- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.968
- 30
Ne istediğinin farkında olan adam daha ilk aydan "benimle kal", "gelecek ne der bilemem; ama evliliği ikimiz için düşünebiliriz belki" gibi cümleler kurmaz. Ben evlilik konusunu bir kere bile açmadım oysa ki. Ama geçmişte yaşadıklarına takılıp kaldığını düşünüyorum ve onunla hesaplaşmadığı sürece konuşmamız bile saçmaydı. Şimdi anlıyorum bunu.2 aydır flört ediyorsunuz ,son 1 aydır soguk. Ortada kalan 1 ay için mi bu kadar tantana? İnanın 1 ay için bu kadar uzun yazı yazıp düşünmeye bile gerek yok. Adamda da bir hata göremedim ayrıca, ne istediğinin farkında
İlk ayda bunları konuştuysa o zaman siz bunda bir bit yeniği var diyip devam etmeyecektiniz. Klasik erkek tavırlarını bilmeniz gerekiyor, ilk görüşmelerden evlilikten bahsediyorsa sallıyordur. Sizi ikna etmek için. Yani velevki evlenme kararı verecek durumdaydınız ama yine de 1 ay yani ders çalışmayı dahi erteletecek kadar destansı bir aşk yok sonuçta.Ne istediğinin farkında olan adam daha ilk aydan "benimle kal", "gelecek ne der bilemem; ama evliliği ikimiz için düşünebiliriz belki" gibi cümleler kurmaz. Ben evlilik konusunu bir kere bile açmadım oysa ki. Ama geçmişte yaşadıklarına takılıp kaldığını düşünüyorum ve onunla hesaplaşmadığı sürece konuşmamız bile saçmaydı. Şimdi anlıyorum bunu.
Evlilik laflarını somutluğa ulaşırlarsa ciddiye alırım zaten. "Bu hayallere inandım da devam ettim" gibi bir durum olmadı. Ama uzun süreli ilişki arayışımızın ortak olduğunu anlayınca "tamam, bu benim için iyi olabilir" dedim. İlişkileri uzun bir süre takıntı haline getiren biri değilim. Olmayınca ayrılmak doğal bir süreç; normal olmayan bir aksilikte karşılıklı konuşulmadan tek taraflı bitirilmesi. Ama erkek dilini daha iyi anlamam gerekiyor, bu konuda katılıyorum size.İlk ayda bunları konuştuysa o zaman siz bunda bir bit yeniği var diyip devam etmeyecektiniz. Klasik erkek tavırlarını bilmeniz gerekiyor, ilk görüşmelerden evlilikten bahsediyorsa sallıyordur. Sizi ikna etmek için. Yani velevki evlenme kararı verecek durumdaydınız ama yine de 1 ay yani ders çalışmayı dahi erteletecek kadar destansı bir aşk yok sonuçta.
Aramayı kestim. Sevemeyen insanları durduramam. "Sevemiyorum" deyip geri dönen birkaç insan tanıdım. Onlara şans vermiş olsam bile bir süre sonra ben sıkıldım. Hep terk edilme düşüncesi, bıkkınlık hâli sarıyor beni. Burada keskin bir kararlılık varsa şayet, saygı duyarım.Olmama sebebini açıkça söylemiş. Bence baska sebep aramayın. Illa unutamadigi, sevdiği biri olunca ya da başka ilişkisi olunca mi biter sevgi. Böyle şeyleri aklınıza getirip kendinizi üzmeyin. Gönüle söz geçmez, olmayinca olmuyor
ikili ilişkiler konusunda çok tecrübesizsiniz. bir ilişki iki kişinin istemesiyle başlar en az tek kişinin istemesiyle biter. ayrılmayı düşünüyorum müsaade ediyor musun? ayrılsak mi? gibi bir durum geçerli değil maalesef. gitmek isteyen taraf bahanelerini/gerekçelerini belirtir gider ve biter.Evlilik laflarını somutluğa ulaşırlarsa ciddiye alırım zaten. "Bu hayallere inandım da devam ettim" gibi bir durum olmadı. Ama uzun süreli ilişki arayışımızın ortak olduğunu anlayınca "tamam, bu benim için iyi olabilir" dedim. İlişkileri uzun bir süre takıntı haline getiren biri değilim. Olmayınca ayrılmak doğal bir süreç; normal olmayan bir aksilikte karşılıklı konuşulmadan tek taraflı bitirilmesi. Ama erkek dilini daha iyi anlamam gerekiyor, bu konuda katılıyorum size.
Müsaade isteyemez kimse, yeri geldi bırakan taraf ben oldum. Ama o zaman dışsal ve karşı tarafın düzeltmesine inanmayacağım sebeplerden ayrılmıştık. Bu kişi bana "belirli bir noktadan sonra duygularım ilerlemedi" yazmış. O belirli nokta nedir? Onu öğrenmeye hakkım vardı. Bilmiyorum onu mesela ve mesajda bu konuyu irdelemek istemedim. Ayrılık konuşmalarını da mesajla yapmaktan nefret ederim açıkçası.ikili ilişkiler konusunda çok tecrübesizsiniz. bir ilişki iki kişinin istemesiyle başlar en az tek kişinin istemesiyle biter. ayrılmayı düşünüyorum müsaade ediyor musun? ayrılsak mi? gibi bir durum geçerli değil maalesef. gitmek isteyen taraf bahanelerini/gerekçelerini belirtir gider ve biter.
Zaten bunu hangi arkadaşımla paylaştıysam, elimizde havada kalan sorular mevcut. Merakıma yenik düşüp ardını daha fazla sormadım, "güle güle" dedim.Müsaade isteyemez kimse, yeri geldi bırakan taraf ben oldum. Ama o zaman dışsal ve karşı tarafın düzeltmesine inanmayacağım sebeplerden ayrılmıştık. Bu kişi bana "belirli bir noktadan sonra duygularım ilerlemedi" yazmış. O belirli nokta nedir? Onu öğrenmeye hakkım vardı. Bilmiyorum onu mesela ve mesajda bu konuyu irdelemek istemedim. Ayrılık konuşmalarını da mesajla yapmaktan nefret ederim açıkçası.
Bunu ona sormayı düşündünüz mü gerçekten? Durun ben açıklayayım.Müsaade isteyemez kimse, yeri geldi bırakan taraf ben oldum. Ama o zaman dışsal ve karşı tarafın düzeltmesine inanmayacağım sebeplerden ayrılmıştık. Bu kişi bana "belirli bir noktadan sonra duygularım ilerlemedi" yazmış. O belirli nokta nedir? Onu öğrenmeye hakkım vardı. Bilmiyorum onu mesela ve mesajda bu konuyu irdelemek istemedim. Ayrılık konuşmalarını da mesajla yapmaktan nefret ederim açıkçası.
Dediğiniz tavsiyeleri almadım. "Bırak, peşine düşme, kendini iyileştir önce." dediler bana. Birisi "ne kadar duygusuz bir mesaj atmış, ama sinyalleri erken hissetmen ve sorup cevabı alman iyi olmuş" dedi. Diğeri "sana daha somut bir açıklama yapabilirdi, sıkıldı da mı bıraktı yoksa içsel sorunları mı var, bilmiyorsun" dedi.Bunu ona sormayı düşündünüz mü gerçekten? Durun ben açıklayayım.
“Sevgili kakaokafa yalnız kalmamak için ettiğimiz muhabbetler iyi hoştu seni tavladım da ama iş duygusal boyuta geçince sana karşı sevgide birşey hissetmiyorum. seninle bir ilişkiye başlayacak duygu yoğunluğunu yakalamayı bekledim ama seni sevemiyorum. o yüzden kendine iyi bak”
Yani tam olarak bu arkadaşlarınızla nasıl havada kalan muhabbetler oldu onu anlamadım. Burda da bazen kadınlar konu açıyor birşey hissetmedim devam etsem mi diye 1 2 ay görüş belki seversin diyoruz. O da sizinle o kadar görüşmüş olur da elinden kaçmayın diye evlilik ile onun tabiri ile “tavlamış” bakmış sevmiyor sevemiyor ilişki yaşayacak boyutta duygular yok, gitmiş. Çok basit aslında.
Kendinize olan güveninizi yitirmeyin. Kendinizde kusur, hata aramayın. Ben de bazen hem karakter olarak hem de fiziksel olarak beğensem de bişey hissedemezdim. Ne adaylar kaçırdım. Eminim siz de hoş bir bayansınızdırAramayı kestim. Sevemeyen insanları durduramam. "Sevemiyorum" deyip geri dönen birkaç insan tanıdım. Onlara şans vermiş olsam bile bir süre sonra ben sıkıldım. Hep terk edilme düşüncesi, bıkkınlık hâli sarıyor beni. Burada keskin bir kararlılık varsa şayet, saygı duyarım.
Geç gelen dürüstlük oldu, ama iyi oldu.Kaypak hareketlerden se dürüst olmuş alkışlıyorum böyle insanları. Ben erkek arkadaşınızı takdir ettim
Bir sabah saat 5'te uyandığımda içimdeki ses "ilişkiler iki kişinin hatalarıyla biter; ama sen sadece kendi hatalarından sorumlusun. diğer insanınkileri daha fazla kurcalama" dedi. Şu an hâlâ tamamen duygularımı temizleyemedim, ama bu cümleyi hep düşünür ve yoluma bakmaya çalışırım.Kendinize olan güveninizi yitirmeyin. Kendinizde kusur, hata aramayın. Ben de bazen hem karakter olarak hem de fiziksel olarak beğensem de bişey hissedemezdim. Ne adaylar kaçırdım. Eminim siz de hoş bir bayansınızdır
Sıkıldı bıraktı. Gerçekten bir erkek aşık olursa ortada ne ailevi problem kalıyor ne de içsel sancılar. 2 aya basıyorlar nikahı. Bu bahaneler sadece sevmedikleri kadınlar için geçerli, yarın öbür gün ayrılmak istediklerinde öne sürecekleri gerekçeyi en başından söylüyorlar :)Dediğiniz tavsiyeleri almadım. "Bırak, peşine düşme, kendini iyileştir önce." dediler bana. Birisi "ne kadar duygusuz bir mesaj atmış, ama sinyalleri erken hissetmen ve sorup cevabı alman iyi olmuş" dedi. Diğeri "sana daha somut bir açıklama yapabilirdi, sıkıldı da mı bıraktı yoksa içsel sorunları mı var, bilmiyorsun" dedi.
Ben de diyorum ki ilişkiler hep hatalarla bitmez. Kimse hata yapmamış olabilir. Gereken uyumu bulamamışlardır. Gayet doğalBir sabah saat 5'te uyandığımda içimdeki ses "ilişkiler iki kişinin hatalarıyla biter; ama sen sadece kendi hatalarından sorumlusun. diğer insanınkileri daha fazla kurcalama" dedi. Şu an hâlâ tamamen duygularımı temizleyemedim, ama bu cümleyi hep düşünür ve yoluma bakmaya çalışırım.
2.5 ay içinde sevmiş gibi de yapamazsın. Tanırsın, uymadı mı erken bırakırsın. Öyle geç ve zoraki yazmalar, içten sarılmamalarla kimseyi oyalamaya hakkın olamaz. Öyle düşünüyorum. Ben geçmişte bir aylık doldurduktan sonra "kafam eskide, senden hoşlanamıyorum" demiştim. Bir ay içinde birini sevip sevmediğini anlamıyorsan veya bunu erkenden söylemiyorsan sıkıntılısındır zaten. Öyle düşünüyorum.Sıkıldı bıraktı. Gerçekten bir erkek aşık olursa ortada ne ailevi problem kalıyor ne de içsel sancılar. 2 aya basıyorlar nikahı. Bu bahaneler sadece sevmedikleri kadınlar için geçerli, yarın öbür gün ayrılmak istediklerinde öne sürecekleri gerekçeyi en başından söylüyorlar :)
Acımasız gelebilir yazdıklarım ama sizin için söylüyorum. Arkada bırakıp ders çalışın. Ben kendi bir aylık ilişkim için bile bu kadar düşünüp elimi yormam