- 20 Şubat 2016
- 88
- 8
- 1
- 32
- Konu Sahibi unknown1904
-
benim arkadaş ortamıma felan girdi. benim için baya zorluyordu kendini. ama arkadaş ortamında o kadar masum ve sessiz duruyodu ki ilk başta dedim bu adam beni sevmese asla burda oturmazdı diye. sonra ikinci seferde felan arkadaşlarıma karşı da daha iyiydi. üstesinden gelebilirdik eminim. araya başka insanları sokmasaydıYaptığı herşeyi geçtim diyelim ruh sağlığı yerinde olmayan ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir insanla bir ömür geçmez bence. Aşk herşeyi affetmiyor. O evde yatacak sen mi çalışacaksın? Sen arkadaş toplantılarına gitmek istediginde ki herkes çift olarak gelecek sen tek gideceksin o evde mi oturacak? Bence çok iyi düşün aşk biter bir süre sonra ama sevgi devam eder ama bu da uygun şartlarda devam eder yoksa sonu her iki tarafında mutsuz oldugu bir mecburi birliktelik olarak kalır.
gerçekten uzun biraz anlatacaklarım. umarım yardımcı olursunuz. onu size anlatmak istiyorum ki tek bir hareketine bakarak yargılanmasını istemiyorum. ilişkimizin bitmesinin son noktası onun bizim sorun yaşasakta çıkmaya devam ettiğimiz son 3 haftada herhangi bir siteye üye olarak ordan yabancı ve yerli kzlarla benden habersiz konuşması ve benim bunları yakalamam oldu. "kız arkadaşım olur musun" gibi şeyler de vardı konuşmalar arasında. ve kendini her birine farklı bir şekilde farklı bir yerden olarak tanıtmış, çalışmıyor olmasına rağmen çok üst mevkide biriymiş ve yoruldum bugün felan gibisnden konuşmuş. ve bunları yakaladığımda bana bir açıklama yapamadı özür dileyemedi. sadece o an herşeyden bunalıp uzaklaşmak benden kurtulmak istediğini farkettim. uzağız biz telefon üzerinden oluyor tüm bunlar. şimdiye kadar anlattıklarıma bakarak onun hiçbişi haketmeyen bir pislik olduğunu düşünüyordur eminim okuyanlar. şimdi ondan bahsedeceğim size. iyi bir üniversitede tıp bitirmiş ve çalışmıyor. istediği an iş bulabilir ama istemiyor çalışmak maddi açıdan da iyi durumda değil. bir rahatsızlığı var ve insanlarla iletişim kuramıyor çok fazla. toplu taşıma araçlarından bile uzak duruyor. gerçek hayatta bir tane bile samimi arkadaşı yok. antidepresan kullanıyor. sosyalfobisi var ailesiyle bile derdini paylaşmaz. canı sıkkınken genel olarak sırıtır dalgaya vurur. beni gerçekten aldatmak niyetinde olsa bunu bu şekilde insanlara yalan söyleyerek yapacağını düşünmüyorum. resimler paylaşıyor felan sosyal hayattaki eksikliğini internetten gidermeye çalışıp egosunu tatmin etmeye çalışıyor sanırım. ve çok gururlu özür dilemedi olay olduğunda ve bir kaç gün sonra ben ona sen bu değilsin kötü biri değilsin ve pişman olduğunu biliyorum dedim. evet herşey için özür dilerim dedi. yüzüne bakacak yüzüm yok dedi. ve ben ne zaman barışmaya çalışsam benim neyimi seviyosun ki dedi bana.(özgüveninden dolayı da benden uzaklaşıyor sanrm). başlasak bile düzen tutmıcak dedi. ben üstüne gittiğimde kırıcı konuştu. ve bende bu kitabı gördüm. okudum . beklemeye aldım. ama onun yaptığı gerçek bir aldatma mı? onun ne durumda olduğunu yaşadığı zorluğu bilmeden herkes ona kızıyor. çok mu büyük bi hata bu yaptığı. biz uzağız ve sürekli tartışmalar olmaya başladığnda o da bunları yapmaya başladı. evlenmek istiyordu ev eşyalarına kadar seçmişti kendi. böyle bir insanı bu sebeple bırakmalı mıyım? bir insanın sadece ne yaptığına mı bakmalıyım yoksa neden böyle yaptığını anlayıp ona karşı anlayışlı olursam değişir mi bu davranışı? ve benim de hatalarım çok fazla çok kıskancım ve saygısızlık yaptm kendimce haklı olduğumu düşündüğüm sebeplerle onun özgüvenini iyice zedeledim beni mutlu edemediğini söyleyerek.
ben sevdiğimde çok zor vazgeçen ve aşırı derece fedakarlık yapabilen biriyim. bu da allahın işi olsa gerek. ben vazgeçmediğim için onu böyle bşile benden vazgeçirdi. kaderin aksini yaşamak için zorlayamam ben. ama o almanyada yaşıyodu ordayken iki işte birden çalışıyordu. türkiye ye geldiğinde uyum sağlayamadı. türkçesi de almancası kadar iyi olmadığı için kekemeliği daha çok arttı. bi de türkiyeyle ilgili kötü yaşanmışlıkları var hepsi bir araya gelince bi kaç kere garsonluk için bile başvurup reddedilince daha çok zoruna gitti. doktorlukta hastayla birebir konuşma olduğu için yapamıyor. yoksa gerçekten çok başarılı . ama önce zihnindeki engelleri yenmesi gerekiyor. kullandığı antidepresan engelleri aşmasına değil sorunları umursamamasına daha rahat hissetmesine neden oluyor. doktor kontrolünde ve direk bırakamıyor ilacı yan etkileri oluyo son iki ayı felan kalmıştı bırakması içinyaptığı şey aldatmak mı değil mi bundan önce sen bu kadar problemli bir adamla bir gelecek düşünüyor musun bence bunu sorgulamalısın.amacım seni yada sevgilini yargılamak değil ancak çalışmayı sevmeyen,insan içine girmeyen ve internette kendine sanal bir dünya kurup bu dünyada yaşayan bir adamdan bence koca da olmaz baba da.kötü bir insan olmayabilir ancak sorunlu olduğu çok açık bence bir an önce kendi hayatın için bir iyilik yap ve bu adamdan uzak dur.
Bak arkadaşım tek meselen bu değil hikayeni okudum ve inan kendimi senin yerine koyarak cevap verdim ve düşün ben evliyim buna rağmen bana sevgi dışında beni baglayabilecek tek özelliği olmadı bu hikayede. İnsan sürekli kendinden verirse bir süre sonra verecek birşeyi kalmaz.benim arkadaş ortamıma felan girdi. benim için baya zorluyordu kendini. ama arkadaş ortamında o kadar masum ve sessiz duruyodu ki ilk başta dedim bu adam beni sevmese asla burda oturmazdı diye. sonra ikinci seferde felan arkadaşlarıma karşı da daha iyiydi. üstesinden gelebilirdik eminim. araya başka insanları sokmasaydı
evet benim de düşüncem buydu haziranda tayin istediğimde her hafta görüşebilecektik. hatta bu hafta ailesiyle tanışacaktım. benim yanımda olduğu zamanlarda rahat hissettiğini söylüyo ve daha iyi psikolojisi. kekemeliği bile azalıyo bnle konuşurken. stresten artıyo çünkü takılmaları. telefonda benle saatlerce konuşur ama bi otobüsten yer ayırtmak için bile aramak istemez. taksi çağırmak yerine yürümeyi tercih eder. bir başkasına bu kadar alışması da çok zor. hem kızıyorum hem içim acıyor. keşke başka insanlarla kendini oyalamaya çalışmasaydı şuan hiçbişi yanında olmama engel olamazdı. gerçekten bi pişman olsa bi değişeceğine inandırsa benim için kendini toplasa bir dakika durmazdım. o kadar günahı bi tövbeyle affediyo allah. affetmek kötü bşi olsaydı o bizi affetmezdi diye düşünüyorum hep.Bilemedim. Her davranışın bir sebebi vardır.o da insan ve zayif biraz var sanırım. Siz de anlayışlı birine benziyorsunuz. Psikolojisini beraber tamir edebiliriz diyorsanız devam edin
evet sadece sevgim var. güven de veremiyo artık o yüzden zaten şuan burdaym. çünkü güven de olmayınca insan gerçekten artık tutunamıyor.Bak arkadaşım tek meselen bu değil hikayeni okudum ve inan kendimi senin yerine koyarak cevap verdim ve düşün ben evliyim buna rağmen bana sevgi dışında beni baglayabilecek tek özelliği olmadı bu hikayede. İnsan sürekli kendinden verirse bir süre sonra verecek birşeyi kalmaz.
alıştığı insanların yanında esprili konuşkan biri hatta hep iyi ki kekemeym bu akdar konuşuyorm demi felan derdi. sevdiği alıştığı insanlarla çok konuşur.Bu adamın aldatmaktan bile kötü sorunları var farkında mısın
Evlenseniz ne olacak, tıp fakültesi mezunu ve çalışmayan bir adam
Dünyayla iletişimi sadece internet
Bu adamla nasıl yaşanır, nasıl aile içine sokulur, nasıl bir hayat sürdürülür ??
haklısınız beni korkutan bu saçma teselli yöntemi. yediremiyorum gururuma da sevgime de. bana seviyorum dediği gün başka kızlarla konuşmuş olması bitiriyo beni gerçekten. çok zor bi süreç benim yanımda olan insanla bunları yapan insanın aynı kişi olduğunu kabullenmek zor geliyo. ama tek net olan canımı çok yaktı ben onu bu denli düşünürken. haketmedimDeğişir mi diyorsun ya ya değişmezse? Araniz her bozulduğunda kendini bbaşkalarıyla oyalama ihtimalini ggöremiyor musun?
İlerde kkesinlikle daha büyük sıkıntılar yaşayacaksınız.- herkes gibi- o zaman da aynısşeyleri yapacaktır. Yine mi değissin diye bekleyeceksiniz.
Ustelik bu iilişkide tek sorun onun aldatma girisimleri- ki bence aldatmadir bu- değil. Karşınızda psikolojisi bozuk bir adam var.
Yapmayınggüçlü olun. Sevmek çokggüzel ama insan bir kez aşık olmuyor.
Peki şimdiye kadar o senin için ne yaptı? Ama senin yaptıklarınla denk birşey söyle. Öyle geldi arkadaş ortamına falan girdi zaten sıradan olması gereken şeyler bunlar bu yüzden farklı birşey söyle.evet sadece sevgim var. güven de veremiyo artık o yüzden zaten şuan burdaym. çünkü güven de olmayınca insan gerçekten artık tutunamıyor.
özkıyım belirtileri gösterdiğini söylemiş psikiyatr ama şizofreniyle ilgili bşi söylememişti. umarım onun için de herşeyin hayırlısı olur. bana seni bile bıktırdysam ben kimseyle olamam dedi ayrılırken zaten. kendi de farkında hatta kendi çukuruma seni de çekiyorum diyodu. ben de benim için çık o zaman o çukurdan diyordum. hep deniyo ama hemen pesediyordu. sevdiğin bi insanı bu şekilde geride bırakmak çok zor geliyo. ama artık güven de kalmadı bende.çok yakınım olan bi tanıdığım da doktor, kendisi aktif olarak çalışıyor ama diğer yazdığın bütün hal ve tavırlar, durumlar aynı. asosyal kişilik bozukluğu da şizofreninin bir getirisidir. sırf otobüse binmemek için on kilometre yürür, internet bağımlısıdır, arkadaşları da internetteki oyun arkadaşlarıdır. ailesinden kaçar. kendini farklı tanıtır, yansıtır. insanlarla iletişim kuramaz, boşvermişlerdir temizlikti yemekti umurlarında olmaz. tek yaşıyorlarsa çöp bile biriktirebilirler. sevgilinin ciddi bir sorunu var. şizofren başlangıcı deniyor kısaca. bizdeki öyle en azından. iyi bir psikiyatri servisine gidip ilaç+ psikoterapi almalı. ama doktor olduğu için bunu kabul etmesi çok zor. tedavi olmaya ikna ederseniz belki değişebilir ilişkiniz ama dediğim gibi bir ihtimal.
olamam. ama şuan seviyorum. gerçek bi pişmanlığını gerçekten bi çabasını görsem özellikle de psikolojisi bu durumdayken yine de benim için çabalıyo desem bi şans daha verirdim. ama o mesaj bile atmıyor.Kendine deger ver. Benim icin tabiki aldatma sayilir. Sen farkli acidan bakiyosun o ayri.onun asosyal olusuna bazi sebeplerine onun tavirlarina bağlı olarak bu hareketi yaptığını dusunuyosn bence o seni kaybettigine uzulsun .sana deger vermeyen bi insanla nye birlkte olasn ki nasl guvenceksn bi kere. Onunla ayni yastiga başını koydugunda icin rahat huzur icinde olurum diyorsan devam et. Olabildiğince empati kurarak cvp verdim:)
yok çünkü benim de dengem bu olayla bozuldu artk. zaten ilişkimiz zordu gerçekten. çok umursamaz tavırları oluyo bi hıçkıra hıçkıra ağlıyo sesi titriyo seviyorum derken. ya da sarıldığında o kadar güzel hissettiriyo ki sevgisini. sonra bu yaşananlara bakıyorum bencillikten başka bşi değil. bi insan karşısındakinin üzülüp üzülmiceni düşünmeden adım atmamalı seviyorum diyosaİnanın konu sahibinin anlatımını okur okumaz benim de aklıma bu geldi ama çok ağır olur diye söylemeye cekindim.
Herşey bir kenara bu insan çalışmıyor ve çabası da yok ve evet yaptığı şey bal gibi aldatmadir. Evliyken yaparsa da mi böyle dusuneceksiniz? Aslında özünde iyi asosyollikten yapıyor diyebilecek misiniz? Size değer veriyor olsa biseylere bir yerlerden başlar toplarlardı kendini.
özelde çalıştı bir süre. hastaneden iş teklifi için yanımda aradılar. o konuda sıkıntı yok. ama annem de hep sizin gibi söylüyodu :)İçimden bi ses size söylediklerinin de yalan olduğunu söylüyor. Tıptan mezun olduğunu nerden biliyorsunuz. Öyleyse bile diplomasını alabilmek için mutlaka mecburi hizmetini yapmak zorunda. Yani ben asosyalim çalışamam evde oturayım ben seme şansı yok. Oturursa diplomasını alamaz, dolayısıyla istediği iyi bi yerde de iş bulamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?