• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal yeme bozukluğu

İşte elimde değil bir kriz geçirdiğinizi düşünün bir sinir krizi elinizde etrafınız da ne varsa firlatiyorsunuz bende de yemeğe saldırma şeklinde oluyor
Şu sıralar ben de de aynı durum var gibi. Doktora gitmedim ama başka açıklama bulamıyorum. Sürekli yemek yeme ihtiyacı duyuyorum. Uyandığım an ağzıma atacak tatlı bir seyler arkasından ne yesem hesabı yapıyorum.kriz gibi, insan önüne gecemiyor😔

Sinirimden öfkemden karsimdakine bisey diyememenin verdiği hırsla ağlayarak kafamı yemeğe gomuyorum
Acaba sinirlendiğinizde o an ki yeme isteğinizi törpülemek için kendinize bir aktivite mi bulsanız?
Şimdilik kilonuz aşırı değil ama yeme bozukluğunuzla baş edemezseniz ilerleyen yıllarda obeziteyle de mücadele etmek zorunda kalırsınız.
Yemek dışında öfkenizi ne bastırır hiç düşündünüz mü veya şunu yapınca sakinleşiyorum dediğiniz bir şey var mı?

Sizin aksinize üzülünce veya sinirlenince yemek yiyemem, sinirli olduğumda ya da üzgünsem mideme taş oturuyor sanki, sinirimi son ses müzik dinleyip yürüyerek atıyorum veya duş yapıp uyumak iyi geliyor, içimdeki öfkeyi yazıya dökmek iyi geliyor.

Size de yemek yemek dışında iyi gelen bir şeyler vardır mutlaka, yürümek, kimsenin olmadığı bir yerde bağırıp çağırmak, yazmak gibi ya da ne bileyim kendinize bir kum torbası da alabilirsiniz, ona vurup rahatlamak da bir çözüm ama yemek yemenin yerini alacak size zarar vermeyen ama öfkenizi de atacak bir yöntem bulmanız şart.

O herkeste var şuan, pandemi dönemindeyiz, herkes psikolojik olarak çöktü ve kendini yemeğe verdi. Gayet normal. Ben de öyleyim, bugün havalar soğuyunca tay giydim ve inanılmaz kötü hissetim kendimi. Bunun için bir şey yapıyor muyum, hayır. Eeee o zaman niye kendimi kötü hissediyorum, dikkat etseydim 😂 kendimize iyi davranmıyoruz, öfkelenince hemen yemeklere saldırıyoruz. Önce kendimize şefkat göstermemiz lazım.

Back