Selam canım öncelikle çok ama çok geçmiş olsun bana da 2 sene önce doğumdan sonra DVT teşhisi konuldu ve gerçekten çok zorlu bir süreçti .valla benim daha yeni düzeldi bacağım yani iyileşme süreci biraz uzun sürüyor öncelikle kendini buna hazırla ama sakın moralini bozma bende ilk başlarda çok zorlanmıştım hiç yürüyemiyordum ama zamanla yavaş yavaş pıhtılar eridikçe yürümem de düzeldi ağrılarım azaldı. muhtemelen varis çorabıda giyiyorsundur. bende iki sene boyunca giydim daha yeni çıkardım çorabı. Ben ilk başlarda sadece i ğne kullandım daha sonra coumadine başladım bi iki sene coumadin içtim. şuanda coraspin kullanıyorum ve en önemlisi de genetik testler mutlaka yaptır benim genetik çıktı canım. Diğer soruna gelince de hamilelik dönemi bildiğim kadarıyla iğne kullanman şart ama şuan bacağın tam düzelmeden düşünme bence.
Allah razı olsun canım cevabın için çok teşekkür ederim. Daha yeni düzeldi demişsin ya komple geçti mi ağrıların? Varis çorabı da kullanıyorum doktor onayıyla mı çıkardın çorapları?
Çocuk düşünmüyoruz en az bir sene daha canım ama hani bu hastalık geçici mi bilmediğim için o yüzden sordum. Ağrılar tamamen geçiyo mu peki? Bide genetikse sebep tekrarlar mıymış? Yoksa düzenli ilaca devam etmek önlüyo mu hastalığı? Çok soru sordum ama hakkını helal et tatlım
cok teşekkür ederim canım. Teşhis aşamasında bir kere doppler cekildi onun dışında hiç bacağın durumuna bakılmadı sadece kan değerine bakıyolar coumadin içinSenin gittigin hastanede de böyle miydi canım 6 aydan sonra doppler çekilir diyolar bi değişiklik var mı diye. Bir de bana genetik mi diye araştırmam gerektiğini söylediler sen araştırdın mı canım nedenini? Benim durumumun şimdilik doğum kontrol hapının tetiklemesiyle olabileceği söyleniyor genetik olup olmadığı henüz bilinmediği için
Bide ben yürümeyi, gezmeyi çook seven bi insandım şimdi markete zor gidiyorum geçen gün 6 aylık yeğenimi kucağıma aldım inanır mısın bacaklarım uyuştu sankiazıcık yokuşta bile çok zorlanıyorum çok yoruluyorum belediye otobüslerini kullanamaz oldum, evimi normal periyotlarında temizleyemiyorum artık en cok yoran da sabit ayakta durmak. Hayatımı ciddi anlamda aksatıyor bu rahatsızlık Sende de böyle miydi canım cidden moralim çok bozuk Morale ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar herkeze geçmiş olsun allah şifa versin..hepinizin hikayesini okudum hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız bir çoğumuz ve hala yaşıyoruz acaba birgün tamamen bu hastalığı yenebilecekmiyiz benim merak ettiğim konu bu...okuduğum kadarıyla iyileşen yoksanırım bu hastalık bizimle beraber yaşıycak allah beterinden saklasın..ben hastalığı geçireli 3 yıl oldu ilaç la ve en yakın arkadaşım varis çorabıyla hayatımı devam ettiriyorm..dr um hala pıhtın eriycek diyo ama ben artık inanmıyorm başka dr da gitmedim güveniyorm çünkü dr ma.bir ay önce ender saracın programına konuk olan birgül hocaya durumumu yazdım twıterdan oda zor bi hastalık bununla yaşamasını öğreneceksiniz gibi konuştuÇok şükür her işimi yapabiliyorum tek korkum ilerde doğabilecek rahatsızlıklar allah hepimize yardım etsin sevgiler
Bende de ayni rahatsızlık var 15 gun kan sulandırıcıdan sonra tıkanık damarda açılma oldu warfarin almaya başladım faka 5. Gun tekrar ağrı basladi şuan igne ve hap kullanıyorum fakat inr degerim 0.94 cikti 2 gun sonra tekrar tahlil yaptırıyorum sizin ne kadar zamanda inr degeriniz 2 veya uzerine cikti tesekkurlerMerhaba
Valla canım benim uzun bir süre hatta 2 yıl kadar ınr değerim yüksek doz almama rahmen 2 li değerleri görmedi sonra genetik test yaptırdım ve kanımda yatkınlk görüldü iş böle olunca ilacımı değiştirdi dr artık kalp hastalarnın kullandığı kan sulandırıcıdan kullanıyorm ve bu ilaç sürekli ınr kontrolü gerektirmiyor yan etkileride az artık burun kanamalarım yok şükür.. 3 yıl bitti ama pıhtı erimedi ilaca ve çoraba devam allah başka dert vermesinBende de ayni rahatsızlık var 15 gun kan sulandırıcıdan sonra tıkanık damarda açılma oldu warfarin almaya başladım faka 5. Gun tekrar ağrı basladi şuan igne ve hap kullanıyorum fakat inr degerim 0.94 cikti 2 gun sonra tekrar tahlil yaptırıyorum sizin ne kadar zamanda inr degeriniz 2 veya uzerine cikti tesekkurler
Benim 2 oldu fakat karaciger ve kolestrol degerleri yüksek çıktı igneyi kestim hapları içiyorum yinede tıkanma olabilirmis ani yanmalar var ayagimda sizde de olurmuValla canım benim uzun bir süre hatta 2 yıl kadar ınr değerim yüksek doz almama rahmen 2 li değerleri görmedi sonra genetik test yaptırdım ve kanımda yatkınlk görüldü iş böle olunca ilacımı değiştirdi dr artık kalp hastalarnın kullandığı kan sulandırıcıdan kullanıyorm ve bu ilaç sürekli ınr kontrolü gerektirmiyor yan etkileride az artık burun kanamalarım yok şükür.. 3 yıl bitti ama pıhtı erimedi ilaca ve çoraba devam allah başka dert vermesin
Geçmiş olsun canım kendini hic hüzünlü hissetme sen umudunu kaybettiğin bir anda bebeğine kavuştun bunu da atlatacagını düşün ve kızına sarıl bünlar atlatılir ümidini kaybetmeHerkeze merhaba ve gecmis olsun.. uc kez dusuk yapip genetik test yaptirdim kan pihtilasmasi panelimde iki adet heterozigot mutasyon saptandi ve bir sonraki gebeligimde hergun igne vurulmam gerektigi soylendi. Tam anne olma umutlarimin tukendigi bir sirada canim kizima hamile oldugumu ogrendim ve cleaxan 0.4 ile tanistim. Dokuz ay hergun igne vuruldum gebeligim esnasinda baska bir testte benim bir kromozomumda donukluk oldugu ortaya cikti ve dokuz ay boyunca kizimin sagligindan suphe ederek riskli gebelik takibinde kabus gibi bir hamilelik sureci gecirdim. Cok sukur ki 14 kasim 2014 de kizima saglikli bir sekilde kavusabildim. Hersey cok guzel olacakti kizimda hicbir anomali ve sendrom cikmamisti sezaryen spinal anestezi ile oldugu icin diye dysundugum bir agrim vardi kasigim ve sag bacagimda ama hemen iyilesmem kizima kendim bskmam lazimdi bu yuzden ameliyattan sonra hep yurudum hic yatmadim iyiye degil kotuye gidiyordu durumum sag bacagim cok agriyordu bebegimi kucagima alip tasiyamiyordum bile derken 15. Gunumde sonunda acillik oldum davul gibi bir bacak ve sifir yurume ve morluk ile..dogru kalp damar servisine yatisim yapildi. Akut Dvt imis teshis. Sebebide dogumdan sonra da igneleri bir sure kullanmam gerekirken ameliyattan iki gun once kesip birdaha baslamamammis... ozelliklede sordum doktoruma lohusa iken de kullanmam gerekiyor mu diye gerek yok dedi kestim.. kizima zor kavustum ve uzerine gunlerce hastanede yattigim icin ayri kaldim.. zar zor emzirebikiyorum hala eve ciktim ama tuvalete zir gidip gelebikiyorum kizimla ilgilenememek beni cok uzuyor.. agladiginda kosup yetisen annem oluyor ben gidemiyorum.. ve cok yipraniyorum cok.. evdeyim bugun dogum yapali 39 gun oluyor yarin kirkim cikacak ama ben cok derin bir huzun yasiyorum. Yatmaktan sikildim... esimde sag olsun cok anlayisli cikti annesi ile dedikodumu yaparlarken tesaduf eseri telefonu kendiliginden beni aradi kulaklarimla annesine naz yapiyor bence biseysi yok dedigini duydum.. uzerine yapilan kavga neticesinde dogumumun yirminci gunu annesine tahini cikti esimin :) ben yirmi gundur kocasiz ,lohusa ,cocugu ile zar zor ilgilenebilen ,dvt midir nedir ondan ,surekli ayagi yukarda yatan, varis corabi ile yeni tanismis, cleaxanlari cift doza cikartilmis dolayisiyla sutu azaldigi icin bebegine uzulerek mama takviyesi yapan bir anneyim... sizin iyiye gittiginizi okumak bana birz olsun moral verdi.. insallah en kisa surede bende aksamadan agrisiz eskisi gibi yuruyebilirim de kizimla ilgilenebilirim. Bu gidisle cocugumla ayni zamsnda yuruyecek gibi hissediyorum hayirlisi :) Allah herkeze sifa versin...
Herkeze merhaba ve gecmis olsun.. uc kez dusuk yapip genetik test yaptirdim kan pihtilasmasi panelimde iki adet heterozigot mutasyon saptandi ve bir sonraki gebeligimde hergun igne vurulmam gerektigi soylendi. Tam anne olma umutlarimin tukendigi bir sirada canim kizima hamile oldugumu ogrendim ve cleaxan 0.4 ile tanistim. Dokuz ay hergun igne vuruldum gebeligim esnasinda baska bir testte benim bir kromozomumda donukluk oldugu ortaya cikti ve dokuz ay boyunca kizimin sagligindan suphe ederek riskli gebelik takibinde kabus gibi bir hamilelik sureci gecirdim. Cok sukur ki 14 kasim 2014 de kizima saglikli bir sekilde kavusabildim. Hersey cok guzel olacakti kizimda hicbir anomali ve sendrom cikmamisti sezaryen spinal anestezi ile oldugu icin diye dysundugum bir agrim vardi kasigim ve sag bacagimda ama hemen iyilesmem kizima kendim bskmam lazimdi bu yuzden ameliyattan sonra hep yurudum hic yatmadim iyiye degil kotuye gidiyordu durumum sag bacagim cok agriyordu bebegimi kucagima alip tasiyamiyordum bile derken 15. Gunumde sonunda acillik oldum davul gibi bir bacak ve sifir yurume ve morluk ile..dogru kalp damar servisine yatisim yapildi. Akut Dvt imis teshis. Sebebide dogumdan sonra da igneleri bir sure kullanmam gerekirken ameliyattan iki gun once kesip birdaha baslamamammis... ozelliklede sordum doktoruma lohusa iken de kullanmam gerekiyor mu diye gerek yok dedi kestim.. kizima zor kavustum ve uzerine gunlerce hastanede yattigim icin ayri kaldim.. zar zor emzirebikiyorum hala eve ciktim ama tuvalete zir gidip gelebikiyorum kizimla ilgilenememek beni cok uzuyor.. agladiginda kosup yetisen annem oluyor ben gidemiyorum.. ve cok yipraniyorum cok.. evdeyim bugun dogum yapali 39 gun oluyor yarin kirkim cikacak ama ben cok derin bir huzun yasiyorum. Yatmaktan sikildim... esimde sag olsun cok anlayisli cikti annesi ile dedikodumu yaparlarken tesaduf eseri telefonu kendiliginden beni aradi kulaklarimla annesine naz yapiyor bence biseysi yok dedigini duydum.. uzerine yapilan kavga neticesinde dogumumun yirminci gunu annesine tahini cikti esimin :) ben yirmi gundur kocasiz ,lohusa ,cocugu ile zar zor ilgilenebilen ,dvt midir nedir ondan ,surekli ayagi yukarda yatan, varis corabi ile yeni tanismis, cleaxanlari cift doza cikartilmis dolayisiyla sutu azaldigi icin bebegine uzulerek mama takviyesi yapan bir anneyim... sizin iyiye gittiginizi okumak bana birz olsun moral verdi.. insallah en kisa surede bende aksamadan agrisiz eskisi gibi yuruyebilirim de kizimla ilgilenebilirim. Bu gidisle cocugumla ayni zamsnda yuruyecek gibi hissediyorum hayirlisi :) Allah herkeze sifa versin...