- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
- Konu Sahibi Toprakliyagmur
-
Ailem hiç bir şekilde onlardan altin istemedi dillendirmedi bile babam a sordum bir kere ne getirirlerse güçlerine göre ddi . Sadece bi kere nisan da yapmadık masraflari çok değil altını yaparlar sanki filan dedi onlara şu kadar altın getirin dock bir ailem yok nisanlim bunu biliyor ama şimdiden bunun sıkıntısını yapıp beni geriyor
biz ailece izmirliyiz bizde de isteme olur söz olur nişan olur.ne demek bi daha getirtmeyin bizi.çok ayıp işin kolayına kaçılmış resmen.ailen haklı bence.he şu konuyu bilemiycem bizim buralarda geline gelin seti takılır bi de damat bilezik takar ama doğuda bildiğim ve bir doğulu arkadaşımda gördüğüm kadarıyla altın çok önemli.sizin az istemeniz onların abartısı olabilir.yalnız şunu bir daha düşün daha şimdiden yetiştirilme ve kültürel fark problemleri var evlenince nasıl olacak orası muamma...hayırlısı olsun canım...Kızlar Merhaba sözlüm le bir senedir tanisiyoruz 4 aydır sözlüyuz . Ben Doğunun bir ilindenim oda Akdenizli aile yapılari gelenek Görenekler çok farklı . İlk başta ailem nisan istedi sözlüm bana yaza düğün yapacam nisan olmasın gelip gitmek kısın zor olur dedi bende ailemi ikna ettim olmadı . 4 ay öld ne gelen var ne giden. Sözlüme gelin bir yüzük takalim diyorum geliriz nisan gibi diyor . Sözlüm ocakta geldi tek başına düğün tarihi aldık sadece ama detaylar konusulmadi bizim burda aile büyükleri konuşur diye babam ailesiyle gelsin dedi sözlüm ise biz sürekli oraya mi gelecez diyor ailem de bir istemeye geldiler başka gören duyan yok diyor ve canlari sıkılıyorbizim burda altin çok istenir nisan istenir sürekli kız a hediye alınır babam diyor ben bunları istemiyorum senin için sen öyle dedin diye . Sadece nisan yapmadı bari düğünü iyi altını biraz yapsın. Ama sözlüm buna fazla diyor. Ailem birsey istemedik diyor nisa lim hep çok istiyorsunuz diyor öyle arada kaldım ki ailem haklı nisanlim a bunu anlatinca geriliyoruz ayrılmayı dahi düşünüyorum ( ben ne yapmayalım siz ne düşünurdunuz?
Haklısıniz bu dönem de daha anlayışlı ve sakin olmak gerekiyor. Artık zamana ve ailelere bıraktık bakalım bu çözüm olacak mi . Çok teşekkür ederimGerilmeyin işte çünkü evlilikte sürecinde mobilyası düğünü organizasyonu gelinliği geleni gelmeyeni bilmem nesi gerileceksiniz yeterince.
Nişan yapılmasa bile ne takacaklarını şimdiden düşünmeyin.
Tahminimce babanız varlıklı olduğu için düğünde mahcup olmamak için diyor ama bununla mahcubiyet olmaz. Annem mesela dünya para verdi saat aldı unuttu son dakika da takamadı. Kısmette değilmiş. Belki erkek tarafı da bize ne öküzmüş kız tarafı anası takmadı damada bir şey dedi. Umurumuzda mi hayır... Ama kayınvalide anneme istersen benim bilezikten vereyim sana demiş o yeter bize. İyi niyet önemli.
Çok kişi biliyorum gösteriş için iki kola bilezik doldurup sonra geri alan. Şova dökmeden içlerinden geleni yapsınlar siz de aileniz de gerilmesin. Millet şikayet edip kınayacak şey buluyor her türlü zaten.
Bu tip üç kuruş beş kuruş için tadınız kaçmasın diye diyorum.
Mutluluklar
Suan bu düğün konusu bizi çatışmaya yükledi ama kesinlikle ben nişanlımdan vazgeçmem sıkıntılı günler olur elbet ama hemen bırakıp gidecek kadar az sevgiye sahip değilim .bence siz birbirinize göre değilsiniz, kültür çatışması daha şimdiden çok var. ayrılmanız daha iyi görünüyor
Haklısıniz bu dönem de daha anlayışlı ve sakin olmak gerekiyor. Artık zamana ve ailelere bıraktık bakalım bu çözüm olacak mi . Çok teşekkür ederim
Kızlar Merhaba sözlüm le bir senedir tanisiyoruz 4 aydır sözlüyuz . Ben Doğunun bir ilindenim oda Akdenizli aile yapılari gelenek Görenekler çok farklı . İlk başta ailem nisan istedi sözlüm bana yaza düğün yapacam nisan olmasın gelip gitmek kısın zor olur dedi bende ailemi ikna ettim olmadı . 4 ay öld ne gelen var ne giden. Sözlüme gelin bir yüzük takalim diyorum geliriz nisan gibi diyor . Sözlüm ocakta geldi tek başına düğün tarihi aldık sadece ama detaylar konusulmadi bizim burda aile büyükleri konuşur diye babam ailesiyle gelsin dedi sözlüm ise biz sürekli oraya mi gelecez diyor ailem de bir istemeye geldiler başka gören duyan yok diyor ve canlari sıkılıyorbizim burda altin çok istenir nisan istenir sürekli kız a hediye alınır babam diyor ben bunları istemiyorum senin için sen öyle dedin diye . Sadece nisan yapmadı bari düğünü iyi altını biraz yapsın. Ama sözlüm buna fazla diyor. Ailem birsey istemedik diyor nisa lim hep çok istiyorsunuz diyor öyle arada kaldım ki ailem haklı nisanlim a bunu anlatinca geriliyoruz ayrılmayı dahi düşünüyorum ( ben ne yapmayalım siz ne düşünurdunuz?
Evlenmeye gönlü var da bu işin bu masrafi altından nasıl kalkacamm derdi vsr. Bana diyor ki her gelip gitme masraf . Geçen gitcen hediye alcan filan
Suan bu düğün konusu bizi çatışmaya yükledi ama kesinlikle ben nişanlımdan vazgeçmem sıkıntılı günler olur elbet ama hemen bırakıp gidecek kadar az sevgiye sahip değilim .
Tarihimiz belli 5 ay var mobilya ve beyaz eşya dahi alındı . Aile istemiyor diye düşünmüyorum beni değil de belki düğün için erken düşünüyor olabilirler ben bunu düşününce kötü oluyorum onlara bir yük muyum acaba diyeUzak mesafelerde gelip gitmek gerçekten çok sıkıntı anlayabiliyorum. Ama sadece istemeye gelip herkesin içinde yüzük takmamalarina takıldım bende
Yaza düğün yapacaklarını söylüyorsun anladigim kadariyla ortada tarih de yok. Nisanlina bişey diyemem ama bana da sanki ailesi olmasını istemiyor gibi geldi.
Şimdi nisanlim mesaj atmış Mart başı geliriz aileler konuşur ailen ne isterse kabulüm yapmaya garanti veriyorum. Kendi aramızda bu konuyu buyutmeyelimm demiş . Hiç inanmadm bu söze
QUOTE="Zey-has, post: 45221117, member: 715722"]Kızlar az önce babam geldi kızım üzülme stres yapma ben herseyini yaparımyeter ki mutlu için rahat olsun. Hasta olursun üzülürsen ddi . Gerekirse kızım diye senin , oğlum diye nisanlinin masrafinı karsilarim dedi . Çok kötü oldum. Babam bunu derken nisanlim hala bana sizin istekleriniz fazla diyor .( mobilya ve beyaz eşya aldı 15000 verdi nisan yapmadı 4 aydır sadece bir tek taşım vsr başka da birsey yok . Ailesi daha hıc gelmedi . Düğünü ilahili yapcaz düğün yerine para vermicek ücretsiz . Babam kina mi yapacak . Onun takacagi altin en fazla 3 cift bilezik bir kolye . Ve bna fazla dedi . Çok kötüyum çok .
Tarihimiz belli 5 ay var mobilya ve beyaz eşya dahi alındı . Aile istemiyor diye düşünmüyorum beni değil de belki düğün için erken düşünüyor olabilirler ben bunu düşününce kötü oluyorum onlara bir yük muyum acaba diye
Şimdi nisanlima açık açık konuştum hatta dedim ayrilalim bu kadar zor ise dedim . Oda sen beni yanlış anladın filan ddi. Sen benim ailemsin, bir parcamsin ayrılmakda neyin nesi filan dedi. Sonra tek tek anlattı semin ailenin istekleri fazla değil benim ailemin yapabileceği kapasite belli dedi sana söz veriyorum ben herseyi yapıcam en uygun biçimde dedi. Şimdilik gönlümü aldı yine ☺Saçmalama sen ne yükü olacaksın. Oğulları evleniyor mecbur ceplerinden para çıkacak. Hakkında hayırlısı olur insallah.
Şimdi nisanlima açık açık konuştum hatta dedim ayrilalim bu kadar zor ise dedim . Oda sen beni yanlış anladın filan ddi. Sen benim ailemsin, bir parcamsin ayrılmakda neyin nesi filan dedi. Sonra tek tek anlattı semin ailenin istekleri fazla değil benim ailemin yapabileceği kapasite belli dedi sana söz veriyorum ben herseyi yapıcam en uygun biçimde dedi. Şimdilik gönlümü aldı yine ☺
Bizimde nisan uzadı ondan oldu birde babam düğün tarihi için nisanlim tek gelince biraz ona takıldı galiba . Bizimde ekim de oldu söz sonra Kasım da biz gittik ocak sonu nisanlim geldi bu kadar düğün tarihi belli yerler tutuldu ama detay yok nisanlim da bana sürekli telden sorunca babam da bu işler büyüklerle olur dedi onların gelmesini istediBende uzak mesafe nisanliligi yaşıyorum ve seni anlayabiliyorum. Bizde de ekim de isteme oldu kasım da nisan sonra aralık da biz gittik onlara. O gün bugündür gorusemiyoruz. Ben ve ailem anlayışla karşılıyoruz gorusemesek bile gonullerimiz bir biliyoruz o yüzden sıkıntı yapmıyoruz. Bu birazda karşı tarafın tavırlarıyla alakali. Sizinkiler nasıl davranıyor bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?