Ben de öğle öğünlerinde meyve yiyeceğim. Karatay meyveyi sabah ye diyor ama, ben zaten karatay kahvaltısını çok severek yapıyorum, meyve yemesem de olur. Öğle öğünümde meyve yediğim zaman, daha tatmin oluyorum sanki.
Ne yapacağız peki canım, hedefimiz kaçamaksız beslenmek mi? Yoksa kaçamak olsa bile, yolumuza devam edebilmeyi öğrenmek mi? Normal insanlar öyle yapıyor ya, diyelim dışarıda zararlı şeyler yediler, o orada kalıyor, bizim gibi akıllarını ona takıp sapıtmıyorlar. Bana kaçamaksız beslenmek daha kolay geliyor açıkçası. Öbür türlü ipin ucunu tutamıyorum bir türlü.
Benim yeme bozukluğum böyle böyle çıktı ortaya biliyor musun? Akşam bira içeceğim diye, akşam öğününü atlıyordum daha az kalori almak için. Ama alkol açlığa dayanmamı zorlaştırıyordu ve verdiği rahatlıkla "amaaan ye gitsin, dünyaya bir kere daha mı geleceksin?" diye diye nurtopu gibi yeme ataklarım başladı.
Mike Dow, kitabında tuzak gıdalar diye bir kavramdan bahsediyor, bunlar bizim beyin kimyamızı olumsuz etkileyen gıdalar. Alkol de var bunların arasında, atakları atlatmayı güçleştiriyor. Tamamen bırakmak mı lazım bilmiyorum ki
.
Yazın denizden çıkınca buz gibi bir bira içmediğim tatilden de ne tat alırım hiç bilmiyorum
.