Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

tatlım ben kayıt yaptırıcam. aynı zamanda ales ve kpds yede çok iyi hazırlanmam gerekiyor . zor olacak hem de çok zor ama ikisindende vazgeçmek istemiyorum. hayatımda hep birşeyleri daha iyi yapmak için başka istediğim şeyleri erteledim inan bana hiç gerek yokmuş.hiç birşey daha iyi olmadı. elimden geleni yapıcam . yorulucaz ama sonunda kendimize olan saygımız artacak ve daha mutlu olucaz bu herşeye değer fikrimcea.s.:1hug:

haklısın canım ya bende kayıt yaptırıcam karar verdim ne olur en kötü girerim bir kreşe çalışım yada eşim hep sana bir iş açalım kendini işini yap diyordu bana açarım kreş 10 çocuk olsa yeter bana maksat oyalanmak ve hayalimdeki mesleği yapmak bakoşum inşallah mezun olduğumuzda da yazışırız öğrencilerimizi, öğretmen arkadaşlarımı anlatırız birbirimize :Saruboceq:

çok sevindim canım inşallah hakkımızda hayırlısı olur.şimdi sıra bizde. tabii ki görüşmeye devam ederiz hafta içi kayıt yaptırmaya ankaraya gidicem. sen de biran önce yatır sevgiler:1hug::sm_cool:

çok sevindim canım inşallah hakkımızda hayırlısı olur.şimdi sıra bizde. tabii ki görüşmeye devam ederiz hafta içi kayıt yaptırmaya ankaraya gidicem. sen de biran önce yatır sevgiler:1hug::sm_cool:

bakoş ya dersler nasılmış hergün yoktur dimi? CADIARZU

bakoş ya dersler nasılmış hergün yoktur dimi? CADIARZU

canım okula göre seğişiyor herhalde. eğer okulla konuşup anlaşabilirsen daha erken sürede bitirmek için daha çok ders alabilirsin. bu da hafta içi ak"şamları oluyormuş.hafta sonu da oluyormuş.anlayacağın yoğun olacak tatlım ama sadece 2 sene. dişimizi sıkıcaz artık

Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin, "orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara" Açıköğretim Lisesi’ne geçiş olanağı tanıyan hükmünün de aralarında bulunduğu bazı maddelerini iptal etti.4 eylül 2007

kızlar dün ankarada bir halkevini aradım konuştum adamlar kesinlikle kabul etmiyorlar. elimizde lise diploması olsa bile diplomanın arkasında mezun olduğumuz üniversitenin kaşesi var. yukarıdaki tarihe kadar kabul ediyorlarmış ama yönetmelik değişmiş maalesef:1no2::kızgın:

Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin, "orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara" Açıköğretim Lisesi’ne geçiş olanağı tanıyan hükmünün de aralarında bulunduğu bazı maddelerini iptal etti.4 eylül 2007

kızlar dün ankarada bir halkevini aradım konuştum adamlar kesinlikle kabul etmiyorlar. elimizde lise diploması olsa bile diplomanın arkasında mezun olduğumuz üniversitenin kaşesi var. yukarıdaki tarihe kadar kabul ediyorlarmış ama yönetmelik değişmiş maalesef:1no2::kızgın:

Lise mezunları ,üniversite mezunları mesleki açıköğretim liselerinin herhangi bir programına kayıt yaptırarak farklı bölüm yada alandan mezun olarak ikinci bir orta öğretim diplomasına sahip olabilirler,ancak müracat edenlerden şartları aynı olmak koşuluyla enaz 8 kişinin istenen bölüme ön kayıt başvurusunda bulunması gerekmektedir. 8 kişi tamamlandığında o bölüm açılır ve yoğunlaştırılmış olarak yüz yüze okula gidilmek suretiyle 2 yılda meslek lise diploması alınabilir.İyi günler .

canım banada böyle bir mail gelmişti anlamdımki ya dur bakalım ben bu hafta gidip kayıt yaptırıcam bakalım ne diyecekler?

canım okula göre seğişiyor herhalde. eğer okulla konuşup anlaşabilirsen daha erken sürede bitirmek için daha çok ders alabilirsin. bu da hafta içi ak"şamları oluyormuş.hafta sonu da oluyormuş.anlayacağın yoğun olacak tatlım ama sadece 2 sene. dişimizi sıkıcaz artık

evet sabredicez ama işte ben çalışıyorum ya zor olacak benim için umarım hergün yoktur.

dersler genelde haftasonu olur toplamda sanırım 6 ders var.....genelde cumartesi olur...ama bu yaşadığınız yere göre değişir.....burda dersler cumartesi sabahtan öğlene kadarmış....müracat ederken sorabilirsiniz....haftanın 5 günü olmadığı kesin ama..hihoyyyt

canlarım meslek lisesi toplamda 3 sene sürüyor..yanlış duydunuz heralde....bu arada açıköğretim fakültesini bitirenler kesin girer barkoş..çünkü lise diplomasının arkasında herhangi bir üniversitenin kaşesi yok ..dışardan bitirildiği için.sen örgün eğitimden bitirdiğin için girememn doğru olabilir.

bu arada çiçek canım meslek lisesi mezunları kreş açamaz....4 yıllık fakülte çoçuk gelişimi yada okul öncesi mezunları kreş açar...lise mezunları yardımcı öğretmenlik yapar...

canlarım meslek lisesi toplamda 3 sene sürüyor..yanlış duydunuz heralde....bu arada açıköğretim fakültesini bitirenler kesin girer barkoş..çünkü lise diplomasının arkasında herhangi bir üniversitenin kaşesi yok ..dışardan bitirildiği için.sen örgün eğitimden bitirdiğin için girememn doğru olabilir.

bu arada çiçek canım meslek lisesi mezunları kreş açamaz....4 yıllık fakülte çoçuk gelişimi yada okul öncesi mezunları kreş açar...lise mezunları yardımcı öğretmenlik yapar...

sağol masal perisi hanım :1rolleyes: canım bu ne ya neden hanım deme gereği duydun yoksa ima mı var orada sırnaşık şey tamam canım zaten çıktım bir yola ve lise mezunu kalmak değil amacım bir şekilde bitirmek istiyorum üniversiteyi inşallah.

dersler genelde haftasonu olur toplamda sanırım 6 ders var.....genelde cumartesi olur...ama bu yaşadığınız yere göre değişir.....burda dersler cumartesi sabahtan öğlene kadarmış....müracat ederken sorabilirsiniz....haftanın 5 günü olmadığı kesin ama..hihoyyyt

sağol canım iyi oldu o zaman sorun yok bakalım bu hafta kayıt için gidip görüşücem hayırlısı artık

hayırlısı olsun canım.....aslında başta bende çok istedim..ama sonra dedimki kendi kendime tekrar lise okuyup üniversiteye gireceğime..direkt üni.sınavlara gireyim...ama sen biititp sınavlara girersen ek puan verirler oda güzel.

hayırlısı olsun canım.....aslında başta bende çok istedim..ama sonra dedimki kendi kendime tekrar lise okuyup üniversiteye gireceğime..direkt üni.sınavlara gireyim...ama sen biititp sınavlara girersen ek puan verirler oda güzel.

zor ve uzun bir süreç beni bekliyor çok düşündüm akıl danışdığım herkes çok uzun bir zaman ve 6 sene sonra ne olacak belli değil dediler ama ne olursa olsun dedim bende çıktım yola inşallah hayırlısıyla mezun olduğumuda görürüm zaten şimdi memnun olduğum bir işim var mezun olana kadarda kendi işimde devam edeceğim. kısmet artık canım umarım iyi olur pişman olmam en kötü mezun olunca atamam yapılmasa bile kendime kreş açmak istiyorum bakalım durumlar ne gösterir bilinmez ama hayırlısı artık. :sm_confused:

sen ne yaptın girdinmi össye bu sene yoksa gelecek sene içinmi hazırlık yapacaksın?

Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin..bu yola baş koyduktan sonra çoçuk evlilik yaş bence gereksiz...isteyen yapar diye düşünüyorum....5-6 sene sonra aynı yerde olmaktansa neden sevdiğin bir iş yapıyor olmayasın neden hayal olsun?
canım ben bu sene dershaneye gidicem ve 1 sene hazırlanacağım..benimde önümde zor bir yol var....zor ve uzun...geçen sene girmedim sınava.bu sene dil kursuna gidip hazırlanacağım..:lepi:

benim diplomamın arkasında hacettepe ünv. kaşesi var olmayacak. çok istemiştim ama inşallah başka isteyenler yapar bu mesleği.çiçekçim örneğin sen sakın vazgeçme . bizler bir çok kişinin aklından geçirmeye cesaret edemediği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. ben vazgeçmiş değilim yüksek lisans için hazırlanıyorum canlarım. hepimizin yolu açık başarılarla dolu olsun.....:1hug:Şeniz:nazar:

benim diplomamın arkasında hacettepe ünv. kaşesi var olmayacak. çok istemiştim ama inşallah başka isteyenler yapar bu mesleği.çiçekçim örneğin sen sakın vazgeçme . bizler bir çok kişinin aklından geçirmeye cesaret edemediği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. ben vazgeçmiş değilim yüksek lisans için hazırlanıyorum canlarım. hepimizin yolu açık başarılarla dolu olsun.....:1hug:Şeniz:nazar:

canım ona bakarsan benim diplomamın arkasındada üniversitemin kaşesi var alacağız dedi buradaki müdür yardımcısı henüz kesin gidip kayıt yaptırmadım bakalım

ay ya bir kayıt olsaydım şu okula vallahi okumayı göze aldık ama inşallah kayıt yapılırken sorun yaşamayız ya allahım inşallah iyi olacaksa yardım etsin. canım nasıl ya sen kesin kayıt için gittinmi, kabul etmedilermi ya buradaki hoca bilmiyor galiba ya.

ben bugün bir kız meslek lisesi ile görüştüm....durumu anlattım..."başvuruyu bize değil, halk eğitime yapacaksınız, onlar sizi yönlendirecek okullara" dediler.... hani açık öğretimde 3 yıl kız meslek lisesinde 1,5 yıl öğrenim süresi demişti arkadaşlar.... peki bu durumda nasıl olacak anlamadım ben....

Back