- 8 Kasım 2015
- 4.203
- 8.979
- 158
- Konu Sahibi Toprakliyagmur
-
Gönlü olmasa derki ben nisan yapayım sonra düğün yaparım . En başta yaza düğün yapcam ayrı kalmayalim dedi . Nişanlımin sevgisi konusunda hiç bir şekilde şüphem yok. Ailem Ve onu idare etmekten yoruldum ben .kız isteme,düğün,altın olayını bilemicem ama ben oraya hep mi gelicez deyip ailesiyle gelmemesine takıldım. evlenmeye gönlü mü yok çocuğun anlamadım ben
Gönlü olmasa derki ben nisan yapayım sonra düğün yaparım . En başta yaza düğün yapcam ayrı kalmayalim dedi . Nişanlımin sevgisi konusunda hiç bir şekilde şüphem yok. Ailem Ve onu idare etmekten yoruldum ben .
Hımm anladım canim onlarda haklı 6 saat sürüyor birde nisanlimın babası yok anneside tek başına yolculuk yapamıyor babam da bu sefer diyor ki bunlsrin hiç mi amcası dayısı yokCanim oncelikle allah bi yastikta kocatir insalahh.. simdi aranizda bayaa mesafe var ha deyince gelemiyorlardir madi durunlari cikip cikip gelmeye yeterlo.degildir. kendimden.ornek.vereyim. ben nisanliyken aramizda bi saatcik yol.mesafesi vardi aylarca gelemezlerdi hediyenin dogru duzgun H'Sini gormedim... bide yol uzak olunca nisanlin da ailesine baski yapamiyordur. Altina da takilma guclerinin yettigi kadar yapsinlar bence... ama surda haklisin cok sey iatoyosunuz demis ya kiz evi bu isticek tabi az cok demicek yapacajlar yni...
Ya bazen diyorum ki nisanlima bu rahatlığı ben verdim hep ailemi ikna ettim onun dediğini yaptım hep derler bizim burda azcik koparan dediğin dedik olacak yoksa kıymetin olmaz galiba bu da böyle birşeyDoğuluyu doğuluya, batılıyı batılıya verselerde bu dertler bitse. Kültür çatışmasına hayır diyip özellikle doğulu insanlarla görüştümde başım ağrımadı ayol. Bizde ayıp olan,olmazsa olmaz olanlar izmirliye ''ne gerek var'' dedirtiyor. Üzüldüm o yüzden durumuna.Erken bilinç hayat kurtardı bende resmen.Neyse diceğim şu ki senin sözlüye gereksiz gelmesini anlarım ama o da bana biraz gönülsüz geldi yani.Ne demek sürekli gelip gitcez mi yada çok şey istiyosunuz bilmemne.Zaten doğuluların gözünde resmen beleşe gidiyosun şuan.Beleşe derken şu anlamda; gelmesi gitmesi eksik, yapılması gerekenler eksik, alması vermesi hediyesi eksik. Bari insan derki madem sizde böyle, senide kucuk dusurmiyim. Mantık ve aşk bunu gerektirir yani.Seninkinin rahatlığına sağlık, olmazı oldurmaya çalışıyor. Diren zey-has. Herşeye tamam diyip kendi aileni susturmaya çalışmak yerine seninkine de birazcık baskı yap. Severken iyiydi, geleneğe göreneğe gelince oralı değil.OOOOLDU. O iş tutmaz.
Beni çok seven ve bana saygı duyan bir ailem var evlilik kararı almama hiç bir şekilde karşı çıkmadilar araştırma yaptılar aile hakkında olumlu yanıt alınca evet dediler. Ama böyle olacağını bilemezlerdi ben istedim diye evet dediler ve suan bir çok konuda ben uzulmim diye ses çıkarmıyor bu sefer üzülüyorum aileme haksızlık yaptığımı düşünüyorumAilen bunları önceden düşünüp vermeyecekti seni , sende kendi adetlerine uyan biriyle nişanlanacaktın.
şimdi sana tavsiyem madem ailen şikayetçi sende arada kalıyosun ki haklısında baban nişanlını arıyacak bu iş böyle olmaz kız verdim tabak değil diyecek.
Ailem varlıklı bir aile çok şükür . Onun dışında sınavlara hazırlanıyorum üniversite mezunuyum. Şuan vekil öğretmenlik yapıyorum. . Bizim burda altin bir gelenek..Altındı, hediyeydi bunlar yörenizin gelenekleri. Sizin için bunların önemi var mı?
Çalışıyor musunuz? O altınlar geline bir emniyet olarak geleneklerde yer bulmuş. Sizin bu emniyete ihtiyacınız var mı?
Hımm anladım canim onlarda haklı 6 saat sürüyor birde nisanlimın babası yok anneside tek başına yolculuk yapamıyor babam da bu sefer diyor ki bunlsrin hiç mi amcası dayısı yok
Ya bazen diyorum ki nisanlima bu rahatlığı ben verdim hep ailemi ikna ettim onun dediğini yaptım hep derler bizim burda azcik koparan dediğin dedik olacak yoksa kıymetin olmaz galiba bu da böyle birşey
Evlenmeye gönlü var da bu işin bu masrafi altından nasıl kalkacamm derdi vsr. Bana diyor ki her gelip gitme masraf . Geçen gitcen hediye alcan filankız isteme,düğün,altın olayını bilemicem ama ben oraya hep mi gelicez deyip ailesiyle gelmemesine takıldım. evlenmeye gönlü mü yok çocuğun anlamadım ben
Ailem varlıklı bir aile çok şükür . Onun dışında sınavlara hazırlanıyorum üniversite mezunuyum. Şuan vekil öğretmenlik yapıyorum. . Bizim burda altin bir gelenek..
birinin beyfendiye evlenmenin masraf olduğunu söylemesi lazım. otobüs biletiyle hediye devede kulakEvlenmeye gönlü var da bu işin bu masrafi altından nasıl kalkacamm derdi vsr. Bana diyor ki her gelip gitme masraf . Geçen gitcen hediye alcan filan
Ben onu Zorlamamak için çok uğraşıyorum emin olun ama onu zorlamim derken ailemin isteklerini bastieiyorum . Babam altını çok sıkıntı etmiyor onunda canı sıkılıyor ne gelen var ne giden ne de arayanAltinmis takiymis evlendin.mi bunlar kurmucak senin.huzurunu inan.ki o.yuzden karsi tarafi hic zorlama kendini de uzme
İşte bu zoruma gidiyor ona kalsa ailesi gelmez kendi gelir konusulur olur biter bende bu kadar zor mu bunları yapmak diyorum. Buraya gel git hediye 500 tl olsun zaten geleceği 3 yada 4 ...birinin beyfendiye evlenmenin masraf olduğunu söylemesi lazım. otobüs biletiyle hediye devede kulak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?