Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

eskiden üniversite mezunlarını almıyorlardı meslek lisesine....

fakat son çıkan kararla üniversite mezunlarıda meslek lisesine kayıt yaptırabilir ama nasıl?

lise diplomanın aslı sende mevcutsa kabul ediliyor.....örgün eğitimden üniversiteye girenler lise diplomasını üniversiteye veriyorlar.o yüzden sormuştum.

yani aslı gerekli kayıt için.....fotokopisi geçerli olmuyor.çünkü diplomanın aslını ankaraya gönderecekler.

örgün eğitimden mezunum canım ama lise diplomamı aldım okuldan yani rahatça kayıt yaptırabilirim o halde. konuştuğum yetkili bir kadındı ve siz bir meslek sahibi olmuşsunuz o nedele meslek lisesi okuyamazsınız demişti. birde sonrs-ada ünv. mezunu olduğum anlaşılırsa sorun olurmu acaba

canım yaa sen zaten cevap vermişsi ben tekrar hayal kırıklığına uğramayayım derken saçmalamışım. sen demi okudun bayağı bilgilisin bu konuda

canım sonradan öğrenirlerse falan diye birşey yok..yani sorun olmaz ...bunu gizlemene gerekte yok..çünkü bu senin hakkın..geçmiş yıllarda üniversite mezunlarını kabul etmiyorlardı bu sene böyle oldu....sen geçen kayıta gittiğinde diplomanın aslı olmadan gittin heralde ondan kayıt yapmadılar...ben iktisat mezunuyum.....meslek lisesini düşündüm bende onun için iyi bir araştırma yaptım...o yüzden biliyorum..fakat tekrar liseye dönmektense tekrar üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyorum..çünkü meslek lisesi diploması tek başına işe yaramayacak.

anladım canım beni boş yere üzdüler o zaman. ben gittiğimde sadece konuştum ne mezunusun diye sordular söyledim bende.ben de düşünüyorum bir ünv. zaten bitirmişim şimdi tekrardan lise okumak peşine tekrar ünv. zor ama ben bu mesleği ve çocukları çok seviyorum. geçte olsa öğretmen olmak bana çok iyi gelecek.ders çalışmak zor gelmiyor bana hatta birşeylerle uğraşmak ,kendime bir şeyler katmak mutlu ediyor. bununla birlikte alese ve kpds yede hazırlanıyorum. inşalklah seneye yüksek lisansa başvurucam.hep çalışmaya okumaya alışmış biri olarak evde çok sıkılıyorum kızımda büyüdü sayılır:1hug:a.s.a.s.

seni kutlarım canım.....ama ben yukarıda yazmıştım bilmem okudunmu? meslek lisesi çoçuk gelişimi mezunları yardımcı öğretmenlik yapıyor , ve asgari ücret veriyorlar...istersen internetten araştırabilirsin....yani sonradan boşuna 3 senemi buna ayırmıştım dememen için hatırlattım.kaydirigubbakcemile3

ben liseden sonra açıköğretim olduğu içn ünv. de okumak istiyorum.tatlım dediğin gibi zor ve uzun bir süreç ama benim çalıştığım bir işim yok.severek yapacağım bir işm olması benim için çok önemli.çalışan üreten kadınlara çok saygım var.işte böyle canım. gözümü kararttım hayat yoluna çıkıyorum tekrarkaydirigubbakcemile4

kızlar ben açık liseye mail atmıştım cevap geldi bakın;

Lise mezunları ,üniversite mezunları mesleki açıköğretim liselerinin herhangi bir programına kayıt yaptırarak farklı bölüm yada alandan mezun olarak ikinci bir orta öğretim diplomasına sahip olabilirler,ancak müracat edenlerden şartları aynı olmak koşuluyla enaz 8 kişinin istenen bölüme ön kayıt başvurusunda bulunması gerekmektedir. 8 kişi tamamlandığında o bölüm açılır ve yoğunlaştırılmış olarak yüz yüze okula gidilmek suretiyle 2 yılda meslek lise diploması alınabilir.İyi günler

ben liseden sonra açıköğretim olduğu içn ünv. de okumak istiyorum.tatlım dediğin gibi zor ve uzun bir süreç ama benim çalıştığım bir işim yok.severek yapacağım bir işm olması benim için çok önemli.çalışan üreten kadınlara çok saygım var.işte böyle canım. gözümü kararttım hayat yoluna çıkıyorum tekrarkaydirigubbakcemile4

aslında bende istiyorum çok ya ama işte üni. girerken öss de takılırsam üzülürüm çok puanı yüksek istiyorlar ya

aslında bende istiyorum çok ya ama işte üni. girerken öss de takılırsam üzülürüm çok puanı yüksek istiyorlar ya

canım sağol yaa mail atmışşsın iyi oldu. güzelim eğer sen istiyorsan başaramıycağın hiçbirşey yok. bak ben 2 sene önce öylesine öss ye girdim .hiç çalışmadım ve hakikaten sadece mantıkla yapıyorsun soruları 300 aldım. üstelik yanlış bilmiyorsam açık öğretim çge öğretmenliği için birinci kitapçığı işaretliyorsun.üstüne ek puan da veriyorlar

ya ben biraz cahil kaldım galiba.:uhm:.bana tam olarak bi desen de bende 1,5 yılda bitirsem..nereye başvuru yapmam gerekiyo.yardımcı olursan sevinirim :Saruboceq:

canım normal meslek liselerine gidiyorsun telafi egitiminı soruyorsun ben bilgisayar programcılıgı okudum.. kızmeslek liselerindede çocuk gelişimi veriyorlar normal okut kayıtlarıyla başlıyorlar kayıtları canım acele etmen lazım..

açık öğretim lisesinde eğitim 3 yıl (düz lise mezunları için) peki kız meslek lisesinde daha mı kısa? ve kız meslek lisesine kayıt yaptırma hakkımız var mı? ve devam mecburiyeti varmı? 16-17 yaşında kızlarla aynı okula mı gidicez? bu konuda bilgisi olan var mı?

canım sağol yaa mail atmışşsın iyi oldu. güzelim eğer sen istiyorsan başaramıycağın hiçbirşey yok. bak ben 2 sene önce öylesine öss ye girdim .hiç çalışmadım ve hakikaten sadece mantıkla yapıyorsun soruları 300 aldım. üstelik yanlış bilmiyorsam açık öğretim çge öğretmenliği için birinci kitapçığı işaretliyorsun.üstüne ek puan da veriyorlar

aslında çok istiyorum ve dediğin gibi ek puanda veriyorlar ya yaniolur ama tabi 2 yıl sonra ne olur bebek yapmamam gerek en azından lise diplomamı alana kadar aman ya bilemedim şimdi bir de baksana mail de bana yüzyüze eğitim demişler ve evliyim ve çalışıyorum işten çıkıp derse gitmek de zor olacak ya açık lisede eğitim varmı böyle sürekli açık öğretim gibi sanıyordum onu ben. aslında o konuylada ilgili mail göndermek yada aramak gerek. e,e sen de başlayacakmısın çocuk gelişimine? aslında düşününce heyecanlanıyorum ne var en çok 6-7 sene öğretmeniz hihoyyyt

tatlım ben kayıt yaptırıcam. aynı zamanda ales ve kpds yede çok iyi hazırlanmam gerekiyor . zor olacak hem de çok zor ama ikisindende vazgeçmek istemiyorum. hayatımda hep birşeyleri daha iyi yapmak için başka istediğim şeyleri erteledim inan bana hiç gerek yokmuş.hiç birşey daha iyi olmadı. elimden geleni yapıcam . yorulucaz ama sonunda kendimize olan saygımız artacak ve daha mutlu olucaz bu herşeye değer fikrimcea.s.:1hug:

Meslek Lisesi Çoçuk Gelişimi bölümüne gitmek isteyen arkadaşlar bir an önce kayıt yaptırmalı.Çünkü dersler 6 ekimde başlıyor.Ders saatleri ve günleri öğretmnelere göre ayarlanıyor.genelde cumartesi günleri sabahtan öğlene kadar oluyor...ama bu okuluna göre değişir.çünkü öğretmenlerin uygun saatleri baz alınıyor..
öğrencilerle aynı birlikte gidilmiyor tabii ki okula.hihoyyyt
lise mezunalrı sadece meslek derslerini görüyor ve onlardan gördüğü derslerden sınava giriyor...matematik türkçe v.s yok..

Meslek Lisesi Çoçuk Gelişimi bölümüne gitmek isteyen arkadaşlar bir an önce kayıt yaptırmalı.Çünkü dersler 6 ekimde başlıyor.Ders saatleri ve günleri öğretmnelere göre ayarlanıyor.genelde cumartesi günleri sabahtan öğlene kadar oluyor...ama bu okuluna göre değişir.çünkü öğretmenlerin uygun saatleri baz alınıyor..
lise mezunalrı sadece meslek derslerini görüyor ve onlardan gördüğü derslerden sınava giriyor...matematik türkçe v.s yok..

derslere devam zorunluluğu var dimi masal perisi işte beni en çok düşündüren bu oluyor çünkü ben heme vliyim hem de çalışıyorum akşam derslerinede işten çıkıp gitmem gerekir bu da benim için çok zor olur ya :delphin:

canım yani öyle hergün normal lise gibi değil dimi dersler haftada bir filan herhalde yardımcı olurmusun masal perisi öyle hergün değilse ben kaydımı yaptırıyorum arkadaşlar ya öğretmen olmadan ölürsem gözüm açık gidecek kafamçokkarıştı

Back