• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzelir mi sizce ?

Abartmıyorum her hafta pazara 100 tl gidiyor. Eskiden 20 tl ile hallediliyordu pazar işi. 2019 un zor geçeceği belliydi zaten. Seçimden sonrasını düşünmek dahi istemiyorum.

Yakında onların da kuyruğuna gireriz. :deli: bu kadar pahalılık normal gibi herkes aaa poşet paralı oldu diyor:bicak:
Elektrik, su, doğalgaz fiyatları uçmuş ama önemli değil, o taraflardan söğüşlenmeye yıllardır alışığız ne de olsa. Poşet yeni bir durum. Poşet hassas noktamız o yüzden. :cry:

düzelmek değil, daha da kötüsü olacak. Eskiden herkesin rahatça alabildiği herşey, şu an lüks konumuna girdi. Bu kadar zengin bir ülkede yaşananlar çok üzücü gerçekten. Enerjiden, gıdaya fakirliğin dibine doğru hızla iniyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir zam yok.
Ülkenin çökmesi an meselesi.

Hayat pahalılığına %100 katılmakla birlikte, koyun-çoban zihniyeti ile küçük görmeler devam ettikçe yine kaybeden taraf bellidir. Türk siyasi tarihi okumadan bugünün nasıl oluştuğunu ve insanların eylemlerini anlayamazsiniz.
Küçük görme değil anlatmak ya da şikayetlenmek istediğimiz şey.
Dar gelirlinin hala bu kadar tamahkar ve itaatkar olması mesele.
Siyasi konulardan oldukça uzak bir mesele bu.
Geçen sene bir konuda bahsetmiştim, çocuğu ilkokula giden bir aile beslenme listesinden muz çıkarılması yönünde talepte bulunmuş, çünkü daha önce hiç görmemiş ve yememiş o çocuklar!
Ülkemizin belli bir bölgesinde zibille varolan meyveyi daha tatmadan, 7 yaşına gelen çocular var.
Bu kadarı fazla değil mi?
Şükürsüz olun denmiyor kimseye, ama bu kadar da kör olmak başka bir boyut.

Küçük görme değil anlatmak ya da şikayetlenmek istediğimiz şey.
Dar gelirlinin hala bu kadar tamahkar ve itaatkar olması mesele.
Siyasi konulardan oldukça uzak bir mesele bu.
Geçen sene bir konuda bahsetmiştim, çocuğu ilkokula giden bir aile beslenme listesinden muz çıkarılması yönünde talepte bulunmuş, çünkü daha önce hiç görmemiş ve yememiş o çocuklar!
Ülkemizin belli bir bölgesinde zibille varolan meyveyi daha tatmadan, 7 yaşına gelen çocular var.
Bu kadarı fazla değil mi?
Şükürsüz olun denmiyor kimseye, ama bu kadar da kör olmak başka bir boyut.
Muz benim kızımın sınıfında da yasaklı meyvelerden

Muz benim kızımın sınıfında da yasaklı meyvelerden
Muz bu coğrafyada tropikal bir gıda olmuş artık.
Halbuki bir çubuğa bağlı şekilde sokakta dalından koptuğu gibi, salkım salkım satıldığı günleri hatırlıyorum.
Aynı simit, kestane, yemiş vs gibi.
Herkesin alabildiği, bolca yetişen, çokça tok tutan, potasyum kaynağı, çocuklara her gün yedirilen bir meyve iken, sanki dragon meyvesiymiş edasıyla bir neslin çoğu yemeden büyüyünce içim cız ediyor...

ben gidişattan gayet memnunum şikayet edecek hiç bir şey yok herşey bol bol var ülkemiz de paramız da yetiyor herşeye harcamasını bilirsek

Her şey çok pahalilasti onda hemfikirim ama konu sahibi 10 liraya poşet dolu çıkardım diyor ve daha 19 yaşında. İki sene önce bile olsa bu mevsimde 10 liraya poşet dolu çıkmak... Bilemedim. Geçen sene elma 3 liraydı markette portakal 1.5,2. Vs. 20-25 demeniz gerek sanırım. Şimdi yüzde yüz artmış olabilir ama 10 liraya da asla poşet dolu cikamazdin tabi 9 paket makarna almıyorsaniz.

pozitif ve ponçik bakıyorum artık her konuya ne olursa olsun.herşey çok güzel daha ne olsun mutluyuzzz huzurluyuzzz

Bende bu durumdan şikayetçiyim hiç bir şey alınmıyor Bu krizde tutumlu olmaya çalışıyorum.

Back