Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kızlarr şu tokzaplazma mı ne varya. İşte çiğ et muhabbeti. Bugün sağlık ocağındaki ebe ete çıplak elle dokunma dedi. Yav elle de mi geçiyor.

Ben bi ton mantı doldurdum daha yeni dank etti
Hamileliğim boyunca hep elimi sürdüm ben ete, tavuğa, balığa...
Benim bildiğim az pişmiş eti yiyince bulaşma olabiliyor.

Benim kız aşırı yorgun olunca bazen oluyor da her uyutmada neden oluyor acaba bilemedim
Son 1 aydır başladı, hafif bir sıçramada değil sanki birşeyden korkuyor ve şiddetli şekilde sıçrıyor. Bazen gözlerini açıyor, buradayım diyince tekrar dalıyor.
Dün gece uyurken elim hep üzerinde olsun istedi, sabaha kadar uyumadım. Korkuyor sanırım ama neden

:KK73:Geldi 11 Ayın Sultanı :KK73:

:KK55:Ramazan Temizliği:KK55:
:temizlik:Camlar silinece perdeler yıkanacak
:temizlik:Kapılar silinecek
:temizlik:Kanepeler silinece
:temizlik:Kırlentlerin yüzleri yıkanacak
:temizlik: Avizeler silinecek
:temizlik:Mutfak dolaplarının kapakları silinecek
:temizlik:Buzdolabı silinecek düzenlenecek
:temizlik:Evin genel dolaplar düzenlecek
:temizlik:Tüm dolap kapakları silinecek
:temizlik:Dolap üzerleri silinecek
:temizlik:Banyo ve lavaboları temizlecek
:temizlik:Nevresimler değişecek
:temizlik:Balkonlar temizlenecek
:temizlik:Yerler silinecek
:temizlik:Eğer halılar topluysa onlar serilecek

❤️Bu benim listem size uyarsa sizde uygulayın yada yapımıcak yeni yaptığınız işleriniz varsa çıkarın ❤️
Efsercim hava -10, bu havada cam silecek yürek var mı bende diye düşündüm.
Yok 😂 üzgünüm, camlar artık başka bahara

Son 1 aydır başladı, hafif bir sıçramada değil sanki birşeyden korkuyor ve şiddetli şekilde sıçrıyor. Bazen gözlerini açıyor, buradayım diyince tekrar dalıyor.
Dün gece uyurken elim hep üzerinde olsun istedi, sabaha kadar uyumadım. Korkuyor sanırım ama neden
Kuşum benim yaaa🥺 cevşeni falan var mı üstünde

Evet 22 aylık ❤️ niye böyle oluyor ki 🥹
Yan yatırsan mesela o zaman sıçramaz sanırım. Dönemseldir diye düşünüyorum
Evet yavruş. Elle şöyle geçer. İyi yıkanmazsa elinde kesik yara vs olursa sıkıntı. Yeşillikleri sebzeleri iyi yıkamak gerek. Kedinin dışkısından bulaşabilen bir şey sokak kedisine falan temas etmezsen sorun olmaz.
Kedilere dokunamam zaten de, neyse ete tabığa da kocam dokunsun madem 😄
Hamileliğim boyunca hep elimi sürdüm ben ete, tavuğa, balığa...
Benim bildiğim az pişmiş eti yiyince bulaşma olabiliyor.
Bende böyle biliyordum bugün ebe söyledi dokunma diye
Bağışıklığım yokmuş ona karşı sweetin dediği gibi sokak hayvanlarından uzak dur dedi açık yara varsa eldivensiz ete dokunma etli çiğkofte yeme, sebzeleri iyice yıka dedi
Yememem gerektiğini biliyordum ama dokunmamam gerektiğini yeni öğrendim kız

Cevşeni var, bazen unutuyorum kıyafet değiştirirken sırtına takmayı ama bu ara gece gündüz üzerinde kalsın daha dikkat edeyim bakalım nasıl olacak.
Benim kızında bazen kalıyor çıkardığım zıbında da huzursuz oluyor geceleri ağlıyor bağırıyor falan. Bide gece lambası hiç yakmam normalde son 2 aydır falan karanlık olunca bağırıyor ağlıyor. Geliyor gidiyor diyor. Işık açınca işte dolaptaki kıyafeti diyor aaa üstmüş diye ya da başka bir şeyi karanlıkta bişeylere benzetiyor. 2 haftadır artık odada gece lambası ile uyuyoruz

Bütün tavuk var canım parçalayıp düdüklüde tavuk tandır yapıcam çocuklar seviyor 🥰
Afiyet olsun canım bende patatesli tavuk yaptım atcam fırına mercimek çorbası yaptım bide pilav
Mesela öksürüyor kv de yada kb niye bitkisel şeyler yapmadın onu yap bunu yap
Geçen dışarı çıkacaktım biz zaten hastayız gitme dediler 5 dk gelirim dedim arka arkaya telefon nerde kaldın eşime söyleyince doğru söylüyorlar niye gittin dedi
Aileme gidecektim kv kış günü sende panik atak var gidemen dedi gerçekten cesaret edip gidemedim ya birsey olursa diye sonrasında kafama takıyorum
Böyle vb şeyler
Benden büyüksün diye hatırlıyorum ama sen ne kadar taviz verirsen o kadar senin üzerinde hak sahibi oluyolar malesef. Sen ne zaman ki onların yapma dedigini yapmaya başlıyosun duymuyosun o zaman geri cekiyolar kendini. Yada duymamazlıktan gelceksin cünkü olan sana oluyo onlara hic bisey olmuyo
Yarın sabah yapılacak İlknur 😔
Hayırlısıyla temiz cıkar insallah canım dua edelim. Allah sağlık versin ♥️
Bu sorum deneyimli annelere ❤️

Kızlar bebeğimi ayağımda sallayarak uyutuyorum hafif ritimli şekilde, son 1 aydır her uyutmada boşluğa düşer gibi sıçrıyor 3-4 defa Ne yapsam bilemedim, okuyoruz da sürekli.
Canım bu refleksin bi adı vardı hatırlayamadım ama yenidogan zamanında olması gerekiyo. Sonradan geçmesi lazım eger devam ederse bi iki hafta daha kontrol et bence götür.
Kızlarr şu tokzaplazma mı ne varya. İşte çiğ et muhabbeti. Bugün sağlık ocağındaki ebe ete çıplak elle dokunma dedi. Yav elle de mi geçiyor.

Ben bi ton mantı doldurdum daha yeni dank etti
Kankam senin salam etli çiğköfte sosis sucuk bunlarıda yememen lazım sucugu kendiniz yapıyodunuz siz sanırım o olurda. Salam sosiste toksoplazma riskinde vardı
aynen ya sanki benim oğlum kaynanam ,
dünde şey dedim ayda bi temizliğe ve ütüye kadın tutun ozaman bende kurtulurum her şeye koşmaktan
yada herkes kendi ütüsünü kendisi yapacak dedim ,mübarek ramazan geliyo benim uğraştığım şeylere bak
Ben o kadar şaşırıyorum ki hic biseye elini sürmüyo artık yeni nesil. Ben annem calısıyo diye onlar gelmeden sofrayı kurardım. Misafiri gelcegi zaman cogunu ben hazırlardım. Hafta sonu temizligi beraber yapardık. Erken yaşta da evlendim simdi diyorum keske yaptırmasaydı zaten evlenince mecbur yapıyosun

🏠yemek yaptım
🏠Mutfak toplandı
🏡Kuruyan çamaşırlar katlandı yerleştirdim
🏡2 tünik 1 namaz elbisem 2 şal ütülendi yerleşti
🏡Killer dolabım düzenledim bakliyatlar yerleşti
🏡Oğlanın bazasının altını düzenledim
🏡Benim bazanın altındaki hurçları boşalttım
🏡Yatak dolabını düzenledim gardolablarım düzenledim
🏡Kilent yüzleri yıkandı serdim
🏡🏋️‍♂️Gayret geldi iç elyaflarınıda attım yıkandı

Back