Düzen konusundan sonra

berlingoes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2022
251
63
32
Merhaba

Dediğim gibi geçen perşembe hafta içi kızımın düzeni bozulmasın diye kv ye gitmemiştik. Ama ertesi gün gitti yani cuma sonra pazarda bize geldiler yemeğe. Pazartesi kv yine çağırdı yemeğe eşimde biz gelemeyiz dedi öfkeli gibi. Sorun şu hafta içi kızın okulu var diye anneme gidiyoruz kızı alıyoruz bazen yiyoruz bazen eve geçiyoruz. Ama başka yere gitmek istemiyorum okul olduğu için kızımın ödevleri kalıyor uykusu değişiyor vs. Kendim de hafta içi aşırı Yorgun oluyorum. Kv ve görümcem evde çalışmıyorlar o yüzden beni anlamıyorlar eşimle geçen perşembe den beri doğru düzgün konuşmuyoruz ama haftasını hazırladığım kahvaltı ve yemekleri yedi.
Dün sabahta ona mesaj attım sen annenlere git akşamları bende annemlere sonra kızı alır eve geçerim. İşte bana yazmış ben annenlere severek geliyorum zaten. Sorun burda bakış açımızda yazmış. Cevap vermedim zaten içimden de gelmiyor artık muhattap olmak istemiyorum beni yordu birşey de sem yine ben haksız olacağım artık kendim ve kızım için yaşamak istiyorum. Kimse gerçekten umrumda değil.. (tabi kendi ailem dışında)

Yoruldum bu şekilde yaşamaktan.
Öneriniz var mı? Psikolog luk muyum veya muyuz?

Adam haklı. Herkes kendi ailesinin evinde daha rahat ve özgür olur. Adama son söylediğiniz de çok rahatsız edici ve üzücü. "Sen akşamları annene git, ben de annemlere" deyince konu bambaşka bir yere gidiyor. Hangi anne işten gelen çocuğunu sofraya oturtmadan yollar mesela ? Siz ailece sofraya oturmadan mı geçiştireceksiniz mesela akşamlarınızı ?

O zaman ayrılın, herkes gitsin kendi annesiyle yaşasın.

İlk konunuzda olduğu gibi gene haksız buldum sizi

Ve bence bencilsiniz.

Kendi kök ailenize sahip çıkmanız gerekir.

Ne demek sen kendi annene git ben kendi anneme gideyim.

Kızınız babanneye gittiğinde rica edin o gün dersini onlar yaptırsın.

Hep bana hep bana rabbena durumundasınız.

Böyle davrandığınız sürece kendi ailenizle yaşamaya devam edersiniz.

Eşinizi leylekler getirmedi ki

Keşke çöpsüz üzüm alsaydınız kendinize

Bu kafada giderseniz eşinizle sorunlar devam eder.

Kendi ailenizde haftaici yemeğe kalınca çocuğun uyku düzeni ve ders düzeni bozulmuyor mu peki yemek ye çay iç derken nereden baksan 2 saat eder.

Aranızda bir problem var mı bilmiyorum ama tek bu konuya göre yok gibi duruyor yani haftada 1 akşam orayada yemeğe gidebilirsiniz siz çay icerken kızınıza ödevlerini yaptırabilirsiniz yada halası yardım eder.

Hep benim aileme gidelim onlarla birlikte olalım olmaz ki eşiniz haklı yani kendi ailesine gelince düzen bozulmuyor ama benim aileme gelince bozuluyor der.

Ben bu kadar anasına babasına bağımlı kadın veya erkek fark etmez herhangi bir insanın evlenmesini çok garipsiyorum. Sırf evliliği çocuk sahibi olma amacıyla yapıyor bence bu tipler. Yeni bir düzen kurma anlayışları yok.

Konu sahibi sen boşan al kızını annenin evine yerleş rahatça yaşa.

Cuma ve pazar size gelmişler ya neden birgün arayla geldiler?
Ben tüm konularınızı da düşürerek ikinizi de normal bulmuyorum.
Ailelerle bu kadar görüşmeye gerek yok.
Çocuğu okula giden bir çiftsiniz.
Memursunuz da yanlış hatırlamıyorsam. Yemeklerinizi evinizde yapın. Kendi aile rutininiz olsun. Kızınız içinde daha iyi olan bu.
Hafta sonu da ailece bir şeyler yaparsınız. Tabi ki aileler de görüşülecek ama bu kadarına ne gerek var?
Sonra senin ailen benim ailem meselesi oluyor böyle.
İkinizde aile konusunda birbirinizle yarışır haldesiniz.
Tek başınıza çekirdek aile olamamış gibisiniz.

Eşinizin tepkisini ölçme amaçlı bir mesaj atmışsınız orasını anladım ama zaten cuma ve pazar sizdelermiş pazartesi de gidilmemeli bence orası doğru ama eşinizin ailesi de gelmiş işte iki gün o neye surat yapıyor anlamadım.
Siz her akşam annenize gitmek istemekte haksızsınız.
Sizde karı koca aile düzeni oturmamış annelere gitmek noluyor devamlı hadi sizinkiler çocuğu alıyorlar diye uğruyorsunuz e orda da hazır yemek olunca oturulur illa ki.
Eşinizde de bu defa benimkilere gidemedik eksik kaldılar düşüncesi oluşuyor madem plan yapın haftaya 2 gün orda 2 gün de diğer tarafta olun 3 günde çocuğu aldığınız gibi evinize geçin cumadan ve kimseyi yemeğe filan da almayın 3 lü ailecek haftasonu geçirin.
mesela benm kv deler uzak 1 saatlik mesafede açıkcası haftasonu gitmek ve tüm haftasonunu orda geçirmek durumunda kalıyoruz mümkün mertebe gitmemeye çalışıyorum hatta kendi ailem yakın 5 dk mesafede eşim sorun çıkarmasın diye onlara da gidip gelmiyorum çok sık yani benim annemlere gitsek bi yemek vakti çay vakti duruluyor onlarda tüm haftasonu gene de yetmiyor.
annemlerde gelip gitmiyor çok sık dert edinmesinler diye.
zaten bende yoruluyorum evdi işti eve zor atıyorum kendimi orda burda tüm haftsmı geçiremem açıkcası

Anladığım kadarıyla cuma günü eşi gitmiş pazar günü onlar gelmiş konu sahibi gitmeyince bilemiyorum belkide onlar da torunlarını görmek istiyorlardir eşiyle beraber gitmiş olsaydı pazar günü gelmezlerdi belkide.

Aslında yapacağınız şey çok basit, çocuğu alıp evinizde yiyeceksiniz. Haftada birer gün de aile ziyaretleri olacak. İki aileye de aynı süre vermeniz gerek. Adalet....

Biz kvalideye haftada iki gün gidiyoruz. Kendi ailem çağırmadığı için gitmiyoruz. Çağırsalar 2 günde onlara giderdik eskiden eşit giderdik. Ama ailem sınır çizdi

önceki konunuzda sizi haklı bulmuştum ama o zaman annenizde akşam yemeği yediğinizi yazmamıştınız. Kızının rutinini düşünen, anne evinde de kalmaz. Bence yemeğinizi kendi evinizde pişirin ve akşamları evde olun. Bunca çalışan kadın böyle yapıyor, incileriniz dökülmez.

Bu gibi şeyleri görünce yazmadan edemiyorum niye evlendiniz. Annenizin evinde de oturabilirdiniz , ele güne karşı yapılmış evlilik bir de çocukla taçlandırılıyor. Eşiniz ben severek geliyorum derken yapıcı davranmış, bence sorun sizde üzgünüm. Çalışırken çocuğumuzu tamamen yalnız büyüttük çok zorluklar çektik , sizin ne güzel iki tarafta bakmaya talip. Siz eşinizi sevmediğiniz için empati yapamıyorsunuz belliki.

Ben hemcinslerime olumsuz yorum yapinca hemen eksi begeni aliyorum ama hakli oldugumu herkesin boyle dusundugunu biliyorum
Kendi ailemiz kendi ailemizdir okey esimizin ailesi de aile!
Sizi asla hakli bulmuyorum,sen annenlere ben annemlere git ne demek ya nereden tutsan olmaz
Kendi elinizle esinizi itiyorsunuz
Haftada iki defa esinizin ailesine geri kalan zaman sizin tarafa gidin cok mu zor
Cocuk duzeni bozuluyor bahanesi bana hic mantikli gelmiyor
Duzeni bozulacak olan cocugun var olan duzen icinde bile huzursuz hissettigi an yine duzeni keyfi bozulur
Az empati yapin
Kiziniz buyudu evlendi ama size degil surekli kv gidiyor bu defada kizinizi mi hatali bulacaksiniz
Bakis acinizi degistirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…