİLİ RULO TAVUK ĞÖĞSÜ
1 kg süt
1 vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım paket margarin
kakaolu büsküvi
büsküvi hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin..
büsküvileri rondodan geçirin un giibi olsun..
kare bire borcama dökün büsküvileri..
pişirdiiğiniz muhallabiiyde üzerine dökünüz.
dolaba soğuması için bırakın..
daha sonra şerit halinde kesin ve rolu gibi sarın..kazandibii olacak görünümü..afiyet olsun...

ELDE AÇMA BÖREK
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ(BENİM ÇAY BARDAGIM BİRAZ BÜYÜK)
1 ÇAY BARDAGI YOGURT
2 çay bardağı ılık su
1 YUMURTA
1KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
TUZ
ALDIĞI KADAR UN(HAMUR ELİNİZE YAPIŞMAYACAK DURUMA GELİNCE OLDU DEMEK)
HAMURUN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 4 YEMEK KAŞIĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN
İÇHARCI İSTEĞE GÖRE BEN HERŞEKİLDE YAPIYORUM..(MESELA RESİMDEKİ RULOLARDAN BAZILARI PAZILI BAZILARI PEYNİRLİ BAZILARI PATATESLİ ..PATATESLERİ HAŞLAYIP EZİN SOĞANI TENCEREDE KAVURUN İÇİNE PATATESLERİ TUZ VE PUL BİBERLE EKLEYİP ÇEVİRİN. YADA PAZILARI YIKAYIP SOGANI KAVURUN PUL BİBER TUZ İLE PAZILARI KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUNU SALIYOR ZATEN BİRAZ PİŞİRİN..
TÜM MALZEMELERİ YOĞURUN HAMURU 15 DK DİNLENDİRİN..
SONRA BEZELERE BÖLÜN BİRAZ BÜYÜK BEZE.MERDANE İLE AÇIN ÇOK İNCE OLMASI GEREKMİYOR YADA ÖZEL BİR BECERİYE GEREK YOK:)ERİTİLMİŞ MARGARİNDEN SÜRÜN VE İÇ MALZEMEYİ KOYUP RULO YAPIN TEPSİYE YUVARLAK YERLEŞTİRİN TÜM BEZELERİ AÇIP BÖYLEDEVAMEDİN.BİTİNCE ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN 150 DERECE FIRINDA 45 DK PİŞİRİN PİŞTİKTEN SONRA BİR BEZLE SARIN SERT OLMASIN..AFİYET OLSUN..

waffle tarifi
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
kabartma tozu
vanilya
azcık tuz
TÜM MALZEMELERİ ÇIRPIN VE WAFFLE MAKİNASINA DÖKÜN PİŞTİKTEN SONRA İÇ MALZEMELERİNİ KOYUP SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN..
İÇ İÇİN
çilek
muz
kivi
sarelle
hindistancevizi
fındık ceviz

Son düzenleme:
ilayda dene canım afiyet olsun..yalnız su yazmayı unutmuşum ekledim tarife haberin olsun:)

merhabalar :) bu forumda ilk yorumum sana gelsin :)
ellerine emegine saglik herbiri birbirinden enfes lezzetli görünüyor Masallah sana:)

Waffle'ı görünce acaip canım çekti :)
Ellerine sağlık hepsi çok güzel...

Maşallah becerikli dünür seni senin kadar olmasamda bende bişecikler yapmaya çalışıyorum gariii börek istiyom bennnn

ayyy süperrrr elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…