Düzenli Evimiz & Hayatımız

Sağol canım sorduğun için ❤️
Cuma günü muayeneye gidecem ama hiç umudum kalmadı 😞
Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım. Allah gönlünden geceni hayırlısıyla en kısa zamanda nasip etsin insallah. İçini karartma♥️
İş güç eden yok mu 🫠
Ben yaptım kafamda nasıl ağrıyo 🫠 bazanın altını düzelttim süpürdüm sildim yerlestirdim. Odamdaki cekmeceleri düzelttim. Evi süpürdüm sildim bulasık makinesini bosalttım. Camasır katladım kahve ictim. Simdide bilgisayar basına gectim öyle biseyler bakıyorum. Yatak almıstık o gelecek onu bekliyorum onun bahanesiyle bazayı düzeltmis oldum

Hanımlar sizden fikir almak istiyorum, yardımcı olur musunuz ☺️
Ben şekersiz kabak tatlısı yapmak istiyorum.
Normalde şekerde bekletince sulanıyor kabaklar ama şeker olmayınca pekmezli suyla pişirsem olur mu acaba 🤔
Ne diyorsunuz denemeli miyim 😅
deneyin bakalım, bir de elma konsantresi görmüştüm tatlılarda kullanıyorlar şeker yerine. bulabilirseniz onla da deneyebilirsiniz

Sabah mutfaktaydım
Tatlı yaptım
Kızartma yaptım
Kahvaltıyı hazırladım
Yedik içtik, mutfağı topladım
Bir yığın ütü yaptım
Yemeğim var gibi bi pilav yaparım akşama doğru

Normalde şekerde bekletince sulanıyor kabaklar ama şeker olmayınca pekmezli suyla pişirsem olur mu acaba 🤔
Pekmez ve bal yüksek ısıda uzun süre işlem görmemeli hmf değeri mi neydi o yükseliyor zararlı o da

Anladım. Elma konsantresi bulamazsam suyla kaynatıp, yemeden önce bal dökülür artık 🤷‍♀️ teşekkür ederim 🌸
Biraz önce denk geldim neyle yaparsan yap tatlı sonuçta işin özü az yeyin diyor 😂

1000047294.jpg

Şekersiz tatlı yapmak istiyorsan hurma özü elma özü bulundurmak iyi olur.

Normal şekere oranla tabiki daha sağlıklı.
Pekmezle yapan birinde yedim güzel değildi aşırı su tadı vardı biz şekerle susuz pişiriyoruz ya pekmezle su eklenince hoşaf olmuş 🫠

X