Doğuma Hazırlık Ecrin Tuana Ceylin isimlerinin gerçek anlamları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bu ısımlerın hepsı cok hos bence.
Ayrıca herkeste aynı ısım olması durumu da gecıcı..Bır muddet sonra yenıler cıkar Ceylınler Tuanalar Ecrınler bıze kalır:)
Turkıyede kac tane Ayse Fatma Hatıce var oooooo mılyon tane.
Bu ara bu nesılde cok revacta olan ısım herkes sık duymaya sık kullanmaya basladı o yuzden ınsanlar ne uydurcaklarını sasırıyorlar...
Icımıze kurt dusurduklerıyle kalıyorlar.
Ben de kızımın ısmını coook sevıyorum..

çok teşekkür ederim
hepsini yapıyorum
ben yazmadan durmam zaten :)
ben burda aşkım orda yazıyor
döndüğünde bakalım neler çıkcak ortaya :)

teşekküe ederim inşallah sende bebişini hayırlısıyla kucağına alırsın eğer hamile değilsende Allahım hepinize en kısa zamanda hamile kalmayı nasip eder :Saruboceq:

buarada kusura bakmayın biraz geç yazıyorum mesajlarınıza cevap ama misafirlikteydim daha öncden geldim ama yazmaya şimdi vaktim oldu

evet kızlarada oluyo ama ben sadece kayra değil bi isim daha koymak istiyorum çünkü 2 isim koymak sünnetmiş biri kurandan diğeri normal genel isimler
mesela ben kayra ırmak ya da kayra ılgın düşünüyorum isim olarak sizce hangisi daha uyumlu:uhm:

canım iki isim koymak gerçekten sünnet mi bu konuda net bir kaynak var mı bilinmiyor
hatta bir sitede önemli olan güzel isim koymaktır denilmişti bu konu hakkında
çünkü hadis var

Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız.
Öyleyse isimlerinizi güzel yapın

ırmak coğrafik bir isim ılgın da öyle
anlamı Akdeniz bölgesinde yetişen bir tür ağaçmış..
ben sevmiyorum bu tarz isimleri kayranın yanına daha bilinen bir isim koyabilrsin
ikiside farklı isim olunca ( kayra ırmak/kayra ılgın) kulağa çok tuhaf geliyor

ama yinede sen bilirsin tabia.s.

Merhabalar canım bızım melegımız kucagımızda zaten cok sukur 15 aylık
Darısı ısteyen herkese olsun.hihoyyyt
İki isim koymak sünnet diyoruz ama çocuğa anlamlı isim koymak sünnet,bir ya da iki..
O ikisim muhabbeti nerden kaynaklanıyor biliyor musunuzdelikafadulden Genelde büyüklerden birinin ismi,onlara olan saygının ispatlanmasıdır diye düşünülerek,bebişe veriliyor..Hem anne ve babanın sevdiği beğendiği isim oluyor hem de dede anneanne ya da babannenin ismi..Kii hiçbir zaman ikisi de kullanılmıyor yanlızca biri..Ama büyüklerin gönlü oluyor ayrıca torun da kimin ismini taşıyorsa ona muthıs torpıl gosterılıyor:roflol:
Ailenin gözbebeği kıvamındaa.s:roflol:
Ben bu konuda takıntılı değilim olan arkadaşları da anlamıyoruz aaa hayatta ben kayınvalıdemın kayınpederım ısmını vermem dıyen coook kısı duyuyorum ben ce bu onyargı ,ne olur kı..Tabı zorunda degılız ama dunyanın sonu da degıl..
Avantajları cok fazla goruyorum bızım kuzenlerden babannesinin ismini tasıyana oooohoo valla farklı bır ılgı sevgı mevcut:icecream: kaydirigubbakcemile3
Kayra ismini ben de severim ama Ilgın Irmak olmazsa olmazlarımdan değildir.Bizde sülale genişş babamın teyzesinin kızı Irmak,torunu oldu Nehir..Bir kızım daha olursa Yagmur koyacagım dıyor hayırlısıyerimseniben
Bence canım daha derin anlamlı isimler bulabilirz.
Elif Kayra
Zeyneb Kayra
Tuğçe Kayra :asigim:
Ben Sümeyye ismini de çk severim amcamın kızının ismi.
Müthiş bir anlamı var..
Miray,Efsa,Hafsa,Aybike...

Sevgili arkadasım verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkur edıyorum,ınanır mısın o yazıyı buldugumdan berı ıcımde bır sıkıntı olustu kendımı vıcdanen rahatsız hıssedıyorum esımı aradım hemen Iranlı bır arkadası gelmıstı gecen hafta mımar,onunla arastırmıslar az once ...Adam bızım boyle bır ısmımız yok demıs ya da ben duymadım..Edebı kıtaplarda belkı vardır demıs.Yarın daha detaylı arastıracaklar.Olmazsa ısmı degıstırecegız.Hayırlısı bakalım..Cok cıddı bır mesele..
Rabbım hayırlı vakıtte sana da cennetten bır melek gondersın ınsaAllah canım,oo mıs kokusuyla pamuk gıbı dokusuyla tenıyle kucagına almayı nasııp etsın..
Sevgıler

Canım kusura bakma başlığı pek takip edemedim zamansızlıktan. Sadece özele gelen mesajları cevaplayabildim konu ile ilgili. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim, Tüm bekleyenlerle birlikte inşallah. Ufaklığın ismine de takılma değiştiremesen de Yengeç gibi tuttuğunu koparan kız olur inşallah. Olaylara iyi yönüyle bak:) Sevgiler...:teytey:

rana ve serra ismleride cok hoşum agidiyo ayy ben kızm oldsa kaffayu yerüm heee :))))) isim şeçemem
iclal..ebrar...kayra..rana...serra...etka

yokmu arttıran :)))

Estafgrullah canımgamyoncuiremsu
Yok degıstırmeyecegız ınsaAllah,arkadasımın kayınpederı Mısırda Fars dılı uzerıne doktora yapmıs sabah maıllestık yengec le alakalı bır anlama geldıgın ı hıc dusunmuyorum dedı,sagolsun ılgılendıler onlar da bılgı topladılar,ıcım bır nebze rahatladı,artık bızı uzduklerı ıcın vebalı bunu ortaya atanlara.:1closedeyes:
Her ısmı baska bır dılde cevırmeye kalksak yandık o zaman dıyor,cocuklarımızın hepsı ısımsız kalır ayrıca Allah Teala bılıyor hangı nıyetlerle bebeklerımıze bu ısımlerı verdıgımızı
Herhalde kızının ısmı Ceylın olan ve bu ısmın kullanılmasından artık cok rahatsız olan bır kac aıle boyle bır komplo teorısı hazırlamıskaydirigubbakcemile3
Herkes cok begenıyor burada hıc Ceylın ısmı yok cok da yakısıyor pıtışa.
:ecrin_bebek:
Buraya da bırkac arkadasımız yazmıs gına geldı bu ısımden dıye:jeyyar: Ama mılyon tane Ayse FATMA Hatıce Kubra Zeyneb var onlara nasıl alıstık bı sure sonra bu ısımler de normale donecek bence sadece bu son jenerasyonda ınanılmaz sevıldıgı ıcın baya bır patlama olmus cıdden:1shok:
Dedıgın gıbı daıma bardagın dolu kısmını gormek bıze kazandırır..
Ilgın ıcın tsk..​

:)
ETKA erkek ısmı canım,bı dene daha erkek yavrulaman gerek o zaman
Gercı unıseks de olur bence.
Herkese hayırlı cumalar olsun bu arada.

kızlar benım bebısımın cınsıyetı henuz bellı degıl ama doktor erkek olabılır dedı
benımde aklımda bır ısım var sızınle paylaşmak ıstedım
eymen bera sizce nasıl anlamı cok güzel kulagada hoş gelıyormu?

:1shok: :1shok: :1shok:
Ben Eymen ısmıne hastayım zaten Ceylısın ısmıne Eymen de dusunmustuk Beyza Eymen olsun dedık bır ara ama sonradn ogrendık kı Eymen erkek ısmıymıs.Ummu Eymen yanı Eymenın annesı demek Umme Eymen hanım sahabılerdenkaydirigubbakcemile2
Bera da fazılet demek,Tevbe suresınde gecıyor bılıyorsun canım uyarı ultımatom anlamında.
Bence cok hoş olmuş o iki isim yakışmış.
Behram,Bera,Etka,Ukbe,Bilal,Ensar,Burak bu isimler süüper
daha çok geliyor aklıma ouyyy yesin onu deesesi​

valla lıbyoşum sonunda esım ona sundugum ısımlerden ılkkez eymen bera ısmını begendı bu yuzden cok mutluyum bakalım cınsıyetı tam olarak bellı olsun ona gore bı ısım koyacagız allahın ıznıyle ınsallah

Begenılmeyecek gıbı degıl kı cok guzeller ayrıca anlamlılar ve Bera Kuranı Kerımde gecıyor,Eymen de keza asrı saadet donemınde yasamıs olan guzıde ısımlerden.
Benden 10 puan..
Bakalım belkı arkadaslardan farklı onerıler gelır hayırlısı ınsallah bır de kız cıkıyomuymus:1rolleyes: :lepi:
Saglıklı olsun da ouykaydirigubbakcemile3

canım ben o kayınvalide ismini kesinlikle koymam diyenlerdenim,
aslında kayınvalidenin ismi Fatma
gerçekten kayınvalide de olmasaydı bu isim yeni doğacak bebeğime koyardım inan ki
Rabbim affetsin beni,

ama her zaman kadını düşünmemek için koymak istemiyorum
beni sevmeyen bir insanı anmak gerçekten çok kötü bir şey anlatabildim mi?

kızmın ismini koyarken (Ayşenur Sude) Peygamber Efendimizin eşinin ismi olduğu için koymuştum,

bir arkadaş doğacak bebişe Ayşe Sena demiş
evet böyle de çok uyumlu,
biz biraz da ikinci kızın ismini ablası koysun ki kabullensin bebeği istiyoruz,
7 yaşında ve kendine çok sıkıntı yapıyor şimdiden
hep onu seveceksiniz
hep onunla ilgileneceksiniz gibi kıskançlıklar sergiliyor şimdiden
bu nedenle ona bırakıyoruz isim mevzuunu
bir ara Zeynep olsun, bir ara Gülsena olsun diyordu,

bu isimlerde çok güzel ama bunlardan vazgeçti
Allahtan doğum yakın
10-15 gün içerisinde
artık vazgeçmez İnşallah

Hım canım soyle dıyım o zaman,kayınvalıdesı ıle anlasamayanlar ve bırbırlerınden elektrık alamayanlar mustesna:)
Ben kayınvalıdemı kayınpederımı cok sevıyorum Allah için , kalpten kalbe yol gidermiş sevgilerimiz muhabbetimiz karşılıklı inşaallah daim olur.Sizin durumunuzun da alt yapısını bilemediğimden ezbere konuşmak istemiyorum ama üç günlük dünya ne gerek üzmeye birbirimizi değil mi,hele ki şuanda hamişsin inş herşey çok daha güzel olur yavrularının kısmeti ile..
Doğuma çok az kalmış inan ben de heyecanlandım şimdi:)
Ablasının isim koymasını düşünmeniz de çok duyarlı ve mantıklıbir davranış tebrik ederim
Rabbim yuvanıza huzur neşe sağlık olsun şimdiden kolay doğumlar olsun diyelim:)

evet anlamı güzel isimde koyucaksın ama ben lisedeyekn din hocası söylemişti 2 isim koymak sünnetmiş benim tanıdıklarımda hep çocuklarına 2 isim koyuyo mesela ablamın oğlunun ismi muhammed efe

kızlar bişey soracağım..bebek doğduktan ne kadar zaman içinde kulağına ezanın okunması gerekiyor mutlaka süresi vardır..bilen varmı peki..

kızlar bişey soracağım..bebek doğduktan ne kadar zaman içinde kulağına ezanın okunması gerekiyor mutlaka süresi vardır..bilen varmı peki..

süresini bilmem ama bildigim tek sey nekadar cabuk olursa okadar iyi
benim kizim bir günlükken ve ben yogun bakimdayken hoca olan akrabamiz yapmisdi allah razi olsun cok mutlu olmusdum

eylem ismi hoşuma gidiyor bu aralar..anlamı da güzelmiş iyice tuttum bu ismi :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…