- 23 Mart 2022
- 14.188
- 53.051
- 41
Allah güç kuvvet versinSabah memlekette koşturdum çamaşır ütü kışlık kaldırdım yemek yaptım 16:00 çıktım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah güç kuvvet versinSabah memlekette koşturdum çamaşır ütü kışlık kaldırdım yemek yaptım 16:00 çıktım
Hemen gittimdi.Girme gel çay iç sonra gireriz
Oy ellerine sağlıkHemen gittimdi.
Anca oturdum desem
Çocuklar helva istedi.
Bulaşıktan sonra onu da yaptım. E bir de servis ettim hemen, yatacaklar diye.
Elde bulaşığım çoktu
Of çok yoruldum yaa.
Çay da koydum çıktım.
Sağolasın BonuscumOy ellerine sağlık
Evet iyi yağmur yağıyor maşallah toprağa bereket versinYağmur yağıyor iyi eve düşümüşüm
Burdada sağnakEvet iyi yağmur yağıyor maşallah toprağa bereket versin
Gönül kan tahlili falan verdin mi değerlerin iyi mi? Çünkü görüyoruz çok güzel yapıyorsun bence diyetini.Ben artık sıkılmaya başladım bu diyet işinden
Aylardır çaba gösteriyorum ama çok da farketmedi bile
Dün misafirler gittikten sonra şöyle kalan çayı ısıtıp yanına tatlı börek poğaça yemek istedim ama yeminli olduğum için yiyemedim tabi
Bi daha bi süre yemin etmicem galiba bu sefer çok bunaldım niyeyse
Bugün burası yandı resmen oturamadık sıcaktan. Bide aşırı nemlendi. Akşam üzeri kızı dışarı çıkardım 7 gibi bi yağmur yağdı hala devam ediyor ondanmış demek ki bu kadar sıkması havanınYat yaa bosver hem hava çok soğuk
Ya ağlıcam yaavantilatör açtım o derece bunaldım.Evet buz gibi kombiyi kapatmistik Bayadır açsak mi bilemedim sadece ben mi usuyom
Burda sağnak yagis oldu buz oldu ortalikeşimi aradımda adanaya yağmadı dediYa ağlıcam yaavantilatör açtım o derece bunaldım.
Keşkem bu hava bizdeolsaydı hep serinliği tercih ediyorum son yıllardır böyleyim.
Helal olsun kiz sabaha kadar iyi dayanmissin .ben uykuya hiç dayanamam uyur kalirdım heralde tezgahin yanındaYemek değil canım çay yani şeyler
Börek sardım
Hamur yogurdum
Gelin.tatlisi yaptım
Mozaik pasta yaptım
Sarma sardım bu kadar
O gün akşama kadar dışarıdaydik mecbur gece yapmak durumunda kaldım
Elhamdülillah güzel geçti misafirli.gunum
Bende Sivaslıymışım meğer
Darısı başımıza Rabbimin merhametinden eksik kalmayalım inş.yağışlar bol olur bu yıl.aminBurda sağnak yagis oldu buz oldu ortalikeşimi aradımda adanaya yağmadı dedi
Ay evet hatırladım şebekeyi sormuştumAdana'nın şivesi de o kadar tuhaf ki
Aşağı inek derdik çocukken inelim demezdik.
Korkuluklara şebeke deriz ben sanıyorum ki her yerde böyle deniyor sen bi kere yazmıştın şebeke ne demek diye
Mısıra darı denir.
Cama cıncık denir.
Bilyeye kulle denir
Biz mahallede büyüdük sokak ağzını biliyoruz.
Ama bizim türkçe iyidir çok aşırı şivemiz yok.
Ne diyorsun değilde ne düyün
Bi de yonlu çok konuşulur herşeyin sonuna yon,nereye gidiyon ne yapıyon
Ve de plastik eşyaya naylon derler.
Civcive de cücük deriz
Büyük fareyede Cardon fare deriz bunu da herkes böyle söylüyor sanıyorum.
AA bide hipo var çamaşır suyuna deriz.
İnşallah yaaa. Su yok resmen. Ablamlar bahçesi var geçen sene temmuzda sular kesilmişti bu sene şimdiden su yokDarısı başımıza Rabbimin merhametinden eksik kalmayalım inş.yağışlar bol olur bu yıl.amin