InsaAllah..Yuregını ferah tut..Ama her anın da farklı bır tadı var benden mıınık bır tavsıye bol bol yaz,ne dusunuyorsan ne dılıyorsan yaz ıcını kagıda dok,fotograflarınızla kolajlar yap ne bılım kes yapıstır..
Dugunde gorusuruz artıkın.:)
Rica ederim canım..Kuranı Kerımde gecıp de kotu anlamı olan ısımler de var yeter kı anlamı guzel olsun ,gecmesı sart degıl..
Kuranda gecen kız ve erkek ısımlerı bellıdır zaten.Insallah gonlune gore bır ısım bulursun..Bebısını hayırlısıyla kucagına almak koklamak nasıp olsun:)
etka ismini ilk kez duydum
sizin bildiğiniz manası nedir?
nette şöyle buldum
Allah korkusu ile günahtan çok fazla çekinen. Haram veya helâl olduğunu iyice bilmediği şüpheli şeyleri yapmayan. Günah işlemeyen. Her şeyde Cenab-ı Hakk’ın rızasını gaye ve maksad edinen.
Köken : Bilinmiyor
ayşegül sena dan ziyade ayşe sena güzel ikisi bir arada kullanılabilir
sadece bir fikirkaydirigubbakcemile2
aycankaya kayra ismini ben erkek için diye biliyorum
ama kızlarada koyuyorlarmış yeni öğrendim :)
evet kızlarada oluyo ama ben sadece kayra değil bi isim daha koymak istiyorum çünkü 2 isim koymak sünnetmiş biri kurandan diğeri normal genel isimler
mesela ben kayra ırmak ya da kayra ılgın düşünüyorum isim olarak sizce hangisi daha uyumlu:uhm:
valla lıbyoşum sonunda esım ona sundugum ısımlerden ılkkez eymen bera ısmını begendı bu yuzden cok mutluyum bakalım cınsıyetı tam olarak bellı olsun ona gore bı ısım koyacagız allahın ıznıyle ınsallah
Merhabalar canım bızım melegımız kucagımızda zaten cok sukur 15 aylık
Darısı ısteyen herkese olsun.hihoyyyt
İki isim koymak sünnet diyoruz ama çocuğa anlamlı isim koymak sünnet,bir ya da iki..
O ikisim muhabbeti nerden kaynaklanıyor biliyor musunuzdelikafadulden Genelde büyüklerden birinin ismi,onlara olan saygının ispatlanmasıdır diye düşünülerek,bebişe veriliyor..Hem anne ve babanın sevdiği beğendiği isim oluyor hem de dede anneanne ya da babannenin ismi..Kii hiçbir zaman ikisi de kullanılmıyor yanlızca biri..Ama büyüklerin gönlü oluyor ayrıca torun da kimin ismini taşıyorsa ona muthıs torpıl gosterılıyor:roflol:
Ailenin gözbebeği kıvamındaa.s:roflol:
Ben bu konuda takıntılı değilim olan arkadaşları da anlamıyoruz aaa hayatta ben kayınvalıdemın kayınpederım ısmını vermem dıyen coook kısı duyuyorum ben ce bu onyargı ,ne olur kı..Tabı zorunda degılız ama dunyanın sonu da degıl..
Avantajları cok fazla goruyorum bızım kuzenlerden babannesinin ismini tasıyana oooohoo valla farklı bır ılgı sevgı mevcut:icecream: kaydirigubbakcemile3
Kayra ismini ben de severim ama Ilgın Irmak olmazsa olmazlarımdan değildir.Bizde sülale genişş babamın teyzesinin kızı Irmak,torunu oldu Nehir..Bir kızım daha olursa Yagmur koyacagım dıyor hayırlısıyerimseniben
Bence canım daha derin anlamlı isimler bulabilirz.
Elif Kayra
Zeyneb Kayra
Tuğçe Kayra :asigim:
Ben Sümeyye ismini de çk severim amcamın kızının ismi.
Müthiş bir anlamı var..
Miray,Efsa,Hafsa,Aybike...
canım iki isim koymak gerçekten sünnet mi bu konuda net bir kaynak var mı bilinmiyor
hatta bir sitede önemli olan güzel isim koymaktır denilmişti bu konu hakkında
çünkü hadis var
Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız.
Öyleyse isimlerinizi güzel yapın
ırmak coğrafik bir isim ılgın da öyle
anlamı Akdeniz bölgesinde yetişen bir tür ağaçmış..
ben sevmiyorum bu tarz isimleri kayranın yanına daha bilinen bir isim koyabilrsin
ikiside farklı isim olunca ( kayra ırmak/kayra ılgın) kulağa çok tuhaf geliyor
ama yinede sen bilirsin tabia.s.
kızlar bişey soracağım..bebek doğduktan ne kadar zaman içinde kulağına ezanın okunması gerekiyor mutlaka süresi vardır..bilen varmı peki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?