- 19 Kasım 2007
- 8.389
- 52
-
- Konu Sahibi Sympathique
canım aradığın adam benim : )) ebayda kullanıcı adım leylaislamoglu olarak arattırabilirsin.250 nin üstünde işlemim var.Ama daha çok toplu toplu aldığımdan profilimde 183 adet gözükebilir bir adet profilimide kapatınca 400-500 üstünde alışveriş tecrübem olmuştur.Hatta Türkiye'ye gönderi yapmayan kişilerin ürünlerini beğendiğim olmuştur kişiden rica üzerine Türkiye'ye gönderi yapar mısınız rica etsem diye yazdığımda bazıları gönderi bile yapıyor.Hele oğlum doğunca amerikadaki teyzelerim +canada da yaşayan teyzemin hediyelerini görünce ürünlerin markalarını orda bulunca ikinci elleri bile süper oluyor toplu alış yapıyordum gönderi yapmayanlar içinde nybos diye aracı firma ile fake bir amerika adresi yazıp kişiye bu aracı firmaya gitmesini sağlıyordum onlarda 3 iş günü içinde evime gönderiyorlar.Neyse gelelim paypal 'a.Kimsenin banka bilgisine diyeceğim yoktur.Ama ben 2002 den beri internetten alışveriş yapan ve iptal /iade eden zamanında bir bilg şirketinin finans departmanında 5 yıl çalışmış biri olarak paypal tek güvenli yoldur : )) derim.Bir çok bankacıyıda tek geçerim bilgimle.Çünkü daha kısa süre önce 1v1y.com sitesi paypal aracılığı ile olan alışveriş hemen iade oldu ama paypal kullanılmayan sitelerden yapılan alışveriş eşimin kredi kartının 16 hanesini ele geçiren biriler tarafından maalesef iade olamıyor.Çünkü 3d secure sistemi ile yapılmış hak iddia edemezsiniz.Abime ebaydan 4/1 fiyatına fotoğraf makinesi almıştım ancak ürün gelmedi bende yazlığa gitmiştim derken 45 gün içersinde itiraz etmediğin sürece maalesef paypal hakkını iade etmiyor.İtiraz dilekçesi açtım orda online olarak.Karşı tarafa ulaşıyor o da bankasına vs derken itirazdan 1 hafta içersinde iade.Hem de kanuni olarak 45 gün geçtiği halde.Şu an da paypal vs ipara tarzı 16 haneli kart numaranızı vs girmeden güvenli alışveriş yolları her siteye entegre edilmeye çalışılıyor.Ebay'e ait bir sistem değil ki eşiniz ille de kart girilsin istiyor.Tam tersi düşünmeli 16 hanesini kimse bilmemeli bir de arkada 3 haneli güvenlik numarasını yazdınız mı olduda bitti maşaallah : )) Eşimin kartını nete kapattı yine de kullanılıyor ve garanti bankası ne diyor biliyor musunuz yapabilecek bir şeyimiz artık yok : ))
Ama eşinde takıntı hali aldıysa ebayda kredi kartı ile ödeyebilirsinde.Mesela seni ödeme yaparken paypal'a yönlendiren sayfa var hani sayfada kullanıcı adı ve şifreni girecek yerin altında paypal hesabım yok gibi ibare var credi card number gibi bişiler olması lazım ona bas ve seni manuel olarak elle gireceğin yere atayabilir.Ancak bu ödeme yapacağın satıcının ödeme seçenekleri arasında varsa seni atar yoksa sadece paypal sunmuşsa öyle bir sayfaya da atmaz.
leyli yazdiklarini okudum canim cok saolasin, bazilarini anladim bazilarini anlamadim daha tam kullanicisi olmadigim icin :) ama elimin altinda artik sen varsin istedigim zaman sorabilirim dimi :)
ve ilk sorum:)
icimi rahatlattiktan sonra almanyadaki 55euro oyun halisini aldim, nakliyat icin bisey yazmiyordu alinca nakliyat bedava yaziyordu, birde saticiya mail gonderin falan filan biseyler yaziyodu, ben aldiktan sonra bu sabah mail gelmis satici almanca ve ingilizce yazmis, her ikisinde anlamiyorum ama tercumede nakliyat parasi 15 euro imis onu odeyin diyor, senin ingilizcen var bak soyle
Please transfer the amount of 15 € for the shipping to France per PayPal to info@4mybaby.de.
tekrardan odeme icin ne yapmam gerekiyor, sanirim mail gondericemde ingilizcem yada almancam yok, almanyada bizimkileri aramam gerekli
sen in basina geldimi boyle bisey,heralde kart numaramimi vercem 15ero cekmeleri icin
birde yukarda anlatmisin hani sepetteki yanlislikla bastigim seyi devamli satin almami gosteriyorya, onu kaldirabilirsin demisiin, nasil kaldircamki onu
oda nasil oldu anlatayim, iste kucakta bebek tasimak icin seyi almak icin bastim odeme yapmadan,bilgisayar o anda dondu ,sonradan ac kapat et derken dedim heralde ben almadim deyip tekrar almak icin bastim onu satin aldim,elime ulasti,onceki bastigimda suan sepette yeniden almak icin bekliyor ,iste bunun kaldirmak istiyorum, zaten aynisini almis oldum ben
Konu sahibi arkadaşım : ))
Çok sevindim bu işi çözmene ancak bu bir bağımlılık gibidir.İlk başlarda çocuk için kıyafet ,ayakkabı derken artık dışardan alacaklarını dahi internetten almaya başlarsın.Ve nazik teşekkürlerine istinaden eşinde kalaşnikofla bizim evi taramasın : )) Vay efendim beyaz camın arkasından da olsa eşimi ayartıp alışveriş tutkunu yaptı diye.Şaka bir yana çok sevindim.Bir de şu dhgate,aliexpress gibi toptancı sitelerdeki süper ürünlere 1-2 parça tek alarak sahip olabilsek.Onu da birileri bulursa bana haber versin bir zahmet
Arkadaşlar ben de ebaydan ilk defa alışveriş yapcam...telefonumna kılıf almak istiyorum fakat kargo ücreti nasıl olur bilemiyorum...on liralık kılıfa otuz lira kargo ödemek istemem açıkcası...siz ufak tefek şeylere ne kadar kargo ödediniz...ve hangi kargoyla geliyo...kusura akmayın biraz cahilim bu konuda.
aaaaaaaaaaa az önce aktım da bazılarının altında free shipping yazıyo...kargo ücretsiz demek...acaba öyle yazınca sadece ürün bedeli mi ödenir...harikaa
ben fransadayim fransanin ebay kullaniyorum ama urunun kargo bedelinden free yaziyorda demekki kargo bedava sadece urun fiyatini oduyosun
bende telofonuma kilif aldim Hong Kong dan geldi kargo bedava 3 euro bisey ,ben burda onu 15 eurodan asagiya alamazdim magazada ,bu tur seylerde cin mallari cok daha ucuz oluyor