• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzelir mi sizce ?

Sftm

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
189
51
13
25
İyi geceler hanımlar tabi ki de büyük dert değil allah sağlık versin ama yine de kafama takıldı .Şuan öğrenciyim ailemden alıyorum parayı. Fakat gecende markete gitim 4 çikolataya 1 makarnaya 30 tl verip çıktım. Şok oldum . O kadar pahalılaşmış ki her şey . Ateş pahası . Eskiden 10 TL’ye torbamız dolu çıkardık. Şimdi ise 4 tane şeye 30 tl verince düşüncelere daldım. Geçen de Pazar’a çıktık . Yine aynı şekilde fiyatlar sadece meyvelere 50 tl verdik . 4 tane küçük buz balığına 20 tl verdik . İnsanlar balık da mi yiyemicek yani ? Eskiden her hafta balık yerdik köfte yerdik .Şimdi maalesef aydan aya . Umarım eski düzene geri döneriz . İlerde nasıl olur bilemiyorum..Düzelir mi sizce ?

İnsallah

Pazara gittim ıspanak 8tl,pırasa 8tl,marul 6tl. meyve fiyatlarını yazayım bile.
Nasıl memnunlar ve tepkisizler anlayamıyorum.
Herkesi bir korku havası sarmış, çünkü öyle gösteriliyor tvlerden, ellerinde silah sokaklara çıkan siviller falan, allah sonumuzu hayır etsin.

Düzelmez.
Neler yazıyor siliyorum siyasete gidiyor ucu diye ama, asgari ücretle 5 kişilik aile geçindirip, çocuk okutup, kirada oturan insanlar ‘çok şükür daha ne olsun’ demeyi bırakmazsa, hiçbir şey düzelmez.
Sorun en diptekinin nefes almaya tamah etmesinden kaynaklı.

Düzelmez.
Neler yazıyor siliyorum siyasete gidiyor ucu diye ama, asgari ücretle 5 kişilik aile geçindirip, çocuk okutup, kirada oturan insanlar ‘çok şükür daha ne olsun’ demeyi bırakmazsa, hiçbir şey düzelmez.
Sorun en diptekinin nefes almaya tamah etmesinden kaynaklı.
Yazacağım çok şey var ama...
Koyun ve çoban deyim siz anlayin

Eskiden bir markete gittiğinizde 200-300e temel tüm alışverişi yapar dolabım dolar taşardı. Hatta ne gerek var da aldım sanki 3-4 çeşit meyve derdim hamdolsun.
Ama şimdi 400-500 liraya o kadar da dolmuyor hep birşeylerden kısıyoruz.
Öğrencilere daha zor hangi birine parçalanıcaksınız, aileleriniz hangi birine yetişicekler bu pahallılıkta. En temizi devlet ünilerinde yemekhane kartları uygun oluyor değerlendirip ona göre kar&zarar dengesine göre karar vericeksiniz işte.
ALLAH yardımcısı olsun hepimizin.

Asgeri ücretin 2020 ₺ olmasına sevinenler,
%100 zam geleceğinin bilincinde değildi. Neden sesleri çıksın ki? Okunmuş üflenmiş çikolata, ekmek yiyor milet. Ciddiyim.

Kısacası, milletimiz koyun oldukça, onları güdecek insan da çok olur.

Bu çöküş birden olmadığına göre, birden de düzelecek hali yok. Gelecekle ilgili de pek umudum yok. Hani bir laf var; "İnsan eşek olunca semer vuran çok olur," diye... Ülkenin topluca bir bilinçlenmesi, cehalet kabuğundan sıyrılması lazım ama... Aması çok. Geçen manava girdim, azıcık domates, salatalık, biraz da muz aldım, 30 lira verdim, çıktım. Hadi muz pahalı da, size ne oluyor sayın domates ve salatalık... Eskiden para etmezdi bunlar, saksıya diksen yetiştirebileceğin şeyler, şimdi tropikal meyve muamelesi görüyor. Yakında her salatalığı, elmas yüzükler gibi sertifikalı satacaklar, gidiş oraya doğru. :confused:

Onceden pazara giderim idare ederim falan derdim ama pazarda bile rahat harcama devri kapandı. Kozmetik alis verisimi bilindik uygun magazalardan indirimde alirim idare ederim derdim, indirimli hali bile onceki fiyatın üç katı. Artık az yeyip, cok zorunlu olmadikca alis veris yapmayarak idare edicez galiba :(

Herkes hayatından memnun, nezaman bazılarının gözleri açılacak ki çok zor belki bir umut düzelir herşey

Her şey çok çok pahalı artık ama malesef toplumun yarisi bilinçsiz olduğu için ve yakın gelecekte bilinçlenmeyecegi için iyiye değil artık anca kötüye gider gibime geliyor.

Bu çöküş birden olmadığına göre, birden de düzelecek hali yok. Gelecekle ilgili de pek umudum yok. Hani bir laf var; "İnsan eşek olunca semer vuran çok olur," diye... Ülkenin topluca bir bilinçlenmesi, cehalet kabuğundan sıyrılması lazım ama... Aması çok. Geçen manava girdim, azıcık domates, salatalık, biraz da muz aldım, 30 lira verdim, çıktım. Hadi muz pahalı da, size ne oluyor sayın domates ve salatalık... Eskiden para etmezdi bunlar, saksıya diksen yetiştirebileceğin şeyler, şimdi tropikal meyve muamelesi görüyor. Yakında her salatalığı, elmas yüzükler gibi sertifikalı satacaklar, gidiş oraya doğru. :confused:
Yakında onların da kuyruğuna gireriz. :deli: bu kadar pahalılık normal gibi herkes aaa poşet paralı oldu diyor:bicak:

Hayat pahalılığına %100 katılmakla birlikte, koyun-çoban zihniyeti ile küçük görmeler devam ettikçe yine kaybeden taraf bellidir. Türk siyasi tarihi okumadan bugünün nasıl oluştuğunu ve insanların eylemlerini anlayamazsiniz.

Back