• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusuzm'un Diyet Günlüğü

Kızlar az önce tartıya çıktım ve bu müthiş haberi sizlere vermeden derse falan gidemeyeceğimi fark ettim:62:

Ben geçen cuma başlamıştım diyete bugün 1. haftam doldu ve ben tam 2 kilo 700 gram vermişim:62:
68,5 olarak başladığım diyetime şuan 65,8 den devam ediyorum son iki rakamı yer değiştirttim:62::62::62::62::62::62:

Hadi bakalım umarım önümüzdeki günlerde sizinde güzel haberlerinizi alacağım lütfen lütfen lütfen ilk haftayı elinizden geldiğince sıkı uygulayarak geçirin:66::66::66:

Güne 4 tane cherry domates 2 küçücük salatalık süt ve 2 kuru incir yiyerek başladım:24:
Bakalım akşam tekrar yazarım:24:

Bu arada kızlar yoğurtlarınızı asla ihmal etmeyin yoksa vücudunuz sarkar yoğurt zaman içinde kendini toparlamasını sağlıyor :56:

Ama malesef göğüs kaslarını çalıştırmak zorundasınız yoksa sarkar benim aklım geç başıma geldi kurtaramadım.. Size önerim duvarın karşısına geçin ellerinizi duvara koyun birazcık eğimli duracaksınız /- (böyle gibi hayal edin işte:1:)
Ne yapıyoruz şınav çekiyoruz:78:

Göğsünün büyüklüğünden şikayetçi olanlar en az 12x3 sayıları arttırabilirsiniz yapabildiğiniz kadar:40: göğsünüzün sarkmasını engeller ve toparlar göğüsleriniz küçülür:32:(yani 12 tane şınav çekip 15 20 saniye bekleyip 12 tane daha gibi:44:)

Göğsünün küçüklüğünden şikayetçi olanlar en fazla 12x3 set yapacaklar set sayısını en az 8 yapacaksınız hem göğsünüzün sarkmasını hem de küçülmesini önleyecektir hatta büyümesini de sağlar biraz (yani 12 tane şınav çekip 15 20 saniye bekleyip 12 tane daha gibi:44:)

Benim göğsüm büyük ben 20x3 yapıyorum ve gören herkes özellikle annem değişimi fark etti:46: Sadece 1 ayda :32: Deneyin derim :24:

Son düzenleme:
Kızlar az önce tartıya çıktım ve bu müthiş haberi sizlere vermeden derse falan gidemeyeceğimi fark ettim:62:

Ben geçen cuma başlamıştım diyete bugün 1. haftam doldu ve ben tam 2 kilo 700 gram vermişim:62:
68,5 olarak başladığım diyetime şuan 65,8 den devam ediyorum son iki rakamı yer değiştirttim:62::62::62::62::62::62:

Hadi bakalım umarım önümüzdeki günlerde sizinde güzel haberlerinizi alacağım lütfen lütfen lütfen ilk haftayı elinizden geldiğince sıkı uygulayarak geçirin:66::66::66:

senin adına çok sevindim.ne yedin günde kaç dilim ekmek yedin ? :10:

süper 2.7 kilo :65::nazar:tebrikler canım iyiki hemen yazdın gaza geldim iyice valla,darısı başıma:36:
kahvaltımı yaptım
1 dılım kızarmış ekmek
peynir ve yeşillik yedim
ben kahvaltısız yapamayanlardanım canım saat 1 de kalksam önce kahvaltı mutlaka yaparım..

Annem de kahvaltısız yapamam dediği için doktor anneme kahvaltıyı bu şekilde yapmasını önermişti ben de kahvaltısız asla diyenler için o seçeneği de yazdım:56:
Yaşım küçük olduğu içinde çabuk veriyorum tabiki ama eminim sizde ilk haftayı sıkı tutarsanız aldığınız sonuçtan memnun kalıp bu şekilde devam edeceksiniz zaten 2 ay falan bu şekilde devam ederseniz vücut buna alışacak ve yeme düzeniniz oturmuş olacak ben uzun bir süre normal akşam yemeğini hiç aramadım hep yoğurt yedim ve kilomu korudum:32:

Pirinç yasak olduğu için doğal olarak dolmada yasak ama annem uğraşmış yapmış göndermiş çöpe mi dökeceğim :4: diye düşünerek bu öğlen yaprak sarması yedim salata niyetine de 2 cherry domates yedim:97:

Spora gideceğim için bugün biraz leblebi atıştırıcam çünkü tansiyonum düşer diğer türlü:26:

Bir de bugün çok kilo verdiğim için kendimi piko ile ödüllendirdim ama o kadar tatlı geldi ki burnumun direği sızladı resmen:53: Benim gibi bir çikolata aşığı bir piko yu bile yiyemedi:53: 1 hafta hiç çikolata yememiştim bu kadar çabuk etkilemesi ilginç oldu:26:

Birazdan soda içeceğim ve saat 4 te şekersiz sütsüz kahve içeceğim kahve sayesinde spor yaparken daha fazla yağ yakacağımızı söyledi hocalarımız:56:

Son düzenleme:
hey :)
ben de burada olacağım sanırım bir süre :)
sevdim senin yazdığın listeyi ve çok iyi kilo vermişsin.
ben sabah normal kahvaltımı ettim mesela. biraz sonra da yemek ve salata yerim :)
keşke bari 2 kilo verebilsem ben de :(

kaç yaşındasın bu arada ?

Ocak ta 20 oldum ne çok büyük sayılırım ne de küçük :1:

O zaman bu yolda beraber yürümeye devam edelim:42:

Ara ara yararlı bilgiler vermeye çalıştım işte umarım bize katılan daha çok olur:71:

Yapılan bir araştırmada günde 2 bardak süt içen 30 yaş üstü insanların diyet yapmamalarına rağmen kilo verdikleri tespit edilmiş...

Biz burda üstüne az da yiyoruz sabah akşam süt ürünü de tüketiyoruz bence hepimiz kilo verip manken gibi olabiliriz sende iki kilo verebilirsin:82: Belki 1 haftada olmaz 1 ayda olur ama sağlıklı bir şekilde vermiş olursun:44: 1 ay dememin sebebi de verilmesi gereken kilo miktarı azaldıkça süre uzuyor o yüzden:26:

Hadi kolay gelsin:24:

Son düzenleme:
tamam ben buradayım o zaman bir süre :)
tek sorunum tatlı yeme isteklerim :))
zor olacak biraz ama bakalım.

ben de 22 yaşındayım ve 63 kiloyum.
şimdilik 60tan kurtulup 59 olmak istiyorum :)

ZAYIFLAMANIN SIRRI SÜTTE

Süt içmek hem zayıflamamızı ve formda kalmamızı sağlıyor, hemde cildimizi güzelleştiriyor. Zayıflığın sırrı sütte saklı, işte sebepleri:

Kahvaltılarda doyana kadar yemek yemektense, meyve suyu veya çay yerine bir bardak süt içmek sizi tok tutarak öğle yemeklerinde daha az yemenizi sağlıyor.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yer alan çalışma süresince, Avustralyalı araştırmacılar, sabahları meyve suyu yerine yağsız süt içmenin tokluk hissi verdiğini ve böylece bir sonraki öğünde kalori alımının azaldığını belirlediler. Süt içenlerin öğle yemeklerinde yaklaşık 50 kalori (yüzde 9) daha az yemek yediklerini belirten araştırmacılar, çalışmaya katılan aşırı kilolu ancak sağlıklı 34 kadın ve erkeği iki gruba ayırıp, birincisine 570 gram yağsız süt; ikinci gruba ise aynı miktarda meyve suyu verdiler. Süt içen gurubun kilo verdiğini gördüler.

Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki 4 saat boyunca, erkekler ve kadınlar tokluk duygularını ölçtüler ve öğle yemeğinde doyana kadar yemelerine izin verildi. Süt içen yetişkinler daha çabuk doyduklarını ve öğle yemeğinde daha az yediklerini bildirdiler.

Uzun öğün aralarında da bir çay bardağı süt içerek hem kas ve kemik sağlığınızı koruyup hemde tokluk hissi sayesinde zayıflayabiliriz. Diyetisyenlerin verdiği diyet listelerinde yemek aralarından öğünden 3 saat sonra bir çay bardağı süt içilmesi öneriliyor. Sabah ve öğle yemeği arasında, öğle ve akşam yemeği arasında ve gece yatmadan önce içilebileceğini söylüyorlar.

Alıntıdır

Son düzenleme:
ZAYIFLAMANIN SIRRI SÜTTE

Süt içmek hem zayıflamamızı ve formda kalmamızı sağlıyor, hemde cildimizi güzelleştiriyor. Zayıflığın sırrı sütte saklı, işte sebepleri:

Kahvaltılarda doyana kadar yemek yemektense, meyve suyu veya çay yerine bir bardak süt içmek sizi tok tutarak öğle yemeklerinde daha az yemenizi sağlıyor.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi�nde yer alan çalışma süresince, Avustralyalı araştırmacılar, sabahları meyve suyu yerine yağsız süt içmenin tokluk hissi verdiğini ve böylece bir sonraki öğünde kalori alımının azaldığını belirlediler. Süt içenlerin öğle yemeklerinde yaklaşık 50 kalori (yüzde 9) daha az yemek yediklerini belirten araştırmacılar, çalışmaya katılan aşırı kilolu ancak sağlıklı 34 kadın ve erkeği iki gruba ayırıp, birincisine 570 gram yağsız süt; ikinci gruba ise aynı miktarda meyve suyu verdiler. Süt içen gurubun kilo verdiğini gördüler.

Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki 4 saat boyunca, erkekler ve kadınlar tokluk duygularını ölçtüler ve öğle yemeğinde doyana kadar yemelerine izin verildi. Süt içen yetişkinler daha çabuk doyduklarını ve öğle yemeğinde daha az yediklerini bildirdiler.

Uzun öğün aralarında da bir çay bardağı süt içerek hem kas ve kemik sağlığınızı koruyup hemde tokluk hissi sayesinde zayıflayabiliriz. Diyetisyenlerin verdiği diyet listelerinde yemek aralarından öğünden 3 saat sonra bir çay bardağı süt içilmesi öneriliyor. Sabah ve öğle yemeği arasında, öğle ve akşam yemeği arasında ve gece yatmadan önce içilebileceğini söylüyorlar.

sevdim bak bunu :)
okula giderken sabah kahvaltı etmiyordum zaten. çıkmadan sütümü içerim bari :)

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklendiği ve kalsiyum düzeyi yükseltildiğinde zayıflamanın etkin olduğunu gösteren birçok çalışma olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Besler, yaptığı açıklamada, kalsiyumun vücut ağırlığı denetimi konusunda etkin olduğuna yönelik bilimsel veriler olduğunu belirtti.

Kalsiyum açısından ve kalsiyumun kullanılabilirliği açısından en zengin besinin süt ve süt ürünleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Besler, şöyle konuştu:

''ABD'de yapılmış bir seri çalışma var, hala da devam ediyor. Çok net olarak bir sonuç olmamakla birlikte genellikle süt tüketiminin, yani kalsiyum sütten geldiği zaman vücut ağırlığı denetiminin çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklediğimiz ve kalsiyum düzeyini yükselttiğimiz zaman zayıflamanın etkin olduğunu gösteren birçok çalışma var.

Şişman bireylerde vücut ağırlığının düşmesinde kontrollü bir diyet içinde süt ve süt ürünlerini arttırılması ve yüksek kalsiyum seviyesinin sağlanmasının zayıflamaya neden olduğu ve vücut yağ oranını düşürdüğünü gösteren çalışmalar mevcut.''

Prof. Dr. Besler, süt ve süt ürünlerinin beslenme açısından son derece önemli olduğunu belirterek, çalışmaların özellikle sağlık bozucu bir kavram, bir sorun olması nedeniyle şişmanlıktan korunmada da süt ve süt ürünlerinin önemli bir besin grubu olduğunu gösterdiğini kaydetti.

-''SÜTÜ SÜT OLARAK TÜKETMELİYİZ''-

Prof. Dr. Besler, sütün bazen sade olarak değil içine katılan, bal pekmez, kakao ve meyve püreleriyle tüketildiğini belirtti. İçine farklı ürünler katılmış sütü beklemeden içmek gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Besler, şöyle konuştu:

''Biz aslında sütü süt olarak tüketmeyi öneriyoruz. Ancak süt tüketimi istediğimiz oranda değil. Sütü daha fazla içmek için bazen içine farklı ürünler katıyoruz. Böylelikle sütün içine çoğunlukla karbonhidrat kaynağı ekliyoruz.

Bu sütü bekletmekle bakteri üremesine zemin hazırlayacak bir ortam oluşturuluyor. Bu nedenle bu karışımları yaptığımız zaman sütü bekletmeden tüketmeliyiz. Süte karıştırılan bu ürünler sütün besin değerini etkilemiyor.''

Prof. Dr. Besler, sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için mutlaka süt içmek gerektiğini kaydetti.

Alıntıdır

Son düzenleme:
Süt içen biri içmeyene göre 2 yıl içinde 6 kilo daha fazla verebiliyor.

Uzmanlar sütün yanı sıra yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinin de aynı etkiyi yarattığını açıkladı. Sütteki kalsiyumun kilo vermeye yardımcı olduğu ve süt içen birinin içmeyen birine göre 2 yıl içinde 6 kilo daha fazla verebildiği belirtildi.

Alıntıdır

güzel paylaşımlar için sağol canım.
öğlen :beyaz lahanayı azcık yağ ve biraz salça ile kavurdum ekmeksiz 1 tabak yedim yanında yoğurtla yedim
yoğurt hakkımı kullandım akşam 1 tane yeşil elma yiyebilirim

Back