- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..
Ciddimisiniz yapmışmıHiç silmedim. Aile apartmanındayım kayınvalidem ve eltim siliyorlar. Hoş onlar buldukları her şeyi mütemadiyen siliyorlar. En son evin dışındaki su borularını silerken gördüm valideyi. O manzaranın üstüne "anne sana söz veriyorum benden önce ölürsen musalla taşını cifle ovalamadan namazını kıldırmam" dedim diye küstü. İyi bir şey demiştim halbuki. Kendisi rahmetli eşinin mezar taşını cifle kazırken iyi, ben deyince tripler küsmeler.
Ciddimisiniz yapmışmı
Ay kusura bakmayın çok güldüm ya. Şaka maka insanın canına yazık vallaMezar taşı temizliği mi :) evet yapmış, hala yapıyor ruh hastası. Toz oluyormuş. Cif ailemizin bir üyesi zaten. Onu da götürüyor mezar ziyaretine.
O acısında onu nasıl düşünmüş pes gözümün önüne hani tabuttan uzaklaştırmaya calışırlarya onuda mussalla taşından uzaklastırırken bi görüntü geldi.hiçmi milletten cekinmedi yaMezar taşı temizliği mi :) evet yapmış, hala yapıyor ruh hastası. Toz oluyormuş. Cif ailemizin bir üyesi zaten. Onu da götürüyor mezar ziyaretine.
Ay kusura bakmayın çok güldüm ya. Şaka maka insanın canına yazık valla
ben evimde silmiyorum ama annem yardımcı alarak 6 ayda bir sildirir. saten boya duvarları. sigara ve kalorifer isi için sildirir. bir kez silim anına denk gelmişliğim var, hakkaten inanılmaz derecede is çıktığını gördüm.Gerçekten çok merak ediyorum cevabınızı. Evinizde temizlik yaparken duvarlarınızı siler misiniz? Ne sıklıkla silersiniz?
Bugün sevgili anneciğim Ramazan öncesi evi temizleyelim diye tutturdu. Bütün gün Canıma okuduğu yetmiyor. Yarın da evin bütün duvarlarını silecekmişiz. Birbirimizi yedik ne pisliğim kaldı ne tembelliğim. Hadi mutfakta fayans var yağlanıyor falan o kabulüm. Salonda,koridorda usul usul duran duvarların kime ne zararı var ? Ne pisliği olabilir ya bu duvarların her ay silenecek.
Tamam ev işlerine bayılan biri değilim ama bu gerçekten benim tembelliğim mi yoksa temizlik rutininde olması gereken bişey mi beni aydınlatır mısınız rica etsem..
O acısında onu nasıl düşünmüş pes gözümün önüne hani tabuttan uzaklaştırmaya calışırlarya onuda mussalla taşından uzaklastırırken bi görüntü geldi.hiçmi milletten cekinmedi ya
Nasil yapiyorsunuz bi tarif etseniz?Duvar silinir, silinmemesi abes. Senede 2-3 defa silerim ben. Ve özellikle kıştan sonra, kaloriferlerin filan isiyle, acayip kirlenmiş oluyor, kir akıyor. Bu bahar temizliğinin bir parçası.
bezlemi yukseklere merdivenmi dayiyorsunuz yani? Tavan peki? Ay cok merak ediyrm nasil oluyor:)Her ay abartı ama yaklaşık altı ayda bir silerim. Sigara içilmez bizim evde ama kalorifer isi falan var.
Elim yanmayacak sıcaklıkta suya bulaşık makinesi deterjanı koyarım erir biraz çamaşır suyu koyarım onunla silerim durulamam. Her oda için değiştiririm suyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?