• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzenli Evimiz & Hayatımız

Olmuyooo

Bende evde olmak istiyorum diyorum ama full evde olunca da sıkılıyorum. Galiba 1 saatte olsa dışarı çıkmak istiyor bünyen 😂

Menü bugün değişik.
Kızımla eşime ciğer 🥴
Galiba bende patlıcan pişircem kendime
Ciğer yemiyormusun

Yatakları topladım
Tuvaletleri yıkadım
Lavaboyu yıkadım
Duşakabini yıkadım sildim
Kahvaltı yaptık Metisle
Mutfağı topladım
Makineye çamaşır attım
Eşim yine yemege geldi isten cıkışı 21inde yapılacak. Öğlen gelince bile bir sürü işim kalıyo umarım cabuk iş bulur🥲
Arda da bugün okulla sinemaya gitmisti. Erken geldi yemek yedi
Bi kahve icip ev süpürcem
Menünüzde neler var
Ben buzluktan bir şeyler düşünüyorum tek yemek olacak yöresel bir (tonus ,kaynayan ) içli köfte çeşiti

Bacaklı çorba(erişteli yeşil mercimek) yapacağım. Buzlukta pişmiş biber dolmam var onu çıkarayım dedim 🥲
Bacaklı corba mı diyosunuz sizde 😂nerelisin
bende ne yapıcam bilmiyorum , bugün pazarımda var eve giderken ilk önce alış veriş yapıp öyle eve çıkıyorum
oğlum yok orduya gitti çarşamba günü kv dem hastanede onun yanında kaldı bugün taburcu etmişler akşam 8 e almış uçak biletini , bi menemen yaparım çayla yeriz bugünde öyle olsun pazardan balık alırım yarında onu yaparım inşallah
Gecmis olsun. Cayla aksam yemesini seviyorum bende
Olmuyooo

Bende evde olmak istiyorum diyorum ama full evde olunca da sıkılıyorum. Galiba 1 saatte olsa dışarı çıkmak istiyor bünyen 😂

Menü bugün değişik.
Kızımla eşime ciğer 🥴
Galiba bende patlıcan pişircem kendime
Beros yiyo demi cigeri ne güzel
Neden iş çıkışı 21 inde yapılıyor. Uzun zamandır orada mı çalışıyor? Yani 9 gün için kıdem tazminatı ihbarı 2024 fiyattan hesaplanacak.. ocak ayında olsa çıkışı, 2025 fiyattan hesaplanır.

bereketli, bol kazançlı, huzurla çalışacağı işi tez vakitte bulur inşaAllah
Yeni alacakları kişileri asgari ücretten alcaklarmıs acele ediyolar o yüzden. Sürekli cıkmayı düsünğyo musun diye cagırdılar. Sendikayla konusmus esim daha sonra en ufak bi trafik cezasında bile tazminatsız cıkarabilirler onun garantisini veremeyiz demisler. Mecbur bıraktılar yani anlayacagın. Simdi bizim kârımız söyle olacak 5 maaş ikramiye verecekler tazminat haricinde yani ocakta da cıksa aslında bu kadar tazminat anca alcaktı
Ben buzluktan bir şeyler düşünüyorum tek yemek olacak yöresel bir (tonus ,kaynayan ) içli köfte çeşiti
Ne güzel menü 😍

Bende şimdi yemekleri yapıyorum🫠
Bi kahve yaptım✅
Buzluğa müracaat ettim mantı almıştık baya zamandır ben yemediğim içim gözüm hiç gitmiyordu neyse bugün ev halkı doysun da ben yemesem de olur dediğim bir gün😄
Size yazarken su kaynadı attım içine 🥰
Bide ıspanak yapıcam yanına onun yıkaması gözümde büyüyor ama çabucak pişiyor
Bugün de erkenden yesek süper olacak 😍

penyez83 penyez83 ya söylediğin çok mantıklı ilknurun eşi için. İnşallah hakkını doğru bi şekilde alır ocaktan sonra çıkarın der. Bildiğim kadarıyla 5_6 senedir çalışıyor
İş yerleri persenel çıkarmalarını, yıl sonu yapar ki yeni yılda fazla olacak ya maaşlar. kıdem vss az ödemek için. Buda hakka giriyor.

İşyeri kapanıyor veya devir ediyorsa o ayrı. Çıkışları mecbur yaparlar yıl bitmeden.

ilknurrr22 ilknurrr22 böyle bir durum varsa eşin konuşsun. 9 gün için benim hakkım eksik hesaplanır. Ocak ayı içinde çıkışımı verin desin

Dolma yanına en uygunu mercimek sanki🥰
Diğerleri karbonhidrat mercimek protein değerinde diye biliyorum
Dolma içi pirinç varsa karbonhidrat fazlalığı olur
Mercimeğin protein değeri güzel ama yine de karbonu fazla.
Kuru fasulyenin proteini mercimeğe göre fazla ama yine karbonhidratları proteine göre yüksek.

O yüzden onları yerken ekmek yememize gerek yok.

Ben orduluyum eşim sivaslı
O hep öyle der ondan alışkanlık 😅
Benim eşimde yozgatlı onlarda öyle diyo o yüzden sordum😂 sivasla yakın zaten
İş yerleri persenel çıkarmalarını, yıl sonu yapar ki yeni yılda fazla olacak ya maaşlar. kıdem vss az ödemek için. Buda hakka giriyor.

İşyeri kapanıyor veya devir ediyorsa o ayrı. Çıkışları mecbur yaparlar yıl bitmeden.

ilknurrr22 ilknurrr22 böyle bir durum varsa eşin konuşsun. 9 gün için benim hakkım eksik hesaplanır. Ocak ayı içinde çıkışımı verin desin
Tek benim eşimi çıkarmıyolar canım kaç kişinin çıkışını verdiler anlaşmaya gidiyolar yani yarın bi gün mahkemeye vermesinler diye. Gecen ay mesela cıkanlar 5 maaş ikramiyeyi alamadı. 10 senelik çalışan arkadaşıyla aynı tazminatı alıyo suan esim 5 bucuk senedir çalışmasına rağmen. Aklında çıkmakta yoktu aslında pazartesi bi çağırdılar çarşamba tekrar cıkmayı düsünüyo musun diye sendikalı oldugu icin cıkaramıyolar direk. Eşimde ben cıkmazsam çıkarmıcak mısınız demis kesin bisey diyemeyiz yarın öbür günde çıkarabiliriz belli degil demiş müdür. Eşimde belirsizlikle çalışmak istemedi bunu kaç kişiye yaptılar hakkımız kalırsa allah cıkarsın ne diyim

Perdeleri yıkadım
Camları sildim
Balkon kapı cam, pencere kenarları, çerçeveler vs sildim

Perdeler ne harika oldu
Bunca zaman neden bekletmişimki.
Banyoda hallettim.

Banyoyu da yıkadım, çıktım.
Ütü bitti.
Hazır yemeğe gitcem.

Haftaiçi bi gün de yatak odamla oğlanın odasının perdelerini yıkıyım. Onlar da stor.
Diğerleri tül.
Tülleri de atarım belki.
Boş perde yıkamak olmaz, cam da silmek icap eder☺️ Bugun vaktim kalmadı, erken akıl etseydim iyiydi.

Öyle.
Mutluyum bir perde uğruna 🤩

Back