duyacağım her iyi söze ihtiyacım var. lütfen okuyun ve yorumlarınızı empati kurarak yapın :(

Onu bırakmalı mıyım?

• evet

OY: 101 97,1%
  • hayır

OY: 3 2,9%

• Ankete Katılan
    104
  • Anket Kapalı .
yaşlarımız 24. kötü biri değil . cebindeki bütün parasını löseve bağışlayan evinde en az 5-6 tane yaralı hayvan besleyen bi insan. psikolojik durumu sadece kekeme olduğu için sosyalfobi
Tıp okumus ama kekemelik tedavi edilebilir bisey bunu bilmiyormu bence arkadasiniz biraz bazi durumlari abartarak kullaniyor size oyle empoze ediyor. Bi hata yapiyo bunlarin ardina siginiyo siyrilmak icin. Sosyal fobisinden mi yapmis kekemeligindenmi yapmis bana boyle geldi valla bunlari kendine siper etmis. Asil asosyal kekeme bu tip insanlar biyle seyler yapmazlar kendine guvenleri olmadigi icin.

haklısınız bu şekilde zor oluyo ama ben kendime verdiğim gibi karşıdakine de değer veriyorum ona kızgınken bile onun için endişeleniyorum.

Yok kendine yeteri kadar deger vermediginden ona karsi duygularin one geciyor ve gercegi goremiyorsun.. Cok karisik bi insan hic gerek yok kendini kasmaya..
Sen bayansin karsindakinin surekli pesinde kosuyor sabir gosteriyor gibi bi izlenim uyandi bende ki buna asla gerek yok..

çok yakınım olan bi tanıdığım da doktor, kendisi aktif olarak çalışıyor ama diğer yazdığın bütün hal ve tavırlar, durumlar aynı. asosyal kişilik bozukluğu da şizofreninin bir getirisidir. sırf otobüse binmemek için on kilometre yürür, internet bağımlısıdır, arkadaşları da internetteki oyun arkadaşlarıdır. ailesinden kaçar. kendini farklı tanıtır, yansıtır. insanlarla iletişim kuramaz, boşvermişlerdir temizlikti yemekti umurlarında olmaz. tek yaşıyorlarsa çöp bile biriktirebilirler. sevgilinin ciddi bir sorunu var. şizofren başlangıcı deniyor kısaca. bizdeki öyle en azından. iyi bir psikiyatri servisine gidip ilaç+ psikoterapi almalı. ama doktor olduğu için bunu kabul etmesi çok zor. tedavi olmaya ikna ederseniz belki değişebilir ilişkiniz ama dediğim gibi bir ihtimal.

Kendine deger ver. Benim icin tabiki aldatma sayilir. Sen farkli acidan bakiyosun o ayri.onun asosyal olusuna bazi sebeplerine onun tavirlarina bağlı olarak bu hareketi yaptığını dusunuyosn bence o seni kaybettigine uzulsun .sana deger vermeyen bi insanla nye birlkte olasn ki nasl guvenceksn bi kere. Onunla ayni yastiga başını koydugunda icin rahat huzur icinde olurum diyorsan devam et. Olabildiğince empati kurarak cvp verdim:)

Her şeyi "Ama o hasta."ya bağlamışsınız.
Kendinizi kandırıyorsunuz.
Psikolojik rahatsızlığının olması bu kadar da kendini kontrol edemeyeceği anlamına gelmez.

Yok hâla "O iyi biri biliyorum." diyorsanız özgüveni yok diye üzülmeyin, sayenizde tavan yapacak.

Psikolojik sorunlarin tedavisi sadece ilacla olmuyor. sevgilin ben kendim icin biseyler yapmak istiyorum, kendimi seviyorum, bu hayatta yasanacak daha cok sey var gibi seyler dusunup kendini telkin etmediği surece senelerce antidepresan kullanir. Kisilik bozukluğu tedaviside yas ilerledikten sonra zorlasir, belirli bir yastan sonra tedavi edilemez. 24 yasinda, okulunu bititrmis adam calismiyorsa istediği kadar mobilya baksin ne anlami var? Hayal olarak kalacak tüm bunlar. Kendine bir iyilik yap ve ayril

Bak kendi söylemiş olmaz ben hastayım beni sevemez bu yıpranışa dayanamazsın seni aldatmış oluşunu geç karakteri senin ruhunu bozar bu tip bir insanla uzun soluklu düşünebiliyor musun

Bilemedim. Her davranışın bir sebebi vardır.o da insan ve zayif biraz var sanırım. Siz de anlayışlı birine benziyorsunuz. Psikolojisini beraber tamir edebiliriz diyorsanız devam edin

yaptığı şey aldatmak mı değil mi bundan önce sen bu kadar problemli bir adamla bir gelecek düşünüyor musun bence bunu sorgulamalısın.amacım seni yada sevgilini yargılamak değil ancak çalışmayı sevmeyen,insan içine girmeyen ve internette kendine sanal bir dünya kurup bu dünyada yaşayan bir adamdan bence koca da olmaz baba da.kötü bir insan olmayabilir ancak sorunlu olduğu çok açık bence bir an önce kendi hayatın için bir iyilik yap ve bu adamdan uzak dur.

İnanın konu sahibinin anlatımını okur okumaz benim de aklıma bu geldi ama çok ağır olur diye söylemeye cekindim.
Herşey bir kenara bu insan çalışmıyor ve çabası da yok ve evet yaptığı şey bal gibi aldatmadir. Evliyken yaparsa da mi böyle dusuneceksiniz? Aslında özünde iyi asosyollikten yapıyor diyebilecek misiniz? Size değer veriyor olsa biseylere bir yerlerden başlar toplarlardı kendini.

Erkek arkadaşın belli ki normal biri değil. Seni aldatış şekli ihanet sayılmayabilir. Ama adam zaten asosyal seni ancak sanaldan aldatır başka türlüsünü yapmaya cesaret edemez. Çünkü özgüveni yok. Biraz tedavi ye ihtiyacı var gibi. Bana kalırsa biraz ara ver. İkiniz de düşünün ilişkinizin artılarını eksiklerini gözden geçirin. Sonra karar verin. Bir ilişki de bir sorun varsa bu karşılıklıdır. Hiç kimse tek başına suçlu değildir. İki tarafında haklı ve haksız yanları vardır. Çok iyi düşün.

İnanın konu sahibinin anlatımını okur okumaz benim de aklıma bu geldi ama çok ağır olur diye söylemeye cekindim.

gerçekler malesef acıdır. arkadaş sosyal fobi diye yazmış, belki sevgilisi ona bu kadar hafif bir tabirle anlattı çünkü bir doktor neyi olduğunu en iyi kendi bilir. yalnız bu astalık sosyal fobiden çok daha kötü ve sinsidir. durumun ciddiyetinin farkına varması açısından yazdım ben de..

Hmm, anladim canim.
Bana kalsa dinlemelisin onu.
Bozuk saat bile gunde 2 kere dogru gosterir. O kadar yalan dolan, kizlari kandirma duzmeceleri varken.
Dogru diyor; bu adamin nesini seviyosun??
ben de bilmiyorum ama insanları anlamak çok zor gözlerine bakınca o içindeki masumiyeti ve çekingenliği yorgunluğu her şeyi görüyorum ben onun. tamam canımı çok ama çok yaktı çok büyük hatalar yaptı. ama sevmeme engel olmadı yaptıkları. ayrılmam için yeterli oldu ki şuan ayrıyız zaten.

Sosyal fobiyi yenmesi gerek o hastalık varken hiçbişey yapamaz
evet zaten benden çok kendine işkence çektirdi. ülke değişikliği yaptı bu yaz ondan sonra iyice arttı sosyalfobisi. türkiyeyle ilgili kötü anıları var. psikiyatr a gidiyor. ama o da ilaç veriyo 3 ayda bi randevu veriyo

Calismiyor, maddi durumuda iyi degil ne dugun hayali, ne esyasi seciyor? Kim alacak onlari? Evlenince caliscak mi saniyorsun yillarca koca bakarsin.
üstün zekalı o yüzden kekemelik var. girdiği her sınavı kazanıyor. memurluk sınavına girecekti bu yaz işte. kredi felan çekip alırız diye düşünüyordu. bir engeli olunca memurlukta ona göre iş veriyorlar. o yüzden memurluk istiyodu

Ailede şizofreni var mı? Laf sokmak icin demiyorum. Özellikle 26 yaşından sonra patlak verir. Bence hasta.
yok hayır ailesinde şizofreni. olayların hepsini bildiğim için şizofreni olmadığına eminim. ama sadece yurtdışında büyümüş bu yaz türkiye ye dönüş yaptıı temelli ve uyum sağlayamıyo burda kekemeliği de arttı

haklısınız. ama aldatma olayı olmasa hastalığı umrumda bile olmazdı elimden geleni yapardım ona destek olup o süreci atlatabilmek için. ve uzak olmasak kesinlikle başarırdım da onu değiştirmeyi. ama şuan yaptığı şeyin kırgınlıklarıyla yanında olamam. zamana ihtiyacım var . zaman neyi gösterir ben de bilmiyorum. haziranda tayinim çıkıyo ve başka ile gideceğim. onu hatırlatan her şeyden uzaklaşmak yeni bi hayat kurmak daha kolay olur o zaman

Yaptığı herşeyi geçtim diyelim ruh sağlığı yerinde olmayan ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir insanla bir ömür geçmez bence. Aşk herşeyi affetmiyor. O evde yatacak sen mi çalışacaksın? Sen arkadaş toplantılarına gitmek istediginde ki herkes çift olarak gelecek sen tek gideceksin o evde mi oturacak? Bence çok iyi düşün aşk biter bir süre sonra ama sevgi devam eder ama bu da uygun şartlarda devam eder yoksa sonu her iki tarafında mutsuz oldugu bir mecburi birliktelik olarak kalır.

sadece yazışarak kendini kandırıyor. gerçek bi diyalog kurmuyor. ileri zekalı olduğu için beyin hızlı işlediğinden dil geri kalıyormuş. tedaviye gitmiş ama faydası olmuyor beyinden geldiği için. abd de bi cihaz çıkmış oraya da gitmek felan şuan için çok zor ilerde birlikte gidelim alalım demişti. bir de psikiyatra giderken yanımda gel dinle o zaman daha iyi anlarsın beni demişti. işimden dolayı gidemedim ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…