Düzenli Evimiz & Hayatımız

Valla kız

Kızlar beklediğim bir durum var demiştim ya. Onunla ilgili fikrinizi alcam benim kafam çok karıştı. Bi ev denk geldi fiyatı baya uygun. Evi çokta beğendim genişliğini falan. Zemin kat hemen giriş yani. Pencereleri demirli. Balkonu yok ama istersek yapabilirmişiz apartman kabul etmiş. Genişliği falan çok iyi. Sıkıntı yaşar mıyım giriş katta diye düşünüyorum 2 gündür. İşte giderlerde sorun, güvenlik açısından sorun, ısınmada sorun. Yeni bina bu arada 4 5 yıllık falan

Sweet arkadaşımın evi yüksek giriş altı otopark ama ev hiç ısınmıyor. Otoparktan tavana ısı yalıtımı benzer bir şey yaptırdılar hala soğuk yerler buz gibi terliksiz gezilmiyor. Satmayı düşünüyorlar. Seninki nasıl bilmiyorum ama bildiğim için söyleyim dedim.

Direkt giriş altında sanırım bir şey yok depo sığınak gibi. Annemin ev yüksek giriş alt sığınak soğuk oluyordu yalıtımdan önce sonra bi tık daha iyi oldu. Bunu hiç sormadım da altı boş mu diye. Gerçi aşağı merdiven yoktu gördüğüm kadarıyla

Giriş kat çok önermem gerçekten Dersi tasası bitmiyor ablam giriş katta oturuyor senelerdir altında da garaj dükkan vs olmamasına rağmen sıkıntı çekti çok güneş almadığından nem sorunu çok toz sorunu soğukluk ısınmama vs vs o yüzden ben en üst kat tercih etmiştim ara katlar daha tuzlu oluyor zaten ama giriş katta değmiyor verdiğin paraya

Soğukluğu ayrı dert ama ben giriş kattan korkarım ya. Biri camdan baksa bi kafa görsemm perde arkasında falan ödüm kopar.

Bende giriş kat önermem soğuk olur pişman olursun bnce.. tabi senin kararın her detayı düşünmek lazım

Evet bide onu soracaktım rutubet falan olur mu ki diye. Güneş alıyor aydınlık bi yatak odası çok aydınlık değil

Soğukluğu ayrı dert ama ben giriş kattan korkarım ya. Biri camdan baksa bi kafa görsemm perde arkasında falan ödüm kopar.
Senelerdir bende hep eşime derim ben korkarım oturmam falan diye. Eşim hemen dedi ki korkuyordun ya sen nasıl olacak. Yani bi anda cesaret geldi demir korkuluk falan var diye sanırım

Swetimm kafanda soru işareti kalmaması için evi alıcı gözü ile güzelce gez, artı ve eksilerini bir kağıda yaz. Bakalım en çok hangisi çıkacak (zamanında böyle yaptım işe yarıyor)

Giriş kat hep sıkıntı;
Isınma, giderlerin geri basması, üst kattan birşeyler atılması, kapının önüne araç vs... park edilmesi, apartman girişine bisiklet bebek arabası pazar arabası vs... konulması, temizlik açısından sürekli girişin pis olması, bina kapısının çok sık açılması vs..... ilk aklıma bunlar geldi.. bunlar belki basit diyeceksiniz ama zamanla sıkıntı oluyor. Balkon yapsanız bile ileride sorun yaşarsınız. Yöneti varsa karar alınıp onaylanıp, yapılırsa sorun olmaya bilir.

Ben 3 katlı binada orta kattayım. Girişteki iki komşumda hep sıkıntı çekiyor.

Birinci kat ama kot farkı var mı
Altta depo sığınak vb var mı
Asansör baktığın evin girişinde mi (giren, çıkan çok olur)
Güvenlik olayında birinci kat onuncu kat farketmiyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…