- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
- 78
- Konu Sahibi Toprakliyagmur
-
yalnız bi hediyenin hesabını yapan adam tehlikelidir. cimri adam hiç çekilmez haberin olsun. biz eşimle herşeyi ama herşeyi ikimiz yaptık. hesapladık 70 milyar gitmiş. 500 tl ne kiİşte bu zoruma gidiyor ona kalsa ailesi gelmez kendi gelir konusulur olur biter bende bu kadar zor mu bunları yapmak diyorum. Buraya gel git hediye 500 tl olsun zaten geleceği 3 yada 4 ...
Ailesi ne düşünüyor onu dahi bilmiyorum çok görmemiş insanlar biraz ailelerimiz farklı benim ailem görmüş geçirmiş varlıklı bulunduğu il de soz sahibi . Onun ailesi kendi yagin da kendi hayatındalar onlara bazı durumlar lüks ve fazla geliyor olabilir diye ailem onlara yardimci olmaya çalışıyor bu bile nisanlima fazla geliyor. Kayinvalidem çok çok iyi bir insan ağzından hep güzel sözler duydum hiç bir zaman yüzünü asmaz ki sadece 3 kere gördüm onuda.Tabiki.Ya gerçi böyle şeyler tamamen karakter meselesi zorlamayla olucak şeyler değil. Senin için söylüyorum,tuttuğunu koparmak meselesi için yani. Yerinde olsam hayatımın merkezine koymazdım sözlümü.Bilmeyen insanlara garip gelebilir, ama bizim doğrularımız var kendimize göre.Doğu bölgesi olarak. Ama nedir, bizim gibi düşünmeyen insanlar, bize saygı duymayı, ''sizde öyleyse öyle yaparız'' demeyi bilir.Buda işin anlayış ve kıymet verme boyutu. Üstelik Allah izniyle, insan bir kere evlenir.Bu kadar nişanlına he demek yerine biraz dişini göstermen şart.Hayatındaki insan uğruna bir bayan olarak kendini küçük düşürme.Doğu batı farketmez, kız alıyorlar.Kolay değilki öyle.İnsanların beklentilerine saygı duyulması şart.Yoksa çok üzülürsün.Bugün he diyip evlenip gitsen sözlünün olduğu şehre, yarın bayramda seyranda ''çok uzak habire orayamı gidicez'' der, görürsün.O zaman anlarsın yani.Kendine ve ailene kıymet ver, erzak değil kız aldıklarını bildir kendilerine.Terbiyesizliğin lüzumu yok.
Telefonla konuşuruz arada canım kızımder kuzum der hep iyi konuşur buraya geldiklerinde de çok samimi davrandı ama galiba onlar bu işin çok acele olduğunu düşünüyor maddi açıdanAnnesi seni.istoyor mu insam gelinini gormeye oglunun murvetini gormeye yuzuk takmaya gelmz mi
İşte bird bu var o çalışıyor ben calismiyorum bundan dolayı da kendimi kötü hissediyorum. Ama ailem hiç bir şekilde eksiğimi birakmazlar herseyin en iyisini alırlar. Nişanlım da 35 milyara hersey olsun istyor ama olmuyoryalnız bi hediyenin hesabını yapan adam tehlikelidir. cimri adam hiç çekilmez haberin olsun. biz eşimle herşeyi ama herşeyi ikimiz yaptık. hesapladık 70 milyar gitmiş. 500 tl ne ki
para olayını bi oturup konuşun bence. ne bileyim ev eşyalarını ailenin alacağını duyarsa rahatlar belkiİşte bird bu var o çalışıyor ben calismiyorum bundan dolayı da kendimi kötü hissediyorum. Ama ailem hiç bir şekilde eksiğimi birakmazlar herseyin en iyisini alırlar. Nişanlım da 35 milyara hersey olsun istyor ama olmuyor
Biliyor ailemin alacağını aslında daha nisan yapmadan mobilya aldık beyaz eşya aldık . Ailem koltuk takımı ve mutfak eşyalarını aldı .para olayını bi oturup konuşun bence. ne bileyim ev eşyalarını ailenin alacağını duyarsa rahatlar belki
Nisanlima dedim ki gel nisan yapalım dugunu seneye yaparız ama su da var seneye yapılırsa benim ailem bu kadar anlayışlı olmaz bende sonuçta 2 sene beklemış olurum her istediğim olsun . Nişanlım da bana nisan yapacağıma düğün yaparım dedi bende sen bilirsin dedimCnm yani orta yol bulunmalı diye düşünüyorum.elbette her yörenin adeti farklıdır gelenek görenekleri farklıdır.Ama orta yol bulunabilir.Kaldıki nişanlında belki gönülsüz değil ama armut piş ağzıma düş istiyor 35 bine düğünde biraz zor o zaman erteleyecek düğünü kusura bakmasın.millet ne kavgalar ediyor anlayışlı aileyi bulmuşlar birde hep gelip gidicekmiyiz diyor
Evet dedim ben ailemle senin aranda kalmak istemiyorum artık aileler konussn dedim .Ne oldu da boyle dedi ki sen.biseyler mi dedin
Nisanlima dedim ki gel nisan yapalım dugunu seneye yaparız ama su da var seneye yapılırsa benim ailem bu kadar anlayışlı olmaz bende sonuçta 2 sene beklemış olurum her istediğim olsun . Nişanlım da bana nisan yapacağıma düğün yaparım dedi bende sen bilirsin dedim
Ailem hiç bir şekilde onlardan altin istemedi dillendirmedi bile babam a sordum bir kere ne getirirlerse güçlerine göre ddi . Sadece bi kere nisan da yapmadık masraflari çok değil altını yaparlar sanki filan dedi onlara şu kadar altın getirin dock bir ailem yok nisanlim bunu biliyor ama şimdiden bunun sıkıntısını yapıp beni geriyorBen de egeliyim sanırım ondan nişanlınızı anladım ben.
Yani biz de altın falan öyle konuşulmaz. Hatta beni istediler fln geleneğiniz ne dediler annem o eskidenmiş ben kızım mutlu olsun bir şey istemem dedi. Yani altın pazarlığı bana hep çirkin geliyor. Eskiden kız alınırmış ondan altın verilirmiş. Ama artık çiftler evleniyor yeni ev kuruyor kimseye gitmiyor yani.
Dolayısıyla ben bazı geleneklerin bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizi bir eşya gibi değerinizi altınla ölçmesin aileniz bence. Size on bilezik takınca daha değerli olmuyorsunuz.
Zorla takarlarsa da hiç bir zaman ısınamazlar, istediklerini gönüllerinden geçeni taksınlar ki iki taraf da huzurlu olsun derim ben.
Altın falan geçici huzur kalıcı bunlar için huzuru bozmayın.
Ama bir kere daha ailecek gelmeleri için davet edebilirsiniz elbette havalar biraz düzeldiğinde. Şu havada doğuya gitmek istemiyor olabilirler ama siz yine bir davet edersiniz.
Ama yine de bu ufak şeyler için ailelerin arasını germemek için arayı bulun derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?