Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kızlar birşey sormak istiyorum.
Bende ileri seviyede endometriozis var, tekrar çocuk istemimiz olabilir diye ameliyatı erteledik. Çünkü rahim zarar görüyormuş hem ileri seviyede olduğu için hem de yapışıklık fazla olduğu için. Doğum kontrol hapı bu hastalığı bastırıyormuş, 2 aydır düzenli kullanıyorum ama son 25 günün 18'i kanamalı geçiyor ve hâlâ durmadı. Hayat kalitem düşüyor. Bende doktora Ramazan geliyor,.oruç tutmak istiyorum bana bir yol gösterin dedim. E2 hormonuna baktır ona göre ilaç yazayım dedi.
Sonuçlar bir saate çıkar, böyle bir durum yaşayan oldu mu? Bu arada yaşım 30
Doğum kontrol hapı böyle kanama yapar mı? İlaçtan önce herhangi bir kanamam yoktu regl dışında, sadece regl çok ağrılı ve şiddetli geçiyor.
Canım o konuda bilgim yok ama 10 gün sonra özür kabul edildiği için tutabiliyorsun diye biliyorum.Böyle buldum şimdi.

Her kadının âdet gördüğü gün sayısı eşit değildir. Bu süre Hanefîler'e göre en az üç, en çok on gündür. Düzenli âdet gören bir kadının normal âdet günlerinden sonra kanaması devam ederse bu kanama on günü geçmediği takdirde tamamı âdet hükmündedir. Ancak on günü geçerse önceki normal âdeti esas alınarak devam eden kısmı istihâze (özür) kabul edilir. Bu kanama ikinci ayda da on günü geçerse bu kadının âdeti on gün olarak değişmiş olur. İki âdet arasındaki temizlik dönemi ise en az on beş gündür (İbn Nüceym, el-Bahr, 1/218; Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-‘inâye, 1/133-134).
Mesela, mutadı altı gün olan bir kadının daha sonraki ayda altıncı günün bitiminde kanaması devam etse, bu durum on günü aşmadıkça mutat âdeti olan altı güne ilaveten kanamanın devam ettiği günler de âdet döneminden sayılır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/28). Fakat aynı kadının bu altı günün bitiminde kanaması devam eder ve bu süre on günü geçer de mesela on iki güne ulaşırsa, bu kadının mutadı, altı gün olarak kabul edilir. Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan, istihâze (özür) sayılır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/30). Onuncu günden sonra görülen kan, özür kanı olduğu için kadın bu günlerde namazını kılar, orucunu tutar. Düzenli âdet günleri olan altı günden sonra kılmadığı namazları ve tutmadığı oruçları ise kaza eder.
Mutat âdet süresinden sonra kanamanın devam etmesi ve bu durumun birden fazla tekrarlaması hâlinde dini hükmün uzman doktorun muayenesinden sonra verilmesi daha uygun olacaktır.

Canım o konuda bilgim yok ama 10 gün sonra özür kabul edildiği için tutabiliyorsun diye biliyorum.Böyle buldum şimdi.

Her kadının âdet gördüğü gün sayısı eşit değildir. Bu süre Hanefîler'e göre en az üç, en çok on gündür. Düzenli âdet gören bir kadının normal âdet günlerinden sonra kanaması devam ederse bu kanama on günü geçmediği takdirde tamamı âdet hükmündedir. Ancak on günü geçerse önceki normal âdeti esas alınarak devam eden kısmı istihâze (özür) kabul edilir. Bu kanama ikinci ayda da on günü geçerse bu kadının âdeti on gün olarak değişmiş olur. İki âdet arasındaki temizlik dönemi ise en az on beş gündür (İbn Nüceym, el-Bahr, 1/218; Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-‘inâye, 1/133-134).
Mesela, mutadı altı gün olan bir kadının daha sonraki ayda altıncı günün bitiminde kanaması devam etse, bu durum on günü aşmadıkça mutat âdeti olan altı güne ilaveten kanamanın devam ettiği günler de âdet döneminden sayılır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/28). Fakat aynı kadının bu altı günün bitiminde kanaması devam eder ve bu süre on günü geçer de mesela on iki güne ulaşırsa, bu kadının mutadı, altı gün olarak kabul edilir. Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan, istihâze (özür) sayılır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/30). Onuncu günden sonra görülen kan, özür kanı olduğu için kadın bu günlerde namazını kılar, orucunu tutar. Düzenli âdet günleri olan altı günden sonra kılmadığı namazları ve tutmadığı oruçları ise kaza eder.
Mutat âdet süresinden sonra kanamanın devam etmesi ve bu durumun birden fazla tekrarlaması hâlinde dini hükmün uzman doktorun muayenesinden sonra verilmesi daha uygun olacaktır.
10 günden sonra ozure giriyor deniliyor ama şüphede kalıyorum ya, inşallah durur.

Çok uzun değil bende ki 🫠
Perde için Led önerin varmı geçen sene aldığım çok cılız hiç ışığı yok sanki
Bende söyle bi led var ay ve yıldız var yıldızlar hem kücük hem büyük
Işığı cok güzelde simdi komple acmam lazım karışmış ellemedim 😂

Eklentiler

• IMG_4929.jpeg
    IMG_4929.jpeg
    323,3 KB · Görüntüleme: 9
Ardayı okuldan aldım geldim
Kremalı pesto soslu mantarlı makarna ve kremalı kekikli tavuk yaptım
Cocuklarla yedik eşim arkadaşlarıyla cıktı
Bulaşık makinesini boşalttım
Ocağı sildim
Kirli bulaşıkları makineye koydum
Bi kere daha evi süpürdüm yalandan
Kurutmada çamaşırlar var ama ellemiyorum
Komşum gelecek kahve icmeye

Evin genelini topladım
El işimi bitirdim
Koltuk örtüleri tv batanilerini yıkadım serdim
Koltuk kanepe sandelye hepsini fırçalı uçla detaylı süpürdüm (yarın silinecek hazır oldu)
Kuşların kafesini temizlledim tülünü değiştim
Salonu dip köşe süpürdüm
Küçük banyonun dolabı topladım düzenledim
Yemek yaptım (köfte patates pilav)
Mutfağı topladım
Bulaşık makinesini çalıştırdım

Son düzenleme:
Back