• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal yeme bozukluğu

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.337
5.037
358
39
Herkese iyi akşamlar. Su sıralar iyice artmış durumda olan duygusal yeme bozukluğu sorunum var bu teşhisi sadece ben kendi kendime koymadım gittiğim psikiyatrist de bu tanıyı koymuştu. İlk ergenlik dönemim de başladı bu sorunum su an 34 yaşındayım ve yenemiyorum sürekli yemek yiyorum sonrasında kendimden nefret ediyorum bu nefret yine yemek yemeye itiyor beni kızgınken uzgunken her olumsuz durumda kendimi yemek yerken buluyorum sabah tartıldım 78 kiloya çıkmışım boyum 1.70 artık ne yapacagimi bilemiyorum psikologa gidemem su an maddi gücüm terapi seanslarına yetemez bu illete yakalanipta kurtulan varmı aranızda nasıl kurtuldunuz??

Ne onersek gecici cozum olur terapi disinda. Cunku altinda yatan sebebi bulup ona cozum uretmek lazim siz de biliyorsunuz ki.

Kendinizi mesgul tutmaya calisin, disari cikin, size iyi gelen insanlarla sohbet edip vakit gecirin. Kendinize kurallar koymaya calisin.

Sorununuzu kabullenin. Yokmus gibi davranmanin anlami yok.Sizin evet bir sorununuz var ve ilk kez sizin basiniza gelmedi.Dogru tedaviyle cozulebilir.Kendinizden nefret edecek boyutta degilsiniz.Sakin kalmaya calisin.Durumunuz cozumsuz degil.:KK66:

Hangi duygunuzu yenmek için yemek yiyorsunuz?Bence ilk tespit etmeniz gereken o.Sonrada en çok o duyguyu size yaşatan şey ne?Ve o duyguyu yaşayıp unutamadığınız anlar neler? Youtube da eft videoları var belki onları deneyebilirsiniz.Tabiki profosyonel destek almanız en doğru olan, devlet hastanelerinde de artık psikolog var,psikiyatr zaten var.

Yaa bu problem bende de var sanırım. O kadar cok seviyorum ki aklimdan hic cikmiyorrr

Hangi duygunuzu yenmek için yemek yiyorsunuz?Bence ilk tespit etmeniz gereken o.Sonrada en çok o duyguyu size yaşatan şey ne?Ve o duyguyu yaşayıp unutamadığınız anlar neler? Youtube da eft videoları var belki onları deneyebilirsiniz.Tabiki profosyonel destek almanız en doğru olan, devlet hastanelerinde de artık psikolog var,psikiyatr zaten var.
En fazla üzgün kızgın öfkeli olduğum zamanlar böyleyim ve son zamanlarda çok sıkıntılı günler yaşıyorum öfkemi yemekten çıkarıyorum öylesine yiyorumki sanki yerken beni kıran kişiyi evire çevire dövüyormuşum gibi hissediyorum:(

İşte elimde değil bir kriz geçirdiğinizi düşünün bir sinir krizi elinizde etrafınız da ne varsa firlatiyorsunuz bende de yemeğe saldırma şeklinde oluyor

Tamam yiyin ama elinizin altında abur cubur bulundurmayin.

Hamur işi yapmayın.

Her aciktiginizda su için, yoğurdun içine baharatlar koyup minik minik kasiklarla yiyin atıştırmalık yiyor gibi.

Havuç , salatalık, elma alın tirtiklayin.

Yemeyi durduramıyor olabirsiniz , bu bir hastalık ancak yediğiniz şeyleri değiştirmek sizin elinizde.

Spor yapın birde , bol bol yürüyüş.

Herkese iyi akşamlar. Su sıralar iyice artmış durumda olan duygusal yeme bozukluğu sorunum var bu teşhisi sadece ben kendi kendime koymadım gittiğim psikiyatrist de bu tanıyı koymuştu. İlk ergenlik dönemim de başladı bu sorunum su an 34 yaşındayım ve yenemiyorum sürekli yemek yiyorum sonrasında kendimden nefret ediyorum bu nefret yine yemek yemeye itiyor beni kızgınken uzgunken her olumsuz durumda kendimi yemek yerken buluyorum sabah tartıldım 78 kiloya çıkmışım boyum 1.70 artık ne yapacagimi bilemiyorum psikologa gidemem su an maddi gücüm terapi seanslarına yetemez bu illete yakalanipta kurtulan varmı aranızda nasıl kurtuldunuz??
İnstagramda gülşah kumanova var,yeme bozukluğunu yenmiş,yeme bozujluğu ile ilgili paylaşımlar,öneriler veriyor.

"Aşırı yemeyi yenmek" kitabını mutlaka temin edin ve okuyun

Back