- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.839
- 1.223
- 52
Arkadaşlar..
Öyle bir hal almışsınız ki...
Olay yine siyasete dönmüş...
Biraz aklı selim düşünmenizi isterdim...
Hükümet ya da muhalefet şakşakçılarını men ederek söylüyorum...
Biz nasıl Türkiye sınırları içinde takım tutarken farklı oluyoruz kimimiz Fenerbahçe, kimimiz Galatasaray vs vs..
Ama yabancı bir ülkeyle bir rekabet olduğunda da gönlümüz "Türkiye"den yana olmuyor mu?
Olay budur!
Türkiye sınırı dışındaki her olayda bütünleşmemiz gerekirken ortaya hala geçmiş atılıyor...
Doğrudur kimseyi akladığım da yok asla ben tarafsız baktım hep...
Ama lütfen bunu "Türkiye" konu olduğunda yapmayın bari...
Bir insan olarak düşünün ki kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Bir iyiliğinizde insanlar "aa sen geçmişte bunu bunu da yapmışsın hiç inandırıcı değilsin" dese sanırım yazık etmiş olur o iyiliğinize değil mi?
Biraz bu açıdan da bakın istedim..
Benim baktığım açı bu çünkü..
Türkiyemizi dış dünyaya karşı savunmak zorundayız...
Yaşadığınız, doyduğunuz toprakları lütfen kendi içinizde tartışsanız da dış dünyaya, sınırlarımızın dışındaki istemeyenlere karşı savunun birlik olun biraz...
Yok Erdoğan düşmanı olmak ulke düşmanı olmayi gerektiriyor. Erdogandan nefret eden ariyorsaniz ben bayrak sallayaniyim. Ama bu Rusya Turkiyeyi soyle yapar ,boyle yapar , Putin ayisina bindi geliyor, Rusyanin ucagini dusurmusler putin bunlari kaziga oturtur (bunlar derken ne kastediyorsa artik) diyenler tiksinti verici.
Ayrıca Turkmendaginin onemini niye kavrayamiyorsunuz yahu? Bu kadar da zor degil acip okuyunca hemen anlaşılıyor. Ben iside zamaninda destek verdigimizi de düşünüyorum. Devletler sandigimiz gibi yonetilmiyor. Ne saniyorsunuz Devleti cok merak ediyorum? Yani Rusya neden orada? Amaci Isidle mi savasmak? Birakin Allahaskina ya
Evet uçağı düşürdük ve evet bu doğru bir hamleydi. Bu kadar zora gidecek ne var yahu? Uçağı Bilal oglan dusurmedi bi aşağılık komplekslerinizi kenarda birakin.
Iyiki kurtulus savasi zamaninda bu zihniyet yoktu. Cepheyi birakip kacarlardi.
Konunun özü bu iki yorum, eğer iç meselelerimizden bahsediyor olsaydık, siyasetçileri sonuna kadar eleştiren biri olarak yine eleştirir diyeceğimden geri kalmazdım fakat konu Türkiye'nin Rusya tarafından taciz edilmesi.
Bugün hangi ülkenin sınırlarını ihlal etseniz hiç bakmaz vurur, unutuyoruz hemde çok çabuk unutuyoruz, 2012 yılında silahsız hangi millete ait olduğu belli olacak şekilde havalanmış keşif uçağımız Suriye tarafından ihtarsız vurulmuş, 2 pilotumuz şehit olmuştu, angajman kurallarımızın değişmesine sebeptir bu olay, ki bu hadiseyle ilgili bir iddia da keşif uçağımızın Rusya tarafından vurulduğuna dairdir, yalanladılar ama gerçekte Suriye kendi silahlarıyla mı vurdu yoksa Rus füzeleri mi ateşlendi bilemiyorum, yetmedi aynı yıl hatırlarsınız Suriye'nin top mermisi Akçakale'ye düşmüştü, insanlar ölmüştü.
Evet komşu ülkelerle olan politikalarımızda hatalar var, evet eleştirilecek çok şey var ama konu sınırlarımız, bugüne kadar hep esnek davrandık ve esnek davranılmasına da kızdık, şimdiyse yapılması gereken yapıldı diye kızıyoruz.