Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

canım kız meslek te gördüm bu dersleri ve bayan bana bunlar kayıtlarda var dedi gerektiğinde kullanabilirmiyim dedim tabiki cıkartabilirim dedi.bunlar benim işime yararmıki acaba yoksa baştanmı başlamalıyım.aslında 2 senede bitse ne güzel olurdu.kafamı taşlara uruyorum devam etmediğim için.devam edip bitiren arkadaşlarımın hepsi özel kreş ve okullarda görev yapıyorlar.hatta biri 35 yaşının üstünde bir bayandı ve şimdi devlet okulunde köy anasınıfında görev yapıyor.zamanı geri getiremiyorum ki................neler yapmalıyımmmmmmmmm
yeliz inşallah sağ salim eline alırsın bebeğini.

normalde okulu bıraktığın an sana sertifikalarını vermeleri gerekirdi. istediğin zaman alabileceksen sorun yok. gördüğün dersleri açık lisedekilerden düşmeleri lazım. bunu yine en iyi açık liseyle görüşerek öğrenebilirsin.

Bu konularala ilgili sorularınızı bana yöneltebilirsiniz arakadaşlar.

Öncelikle şunu söylemeliyim.Çoçuk gelişimi mezunu yani meslek lisesi mezunu birisi yardımcı öğretmenlik yapar.yardımcı öğretmen de yeri gelir çoçukların altını temizler yeri geri kusmuk temizler.yeri gelir öğretmenin yapmak istemediklerimi yapar.ve asgari ücretle çalışır.çoçuk gelişimi demek 0-6 yaş arası çoçuk bakımı ve eğitimi demek....eğer siz bu diplomayı çoçuk bakıcılığı yapmak için istiyorsanız faydasını görürsünüz...çünkü çoçuk bakmak için de artık belli kriterler istiyorlar. o zaman meslek lisesi diplomanız işe yarar....

meslek lisesi mezunu birinin 2 yıllık yüksek okula geçiş hakkı vardır evet..ama nasıl?
yeni mezunlardan başlarlar geriye doğru giderler.....yani önce yeni mezunları yerleştirrirler size sıra gelirse ki bu biraz zor ..sizde 2 yıllığa geçiş yaparsınız.çünkü sizden önce 2004 2005 2006 2007 mezunları bekliyor olabilir.

toplumda genell bir görüş var meslek lisesini bitiren öğretmen olur diye bu çok yanlış..zaten lise mezunu olarak iş bulmak çok zor....çoçuk gelişimi 2 yıllığı bitirince yine yardımcı öğretmenlik yapabilirsiniz...ancak 4 yıllığı bitirdiğiniz taktirde öğretmen olabilirsiniz.

malesef yok canım 2 yıllık açık öğretim olsa dükkan senin..

canım ya daha yeni bizim bir tanıdık okudu şimdi çalışıyor okulda ancak 4 yıllık açıköğretim okudu o zaman o öyle olabilirmi? sınavsız geçiş yapmış olabilirmi 4 yıllık açıköğretime?

ve bitirince direk öğretmen oluyorsun dimi? bu usta öğreticilik filan istemem ben

meslek lisesi olarak açıköğretime sınavsız geçiş hakkı yoktur.a.ö.f okul öncesi öğretmenlik bölümü vardır ve 4 yıllıktır.puanıda yüksektir.açıköğretim diye puanı düşük sanmayın..ama onun için öss sınavına girmeniz gerekir.

ÇİÇEK açıköğretim proğramlarının hangisine girmek istersen iste mutlaka öss sınavına girmen gerekiyor canım..başka kafana takılanları bana sorabilirsin.

Bu konularala ilgili sorularınızı bana yöneltebilirsiniz arakadaşlar.

Öncelikle şunu söylemeliyim.Çoçuk gelişimi mezunu yani meslek lisesi mezunu birisi yardımcı öğretmenlik yapar.yardımcı öğretmen de yeri gelir çoçukların altını temizler yeri geri kusmuk temizler.yeri gelir öğretmenin yapmak istemediklerimi yapar.ve asgari ücretle çalışır.çoçuk gelişimi demek 0-6 yaş arası çoçuk bakımı ve eğitimi demek....eğer siz bu diplomayı çoçuk bakıcılığı yapmak için istiyorsanız faydasını görürsünüz...çünkü çoçuk bakmak için de artık belli kriterler istiyorlar. o zaman meslek lisesi diplomanız işe yarar....

meslek lisesi mezunu birinin 2 yıllık yüksek okula geçiş hakkı vardır evet..ama nasıl?
yeni mezunlardan başlarlar geriye doğru giderler.....yani önce yeni mezunları yerleştirrirler size sıra gelirse ki bu biraz zor ..sizde 2 yıllığa geçiş yaparsınız.çünkü sizden önce 2004 2005 2006 2007 mezunları bekliyor olabilir.

toplumda genell bir görüş var meslek lisesini bitiren öğretmen olur diye bu çok yanlış..zaten lise mezunu olarak iş bulmak çok zor....çoçuk gelişimi 2 yıllığı bitirince yine yardımcı öğretmenlik yapabilirsiniz...ancak 4 yıllığı bitirdiğiniz taktirde öğretmen olabilirsiniz.

sağol masal perisi sanada teşekkürler,

peki ben diyelim okudum bitirdim bu çocuk gelişimini sınavsız 4 yıllık açıköğretime geçip okul öncesi öğretmenlik okyabilirim dimi? onda kontejan diye birşey olmadığından herhalde bekleme yapmadan hemen başlarım üniversiteye? fisfisfis

meslek lisesi olarak açıköğretime sınavsız geçiş hakkı yoktur.a.ö.f okul öncesi öğretmenlik bölümü vardır ve 4 yıllıktır.puanıda yüksektir.açıköğretim diye puanı düşük sanmayın..ama onun için öss sınavına girmeniz gerekir.

sınasız geçiş yok yani açıköğretime işte burası bana zor geliyor yani ben tekrar öss ye hazırlanıp girmek istemem sınava ya mirmirmirmir

canım ya daha yeni bizim bir tanıdık okudu şimdi çalışıyor okulda ancak 4 yıllık açıköğretim okudu o zaman o öyle olabilirmi? sınavsız geçiş yapmış olabilirmi 4 yıllık açıköğretime?

ve bitirince direk öğretmen oluyorsun dimi? bu usta öğreticilik filan istemem ben

o sınava girmiştir canım ..

arkadaşalr sormak istediklerinizi sorarsanız paylaşırım benim aklıma gelmiyor.
çiçek sen düz lise mezunumusun canım.

sınavsız sadece meslek liseleri 2 yıllık fakülteler geçebilir..ama o da çok kolay birşey değil...not ortalaması yüksek olanlar öncelik tanırlar...
4 yıllık lara sınavsız geçiş yok...mutlaka öss girmelisin ama lise bilgilerinle öss de açıköğretime tercih edebilecek notu alırsın canım.....

2 yıllık açıköğretim için 145
4 yıllık açıköğretim için 165 alman yeterli.

arkadaşalr sormak istediklerinizi sorarsanız paylaşırım benim aklıma gelmiyor.
çiçek sen düz lise mezunumusun canım.

sınavsız sadece meslek liseleri 2 yıllık fakülteler geçebilir..ama o da çok kolay birşey değil...not ortalaması yüksek olanlar öncelik tanırlar...
4 yıllık lara sınavsız geçiş yok...mutlaka öss girmelisin ama lise bilgilerinle öss de açıköğretime tercih edebilecek notu alırsın canım.....

2 yıllık açıköğretim için 145
4 yıllık açıköğretim için 165 alman yeterli.

masalcığım bu verdiğin notlar baraj 4 yıllık çocuk gelişimi için barajı geçmek yetmiyor..ayrıca kontenjan 2000 ..kamu,iktisat işletmedeki gibi sınırsız değil..

ÇİÇEK açıköğretim proğramlarının hangisine girmek istersen iste mutlaka öss sınavına girmen gerekiyor canım..başka kafana takılanları bana sorabilirsin.

sağol canım o zaman bizim hayyaller uçtu maalesef bende sınavsız geçiş yaparım diye hevesleniyordum bir de tekrar öss stresi çekemem:delphin: ya

bu işler zor malesef keşke biraz daha küçük olsaydık..o zaman belki birşeyler olurdu..

ben çıkıyorum biraz işlerim var eğer görüşemezsek pazar sabahı çıkacağım hastaneden gelince bakmaya çalışırım buraya ama söz vermiyim durumum ne olur bilemiyorum. kendinize iyi bakın.

okumanın kendini geliştirmenin yaşı olmazki arakdaşlar
üstelik açıköğretimi tercih edeceksiniz...açıköğretim de okuyan çok bankacı memur evli orta yaş üstü insanlar biliyorum.....
hatta bizim komşumuz 35 yaşından sonra üniversite gitmeye karar verdi sınavlara giricek öğretmenlik dcokacimcoooküşünüyormuş...

masal perisi maöl sine ünv. mezunlarının kayıtyaptıramama gibi bir durum var mı . ben kayıt için gittiğimde kabul etmediler

Back