Edebiyattan girmediniz sanırım. Aslında çalışacağınız ders sayısı pek de yok. Yapabilirsiniz.
Matematik de çözdüğünüzü başka mesajda gördüm. Bildiğiniz konularda fazla takılmayın. Hızlıca geçin. Video anlatımları varsa işinizi kolaylaştırır.
Aslında mat konuları az diye hatırlıyorum. Her gün en az 1 konuyu bitirin ve soru çözün. İki üç haftaya konular biter. TYT matematik denemesi çözmeye başlayın. Yapamadığınız konu neyse ona çalışın. Yapamadığınız sorulara mutlaka geri dönün. Ya çözüm kitapçığından ya netten ya da birinden çözümünü öğrenin.
AYT matematik ve edebiyata da yavaştan başlarsınız. Her gün düzenli çalışırsanız başarırsınız.
Takmasaniza onu Allah aşkına? İstersen daha iyisini bile yaparsın. Önemli olan yıllarca çalışmak değil ki her gün düzenli çalışmak. Her gün yüksek saatlerde çalışın bakın bakalım geliyor mu gelmiyor mu.
Eşit ağırlık o kadar kolay ki sayısala göre.düzgün çalışan insan son sene bile yapar bence iyi sıralama.fizik kimya biyoloji gibi ekstra 3 baba ders yok bir kere.
Liseye son 3 ay gerçekten kıytırık bir çalışmayla girdim ve lise boyunca 1 ay günde düzenli 4 saat -ki bu benim algıladım göre ortalama bir çalışmadır- bile ders çalışmadım 7 yıldır da ders çalışma düzenim yok doğru dürüst.
Liseye giriş yüzdelik dilimim 7.94tu ve bu sene mezun senem. Sizce Kasım ortasından beri düzenli çalışsam ea da ilk 10 bine girer miyim bu kapasiteyle?
Usenmedim lise sınav sonucunu aradım ama bulamadım maalesef. Yaklaşık 1 milyon adaydan 7 bin civarı olmuştum, fen lisesinde okudum. Liseye 20. Sıradan girdim mezun olurken yaklaşık 100 kisiden 50 küsür sıralama ile mezun oldum, diploma notuma göre. Yani istikrarlı çalışmıyordum ama son sene inanılmaz düzenli ve yoğun bir çalışma ile üniye ilk 2000 den girmeyi başardım. Yine yüzdelik bilmiyorum maalesef. Sanırım sadece 1 yil boyunca düzenli çalıştım. Onda da gerçekten eve gelir gelmez oturdum, uyuyacağım zaman kalktım masadan öyle söyleyeyim. Belki lise boyunca düzenli çalışsam son sene bu kadar yoğun çalışmam gerekmezdi. Şu anki sıralamalardan ve yuzdeliklerden pek anlamıyorum ama düzenli ve kararlı şekilde, bol soru çözerek ve yapamadıkların üzerinde daha çok zaman ayırarak hedefine yakın olabilirsin. Çevresel farktorler, hedefin, fizyolojik-psikolojik durumun, zeka seviyen ve kararlılığın belirleyecek. He ben sayilsalciydim. Bence sözelin iyiyse matematikten de ortanın üstüne çıkabilirsen olur gibi.