• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık ECMEL ismi nasıl??kızımıza bu ismi koymaya karar verdık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canozumm

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
326
21
318
Sakarya
selam kızlar.. ağustos 8 de doğum yapacam uzun araştırmalar sonucu en son Ecmel isminde karar kıldık...aileden beğenmeyenler oldu ama biz eşimle çok beğendık bize çok kibar geldi ama annemler kaba olduğunu söyluyolar sizce nasıl?

anlamı en yakışıklı, en güzel , çok güzel demek erkek içinde bayan içinde kullanılıo ama erkeğe pek gidecek bi isim değil... arapça bi isim internetten gördum hocaya da sorduk anlamını hocadan aldık..

ben pek beğenmedim, emel koyacakmışsınızda nüfusta yanlış yazılmış gibi,söylenişi zor ve biraz kaba.Bebeğiniz hayırlı olsun,sağlıkla doğsun İnşallah.

ben iki erkekte duydum. biri sınıf arkadaşım,biri öğretmenimdi,ikisini de sevmezdim.o yüzden bu isme önyargım mı var ki? ince harflerden oluşmasına rağmen kaba. "cemal"le aynı kökten geliyor.

Bencede biraz kaba geliyor kulağa kuranda geçen isimlerden koymak istiyorsanız zeynep ayşe elif esra esma rabia gibi isimler klasik olsada yeni moda kuranda geçiyor diye anlamları tam olarak ne olduğu bilinmeyen isimlerden çok daha güsel bence...

Söyleniş olarak pek beğenmedimki anlama bakıncada daha çok erkek ismi gibi duruyor tabi tercih sizin

Ben begendim! En azindan anlami Ceylin,Ecrin gibi isimleri gibi uyduruk degil :)

kulağa hiç hoş gelmiyor ince harflerden olmasına rağmen kalın gibi sanki söylemeside zor tavsiye etmem farklı olsun diye macera aramayın bence

çok ilginç ben kız ismi zannettim.
sanırım erkeklere veriliyormuş.
ben beğendim ama senin evladın önemli olan senin kararın.

Acikcasi ben begenmedim. Bir arkadas yazmis, cemalle ayni kökten geliyor diye. Cemal ecmelden cook daha hos.

hiç beğenmedim, hele erkek için çok kötü
ahmet, mehmet, ömer isimlerinin köküne kıran mı girdi

ben koymazdım oğluma yada kızıma bencede kulağa hoş gelmiyor söylenişide kaba ama siz beğendiyseniz sorun yok tabi sağlıkla doğsun bebeğiniz inşallah:40:

e-C-mel Türkçede C gibi bir harfin ortalarda olması söylenişi zorlaştırır. Ecmel derken C harfinde çok kısa duraklıyoruz ve bu kulağa hoş gelmiyor. Benim fikrim tabi..

Ben çocuklara ecmel,ebrar,ecrin gibi isimlerin çok çok ağır geldiğini düşünüyorum. Ufacık bebeğe Ebrar diyemem heralde. Daha sade daha söylenişi kolay isimler bulun bence.

Selin,lara,dilay,Mine,alya,ilay vs.

benim de hoşuma gitmedi..zorla uydurulmuş bir isim gibi sanki..ama siz sevdiyseniz diycek bişey yok tabi..

ecmel değişik bi isim ve bencede güzel... bende hep farklı isimler aramaya çalışıyorum... mesela allah kısmet ederde kızım olursa bende adını asel katmayı istiyorum. cennetteki bal ırmağının adı aselmiş... anlamıda güzel... bal gibi bi kızım olur inşallah da katabilirim

allah sizinkinide analı babalı büyütsün inşallah...

Ecmel diyene kadar Emel neden olmasın ? Hem adı her sınıfta yaşıtları arasında tek olur.

Ecmel hakikaten çok zorlama ve tınısı kötü...

Back