Doğuma Hazırlık Ecrin Tuana Ceylin isimlerinin gerçek anlamları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
BeyazLilyum canım Peygamber efendimizin, Hazret-i Hasan doğduğu zaman kulağına ezan okuduğu hadis kitaplarında yazılı
[Ezan okuyacak kimse, çocuğu yastık gibi yumuşak bir şey üstüne koyarak kucağına alır, yavaşça sağ kulağına ezan, sol kulağına da ikamet okur. Sonra kulağına ismini söyler. Çocuğu birisi kucağına alıp, ezanı bir başkası da okuyabilir.] Bu güzel bir sünnet,ne zaman okunur a gelince- genelde 7inci günde derler ama bence buna takılı kalmamak gerekiyor,belli bir zaman yok yani,ismini ne zaman karar verirseniz o zaman okunur,erken ya da geç olm durumları söz konusu değil..
Ayrıca ufak bir not daha,bebiş doğar doğmaz damağına ezilmiş hurma sürmek de sünnettir,anne sütü almadan önce...Bebek hem tatlı dilli olur hem de ağzından haram lokma geçmez derler inşallah.:)

hurma olayini ben yaptim canim :))) hastanede doktorlarim ve hemsirelerim görmeden :))) zaten 5gün sütüm gelmemisdi malesef ameliyatimdan dolayi ilk günüde vermedim hurmayi 2gün yogun bakimda kaldigim icin anca 3.gün verebildim ama insallah haram lokma gecmez insallah tatli diili olma konusuna gelince suan öyle :))))))

Maşallah Tebarekallah canım:)
Bız de yaptık bır zararı yok hurafe dıyenler var ama bence sunnet olma ıhtımalı yukse ayrıca hayırlı nıyetlerle yapıyoruz ALLAH kabul etsın..
YOGUN bakımda neden kaldın kı arkadasım cok cok gecmıs olsun
BU ARADA Tuana hanım nkac yasında opucukler:*

kizim 23.10.2005 dogumlu canim yogun bakimda kalma sebebine gelince uzun bir hikaye burda yazip kimseyi üzmek yada korkutmak istemem ama dogum hikayeleri bölümünde var eger ilgini cekerse okursun canim yalniz dedigim gibi oldukca uzun
basligim allahima binlerce kez sükürler olsunki beni kizima bagisladigi icin

buarada bencede sünnetir diye düsünüyorum allahimda icimizi biliyo kabul eder insallah

Cok gecmıs olsun gecmıs zaten bak ne guzel Rabbım senı sevgılı esıne bırıcık prensesıne bagıslasım.HAMDOLSUN ..
Allah cc sevdıgı kullarına sıkıntı verıp sınarmıs gunahlarını dokermıs..Tertemızolmussundur mıs gıbı ohh ıns:)
OoO abla olmus Tuana hanım..Bızım pıtıs a abla dıyordum ben de 1 5 aylık:)
Mutlaka okucam canm baslıgı
svgıler

doğum hikayeni okudum korkmadım ama gerçekten çok üzüldüm inşallah bi dahaki doğumunda Allah sana yardım eder ve aynı şeyleri yaşamazsın :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

canim allah razi olsun senden ben korkmuyorum zaten allahin izniyle biseycik olmaz insallah :Saruboceq: allahim hepimizin yardimcisi olsun
zaten dosyalarima ikinci bebegi direk sezeryan olarak yazdilar ben kabul etmedim allahin izniyle normal dogum istedigimi söyledim sok oldular a.s ama en ufak bi komplikasiyonda bana sormadan zezeryana alabilceklerini söylediler tabiiki dedim ne bebegime nede bana bisey olmasinida istemem cünkü allahin izniyle:Saruboceq:

evet inşallah hayırlısı olur :Saruboceq:
buarada ben normal doğumdan korkardım ama senin hikayeni okudum doğum yaptıktan sonra bebeği görünce bütün acıları unutuyosun yazmışsın bi doğum hikayesi daha okudum onun sezeryenle olmuş doğum ameliyattan çıktıktan sonra bana doğum yapmamışım gibi geldi hala bebeğim karnımdaymışım gibi hissettim bebeğimi görene kadar elim hep karnımda uyudum diye yazmış artık bende senin gibi normal doğum yapmak istiyorum

a.s.canim allah gönlüne göre verir insallah:Saruboceq:
:Saruboceq:allahim saglikla sihatle bebegine kavusmayi nasip etsin:Saruboceq:

Kızlar ben de normal dogum yaptım tamamen normal ne epıdural ne bısı
Elhamdulıllah o kadar guzel gectı kı..Gırdım paat cıktım bebısım kucagımda..Muthıs bısı ya..
Dualar ettık hepp bırlıkte , dogum anında edılen dualar gerceklesır Allahın ıznı ıle..Ayrıca hamiş arkadaşlar Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah
bunu cok tekrarlarsanız ınanın faydasını gorursunuz ıns..

canimsin ya allahim herkeze kolay dogumlar nasip eder insallah:Saruboceq:
canim ya o sureyi nerden bulabilirim???yani tamamini?
kusura bakmayin kinamayin lütfen biraz cahilim bu konularda malesef allahim affetsin beni insallah:Saruboceq:
buarada libyanacigim kusura bakma senin bu konunu bambaska bi hale getirdigimiz icin umarim konun kaynayip gitmez özür dilerim canima.s.

canım surenin tamamı gerkmiyor zaten..sadece sümmessebile yeserrah bu kadar...mealide biz ona anne karnından çıkış yolunu kolyca gösterdik..benim kuranda böyle yazıyordu...çevremde yapanlar var herkeste çok koly doğum yaptı..inşallah bizimkide öyle olur kızlar:Saruboceq:

:) Tşk canım ..
evet ıncıtanemtuanam aynen oyle,Summe Sebıle Yessera..yeterlı

SEN de sagol canım...
Tuana hanıma da opucukler

libicim yavru ceyli(a)nım:roflol: :asigim:konuya geç müdahil oluyorum canım ama fikrimi biliyorsun zaten
bildiğin üzere bi anne babanın evladına karşı en büyük sorumluluğu çocuğuna güzel bi isim vermektir bu yüzden iler ki zamanlarda evlatlarımıza külfet olacak manalarından ve ya söylenişinden dolayı sıkıntıya girmeyecekleri isimler koymakla yükümlüyüz
ismi koyarken illa ki kur'anı kerimde geçiyor olması şart değil kur'an da geçen ama manası hiçde hoş olmayan bir sürü kelimeyi sırf kur'anda geçiyor diye evladımıza koymak ne kadar mantığa yatkın bi düşünelim
neyse ceylin ismine gelince güzelim daha öncede dedğim gibi ameller niyetlere göredir kardeşim sen bu ismi manasının güzel olduğunu zannederek verdin yavruna manasının hoş olmadığını bilsen verirmiydin o yüzden fazla takılma isim üzerinde ayrıca ismi değiştirmek bana pek mantıklı gelmiyor haa anlamı çok çok kötü olsaydı değiştir derdim ama anlamı kötü de değil sadece senin bildiğin anlamda değilmiş o kadar içine sinmezse diğer ismide güzel onu kullanırsın olur biter
ben bildiğin üzere evladıma aylarca isim aradım durdum ve reyyan (cennette oruçluların gireceği kapı) üzerinde karar kıldık umarım hakkımıza hayır olur
isim ararken arkadaşlar direkt google'dan bakıpta aaa bunun manası şuymuş diye araştırmadan isim koymayın bakın araştırın isim gerçekten çok önemli zira yıllar sonra evladımın bana ahirette nedennnn diye sitem etmesini istemem bilindiği üzere ahirette ismimizle çağrılacağız bu da ayrıca bi yükümlülük
libicim felaket başım ağrıyor umarım konuna bi parça olsun katkım olmuştur zira düşünemeyecek kadar yorgunum ama hazır net gelmişken fırsatı kaçırmak istemedim umarım gönlünü alabilmişimdir
biraz uzun oldu hakkınızı helal edin:asigim:

Yavrucum ne guzel yazmıssın yuregıne saglıkŞeniz
Asıl sen hakkını helal et ,o durumunda konuya vakıf oldugun yorum yaptıgın ıcın cok tesekkur ederım..:asigim:
Reyyan ısmıne hastayım daha once de belırttıgım gıbı,o kadar hos anlamı var kı..
Ablamızın ısmı de cok hos zaten hayırlı evlat olsun ınsallah salıha bayanlar,edeplı ahlaklı kullar olsunlar:asigim:

ceylin ecrin tuana gerçekten kulaga çok hoş gelen isimler
anlamları bu kadar güzeldide neden bu zamana kadar bilinmedi derdim hep
söyleniş olarakta kuran-ı kerimde geçmedigini tahmin etmiştim
ecrin isminin surede geçen ecriyn kerim den geliyor demişti bi bayan bana
bilinen isimler koyma taraftarıyım yinede

arkadaşım eslem ismi de uydurma mı acaba çok hoşuma gidio benim yaa uydurma olmasınnnnnnnn.......

canim eslem bi sahabe ismidir o yüzden anlaminin uydurma olucani sanmiyorum ama kiz degil erkek ismidir

müslümanların ilk sancaktarı ve peygamberimizin medineye hicretinde şehre girerken devesinden tutan sahabenin adıdır

dursun ali erzincanlinin mekkenin fethi siirinde de geciyo bu isim dikkat edersen

"eslemler geliyor bölük halinde" kisminda geciyo

yanlis bilgi vermek istemem ama ben öyle biliyorum :S

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…