Öncelikle saç rengin ne simsiyah mi yok koyu kumral kahve gibi çok koyu değil mi? Benim çok koyu bi saçım olmadığı halde önce açtım ilk boyarken. Ama sonraki dip boyalarımi hep açmadan yaptim.
Açtın diyelim saçını. Önce bence 12.1 küllü sarıya boyasan iyi olur (mümkünse loreal olsun çok güzel aciyo, koleston olmasın pek acmiyor) küllü sarı adı ama bizim Türk kadınlarının saçı genelde kızıl tonlarina daha yatkın olduğu için sarıya boyayinca sapsari olmucak hemen.. sarı ama turunculu bi sarı olucak. Bunu engellemek için küllü sarilara boyuyoruz. O halde bile yine de hafif turunculuk olabilir. Artık o zamanla azalacak.
Ha ben mesela loreal 12.1 in içine igoranin bi boyası vardı özel turunculugu önlemek icin ondan nohut tanesi kadar katiyordum. (İlla katmak zorunda degilsin)
Boyadiktan sonra da zaten dibin geldikce kafana göre takılırsın gerisi daha kolay. Ben kışın biraz daha 8.1 falan gibi koyu sarilarla dip atiyordum yazn da yine 11, 12.1 falan ruh haline göre oynarsın
Dip not geçeyim. Actinya saçını. Eğer çok açık bi sarı olsun istemiyorum risk almiyim diyosan biraz daha 8.1 gibi koyu renge boyarsin.. yani işte bu senin saçının yapısına ne kadar açtığına bağlı olarak değişiyor. Ben eğer çok fazla actıysam koyu sarıya boyuyordum. Yol fazla açılmadıysa boyayı açık sarı alıp bi ton daha aciyordum..
Yani saçın durumu çok önemli kisacasi
maşallah ben de ne boyamisim be daha da bi bu kadar anlatmadiklarm var shsjsjsj
Kaşlarinin da azcık rengini acabilirsin 20 saniye falan beklet yeter hemen yikarsin.