Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

yeliz banada bi cevap yazarmısın.
28 yaşındaım.2002 yılında acılan telafi eğitiminde 1 dönem gittim ve 1 senelik derleri aldığım söylendi.kız meslek lisesindeydi.sonra devam edemedim.şimdi acık liseye başvursam bu aldığım dersler gecerli sayılırmı ki.kız meslekteki bayan gecerlidir demişti ama bu durum acık lisedede gecerli olurmuki.ayrıca acık lise kayıtları için halk eğitime gidip bölümü söyleyip kayıtmı yaptırıcaz.bilgi erirssen sevinirim.

4 yıllığa gitmek için öss ye girmen gerekiyor.ama kamudaki gibi barajı geçmen yetmiyor. en son 315 falandı. bu seneki puanları bilmiyorum..

bu bölümden geçiş yok yani yelizcim....tekrar sınava girip çocuk gelişimini kazanmam lazım ..anladım canım....bilgilerin için sağol...

kızlar bu telafi eğitim hakkında bulduğunuz siteleri lütfen paylaşalım....ankaradayım ,1,5 yıl sürenini tercih etmek istiyorum ben ....açıköğretim 3 yıl sürüyormuş...kısa olsun istiyorum...ama nereye başvuracağım bulamıyorum bir türlü...paylaşalım kızlar....

o arkadaş okulunu bitirir bitirmez geçiş yapmıştır yaşı küçükse birde diploma notu yüksekse onun için sorun yok.
bizim ikinci lisemiz olduğu için geçiş zor. ilk diploması kız meslekten olanlar gayet rahat geçiyor çünkü öncelik onların. onlardan yer kalırsa bize sıra geliyor..yani geçiş hakkın var ama sıra gelmiyor..

anladım canım zaten 6 sene uzun birde böyle arada yıl kaybedersek ooo bizim iş suya düşer o zaman.
:bbo:

sen bitidikten sonra ikinci liseyi tercih yaptın ama hala giremedinmi 2 yıllık üni.ye

açık öğretimin süresi 3 yıl senin aldığın dersleri daha geniş görüyorlar..birde staj süreleri uzun. olabilir ama biraz zorlanabilirsin. mesela onlar beslenme dersi görücekler sen o dersi gördün ve o derse girmiyceksin.dolayısıyla yazılı sınavlarada girmiyceksin..peki okuduğun bir yılın sertifikalarını verdilermi sana.neye göre değerlendirecekler seni..

anladım canım zaten 6 sene uzun birde böyle arada yıl kaybedersek ooo bizim iş suya düşer o zaman.
:bbo:

sen bitidikten sonra ikinci liseyi tercih yaptın ama hala giremedinmi 2 yıllık üni.ye

benim mezun olduğum sene iki yıllıklar daha açılmamıştı bir sonraki sene açıldı o zamanda kazık kadar olmuşsun küçücük çocukların yerine seni alamayız dediler..senağlama yani olmadı..

benim mezun olduğum sene iki yıllıklar daha açılmamıştı bir sonraki sene açıldı o zamanda kazık kadar olmuşsun küçücük çocukların yerine seni alamayız dediler..senağlama yani olmadı..

bence bırakma peşini nasılsa sınava girmen gerekmiyor ben senin yerinde olsam her sene başvuru yaparım

canım ya bende ne yapsam bilmedim açıkçası :uhm: iyice karmançorman oldu kafam

birşey daha sorabilirmiyim şimdi bu usta öğretici ne oluyor meslek lisesi mezunlarınamı deniyor bu?

evliyim ve hamileyim yarın sezeryanla doğum yapıcam.. yalovada 2 yıllık yok..başka bir yerede gidememki..

meslek lisesi mezunlarına da deniyor ama görev vermiyorlar..o yüzden daha çok açık öğretim fak. okuyanlar usta öğretici oluyor ve görev alıyorlar..

evliyim ve hamileyim yarın sezeryanla doğum yapıcam.. yalovada 2 yıllık yok..başka bir yerede gidememki..

.Demek yarın bebişini kollarına alacaksın ,allahın izniyle...Allah sana sağlıklı ,uzun ömürlü,bir evlat nasip etsin yelizcim....allah analı babalı büyütsün......

açık lisenin süresi uzun neden kaldığın yerden devam etmiyorsun..

açık öğretimin süresi 3 yıl senin aldığın dersleri daha geniş görüyorlar..birde staj süreleri uzun. olabilir ama biraz zorlanabilirsin. mesela onlar beslenme dersi görücekler sen o dersi gördün ve o derse girmiyceksin.dolayısıyla yazılı sınavlarada girmiyceksin..peki okuduğun bir yılın sertifikalarını verdilermi sana.neye göre değerlendirecekler seni..

karakedibu bu cevaplar sana canım..

.Demek yarın bebişini kollarına alacaksın ,allahın izniyle...Allah sana sağlıklı ,uzun ömürlü,bir evlat nasip etsin yelizcim....allah analı babalı büyütsün......

evet küçük fasulyem büyüdü artık çıkmak istiyor..inşaallah yarın büyük gün..

canım kız meslek te gördüm bu dersleri ve bayan bana bunlar kayıtlarda var dedi gerektiğinde kullanabilirmiyim dedim tabiki cıkartabilirim dedi.bunlar benim işime yararmıki acaba yoksa baştanmı başlamalıyım.aslında 2 senede bitse ne güzel olurdu.kafamı taşlara uruyorum devam etmediğim için.devam edip bitiren arkadaşlarımın hepsi özel kreş ve okullarda görev yapıyorlar.hatta biri 35 yaşının üstünde bir bayandı ve şimdi devlet okulunde köy anasınıfında görev yapıyor.zamanı geri getiremiyorum ki................neler yapmalıyımmmmmmmmm
yeliz inşallah sağ salim eline alırsın bebeğini.

canım peki açıköğretim iki yıllık yokmu ona geçiş yapma şansımız olurmu sınavsız?

artık soru sormaya utnaıyorum çok osru sorduk ama:utangac:

canım kız meslek te gördüm bu dersleri ve bayan bana bunlar kayıtlarda var dedi gerektiğinde kullanabilirmiyim dedim tabiki cıkartabilirim dedi.bunlar benim işime yararmıki acaba yoksa baştanmı başlamalıyım.aslında 2 senede bitse ne güzel olurdu.kafamı taşlara uruyorum devam etmediğim için.devam edip bitiren arkadaşlarımın hepsi özel kreş ve okullarda görev yapıyorlar.hatta biri 35 yaşının üstünde bir bayandı ve şimdi devlet okulunde köy anasınıfında görev yapıyor.zamanı geri getiremiyorum ki................neler yapmalıyımmmmmmmmm
yeliz inşallah sağ salim eline alırsın bebeğini.

canım bayan kayıtlarda var gerektiğinde cıkartabilirim dediyse endişelenme bence bu bilgiler işe yarayacaktır...ayrıca üzme kendini..hiçbirşey için geç değil...sen zamanı düşünme ....ne yapmak istiyorsun onu düşün...başarılar şimdiden...

Son düzenleme:
Back