• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşürülen uçak, Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin en ciddi dış politika hatası oldu

Arkadaşlar..
Öyle bir hal almışsınız ki...
Olay yine siyasete dönmüş...
Biraz aklı selim düşünmenizi isterdim...
Hükümet ya da muhalefet şakşakçılarını men ederek söylüyorum...

Biz nasıl Türkiye sınırları içinde takım tutarken farklı oluyoruz kimimiz Fenerbahçe, kimimiz Galatasaray vs vs..
Ama yabancı bir ülkeyle bir rekabet olduğunda da gönlümüz "Türkiye"den yana olmuyor mu?
Olay budur!

Türkiye sınırı dışındaki her olayda bütünleşmemiz gerekirken ortaya hala geçmiş atılıyor...
Doğrudur kimseyi akladığım da yok asla ben tarafsız baktım hep...
Ama lütfen bunu "Türkiye" konu olduğunda yapmayın bari...

Bir insan olarak düşünün ki kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Bir iyiliğinizde insanlar "aa sen geçmişte bunu bunu da yapmışsın hiç inandırıcı değilsin" dese sanırım yazık etmiş olur o iyiliğinize değil mi?

Biraz bu açıdan da bakın istedim..
Benim baktığım açı bu çünkü..

Türkiyemizi dış dünyaya karşı savunmak zorundayız...
Yaşadığınız, doyduğunuz toprakları lütfen kendi içinizde tartışsanız da dış dünyaya, sınırlarımızın dışındaki istemeyenlere karşı savunun birlik olun biraz...

Yok Erdoğan düşmanı olmak ulke düşmanı olmayi gerektiriyor. Erdogandan nefret eden ariyorsaniz ben bayrak sallayaniyim. Ama bu Rusya Turkiyeyi soyle yapar ,boyle yapar , Putin ayisina bindi geliyor, Rusyanin ucagini dusurmusler putin bunlari kaziga oturtur (bunlar derken ne kastediyorsa artik) diyenler tiksinti verici.

Ayrıca Turkmendaginin onemini niye kavrayamiyorsunuz yahu? Bu kadar da zor degil acip okuyunca hemen anlaşılıyor. Ben iside zamaninda destek verdigimizi de düşünüyorum. Devletler sandigimiz gibi yonetilmiyor. Ne saniyorsunuz Devleti cok merak ediyorum? Yani Rusya neden orada? Amaci Isidle mi savasmak? Birakin Allahaskina ya

Evet uçağı düşürdük ve evet bu doğru bir hamleydi. Bu kadar zora gidecek ne var yahu? Uçağı Bilal oglan dusurmedi bi aşağılık komplekslerinizi kenarda birakin.

Iyiki kurtulus savasi zamaninda bu zihniyet yoktu. Cepheyi birakip kacarlardi.

Konunun özü bu iki yorum, eğer iç meselelerimizden bahsediyor olsaydık, siyasetçileri sonuna kadar eleştiren biri olarak yine eleştirir diyeceğimden geri kalmazdım fakat konu Türkiye'nin Rusya tarafından taciz edilmesi.

Bugün hangi ülkenin sınırlarını ihlal etseniz hiç bakmaz vurur, unutuyoruz hemde çok çabuk unutuyoruz, 2012 yılında silahsız hangi millete ait olduğu belli olacak şekilde havalanmış keşif uçağımız Suriye tarafından ihtarsız vurulmuş, 2 pilotumuz şehit olmuştu, angajman kurallarımızın değişmesine sebeptir bu olay, ki bu hadiseyle ilgili bir iddia da keşif uçağımızın Rusya tarafından vurulduğuna dairdir, yalanladılar ama gerçekte Suriye kendi silahlarıyla mı vurdu yoksa Rus füzeleri mi ateşlendi bilemiyorum, yetmedi aynı yıl hatırlarsınız Suriye'nin top mermisi Akçakale'ye düşmüştü, insanlar ölmüştü.

Evet komşu ülkelerle olan politikalarımızda hatalar var, evet eleştirilecek çok şey var ama konu sınırlarımız, bugüne kadar hep esnek davrandık ve esnek davranılmasına da kızdık, şimdiyse yapılması gereken yapıldı diye kızıyoruz.

Canim sen burda Ataturk dusmanligi yaparsan sahte hesapla gelip burda dusuncelerinin tam aksini yazip insanlari kandirmaya kalkarsan o da yetmeyip gidip taaaa yemek topiklerine kadar uzanirsan e bi de ustune ay o ben degildim is arkadasimdi dersen bizde boyleee senden alinti yapar hepsini yazariz kapis?:KK14:
Günaydınlar hani insan bilmediğinin peşine düşermiş ya seninkide o hesap...tee öteki sayfalarda yazdığım yazı var önce geçmişi oku sonra gel konuşalımm... yadaaa yokk ,yok konuşmayalımm çünkü buradan nasıl görüyorum seni biliyormusun bu siyasette yazdığın zaman ciddi gelmiyorsun. bana ne kadar yazarsan yaz sana kızamıyorum ,sen bu forumun yaramaz, şımarık her yere dalan ortalığı karıştıran bir velet gibi görüyorum..mıncıklanıcak,, ısırılacak,, bir velet gibi.. arada bir çık karşıma bir ceee dee ...arayıda uzatma sonra bu kızın sesi soluğu çıkmıyor nerelerde bu diye peşine düşüyorum.. topik,,topik aramak zorunda kalıyorum seni..kapişcim.:KK45::KK45:

Günaydınlar hani insan bilmediğinin peşine düşermiş ya seninkide o hesap...tee öteki sayfalarda yazdığım yazı var önce geçmişi oku sonra gel konuşalımm... yadaaa yokk ,yok konuşmayalımm çünkü buradan nasıl görüyorum seni biliyormusun bu siyasette yazdığın zaman ciddi gelmiyorsun. bana ne kadar yazarsan yaz sana kızamıyorum ,sen bu forumun yaramaz, şımarık her yere dalan ortalığı karıştıran bir velet gibi görüyorum..mıncıklanıcak,, ısırılacak,, bir velet gibi.. arada bir çık karşıma bir ceee dee ...arayıda uzatma sonra bu kızın sesi soluğu çıkmıyor nerelerde bu diye peşine düşüyorum.. topik,,topik aramak zorunda kalıyorum seni..kapişcim.:KK45::KK45:
kakao bu konuda yazdığın hiçbirşeyi değiştirmiyor.
çünkü başka konularRda Atatürkle alakalı düşüncelerini hepimiz gördük. 2ci üyeliğe inanmadık. söz uçar yazı kalır misali kısaca..

Aslında eğri oturup, düzgün konuşmak lazım. Bu pilotun bireysel olarak ve teorik verdiği bir karar.

Eğer Erdoğan bilseydi kesinlikle “vurmayın” derdi. Ama şimdi ağız birliği varmış gibi davranmak zorundalar ki kendi içlerinde çatışmaya düşüyor görüntüsü vermesinler. Dün Fransa TV kanalına konuşan Erdoğan “Rus uçağı olduğunu bilmiyorduk” diye bir şey demiş. Yani mümkün mü bilmemeleri. Bir kere “bir yanlış yaptık da işte nasıl yan çizeriz cümlesi”

Teoride evet vurulması lazım ancak şu an yapılması gereken onca iş varken bu doğru bir gövde gösterisi olmadı bence. Elbette defalarca uyarılmış gereği olmuş ama Orta Doğu çok kızışık şu anda. Bu da bir savaşı tetikleyebilir/di.

kakao bu konuda yazdığın hiçbirşeyi değiştirmiyor.
çünkü başka konularRda Atatürkle alakalı düşüncelerini hepimiz gördük. 2ci üyeliğe inanmadık. söz uçar yazı kalır misali kısaca..
okyyy cicimm sabah, sabah şimdi sanadamı yazayımm.. toline yazdıklarımımı kıskandın yoksam.. tolinin şurada çizdiği tablonun tam tersisin sen kuzum .buradan öyle gözüküyorsun bunuda sadece ben demiyorumm haaaa......ammmaa realde seni tanımadığım için buradaki algılanan tablolara pek inanmam ben.. bak istanbuldaymışsın bende yeni bosnada ara beni gel bana hafta sonu hemde kahvaltıya börekler yapayım sana ohh missss:kk77::kk77:inanma cicim buradaki algılanan tablolara inanmaaa..

okyyy cicimm sabah, sabah şimdi sanadamı yazayımm.. toline yazdıklarımımı kıskandın yoksam.. tolinin şurada çizdiği tablonun tam tersisin sen kuzum .buradan öyle gözüküyorsun bunuda sadece ben demiyorumm haaaa......ammmaa realde seni tanımadığım için buradaki algılanan tablolara pek inanmam ben.. bak istanbuldaymışsın bende yeni bosnada ara beni gel bana hafta sonu hemde kahvaltıya börekler yapayım sana ohh missss:kk77::kk77:inanma cicim buradaki algılanan tablolara inanmaaa..
kız o böreğe arsenik koyarsan sen nolacak sonra:KK53::KK53:
hoş çok sevinen olur bu bölümdede buna:KK70:

yeni bosna uzak anacım bana bu arada:)

kız o böreğe arsenik koyarsan sen nolacak sonra:KK53::KK53:
hoş çok sevinen olur bu bölümdede buna:KK70:

yeni bosna uzak anacım bana bu arada:)
ne arseniği patates koyacağım,, peynir koyacağım.. Tee bunda hiç arsenik var gibimi duruyor...
2015-10-04-490.jpg

Vee ciddiyim. Tanisalim tembellik yapma KARTALDAN burası 1 saat.

1. Ben Yezidilerin teczvüz edilmesinden bahs ediyordum.
2. Tirlar yardim icin ise bu niye gizli yapiliyor ve niye mit tarafindan yapiliyor?
3. Ben demagoji yapamiyorum. Bundan öncede Türkmenler icin nice konu acilmisti ve cidden kimse umursamiyordu! Türkmenlerin haberini yapan dogtru havuz medya, yandas gazete degildi fakat o Türkmenlerin sinir disi kalmasini degistirmiyor. Daha düne kadar ülkeye Türkmeni kabul etmeyen Erdogan, simdi onlar icin hem yardim yolluyor, hem Rus ucagini vuruyor!! Allasen bunu cidden mantigin aliyormu?
4. Evet Mavi marmara uluslar arasi sulardaydi fakat gazze'ye gidecegi belliydi. Israil bu konudada Mavi marmarayi kac defa uyarmisti. Simdi o gemi israil'in sinirlarina girmis olsa, onu hakli mi kilacaktin? Yani tek sorun uluslar arasi su'da mi olmus olmali?

Ve ben kesinlikle israil taraftari degilim. Mavi marmara olayi daima kinanilcak bir olaydir gözümde, hangi sularda oldugu önemli degil. Ben sadece sizin mantiginizdan yola cikarak bir örnek gösterdim.

Ve bana burda "israil sevici" diyen üyeye, önce bu o sevdiginiz cumhurbaskanina bak derim. O kimden üstün yahudi ödülünü almis bir bak. Oglu o gemicikleri ile kim ile isbirligi yaptigina bir bak. Sahi Mavi marmara olayinda ne olmustuda? Ne karsiligi vermisti Erdogan Israil'e hmm?

1-Bölgeyi yangın yerine çeviren Türkiye'mi? Kim komşusunda yangın çıksın ister lütfen söyleyin bana? Ve bölgede ABD Rusya baş aktör. Bunlar neden bu kadar rahat? Göçmen sorunu onları rahatsız edene kadar yangın kimsenin umurunda değildi Ateşe odun taşıdılar. Rusya hala taşımaya devam ediyor.İran yaşanan son olayın terörün önüne geçeceğini ima edebiliyor. Zira göçmenler onların fiske umurunda değil. Onların sorunu da değil. Yaşanan her şey tüm çıplaklıyğıyla ortadayken, herkes niyetini yavaş yavaş açık etmeye başlamışken nasıl olur da orada dili, dini, ırkı ne olursa olsun tecavüze uğrayan kadınlar, çocuklar ile ilgili Türkiyeyi sessiz kalmakla suçlayabilir siniz?

2-O zamanki konjonktür ile şuan da ki konjonktür aynı mı ki bu soruyu sorabiliyorsunuz? İçeride dışarıda bir sürü değişiklik oldu. Elbetteki bir hükumet stratejik kararlar alıp uygular. Açıktan yardım göndermek taraf olmaktır. Türkiye her zaman bu savaşta taraf olmaktan kaçındı. Orada bu işin içinde olan aktörlerin hepsi Türkiye yi Suriye çıkmazına, cehennemine çekebilmek için neler yaptılar. Ne kadar tahriklere maruz kaldık.
ABD başkanı , şayet bundan sonra askerimi farklı bir ülke coğrafyasında savaşın içine sokarsam yazıklar olsun bana , diyor?

Niye bizi bizim çıkarmadığımız bir savaşta alenen taraf olalım? Bunu o zaman alenen yapsaydık şimdi çoktan bu savaşın bir cephesi de Türkiye'de açılmış olacaktı.

3-Bu kesin bilgileri nereden alıyorsunuz. Lütfen delil gösterin. Sınırda kimlik kontrolü mü yaptınız? Neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsunuz. Hebr, kaynak var mı? O zaman bende diyorum ki kabul edildi Türkmenler . nasıl aksini ispatlayacaksınız?

4- İsrail nasıl olur da hangi hakla işsalci konumunda bulunduğu bir ülkenin insani yardım almasını engelmmek cüretini gösterebilir? İsrail dünyanın patronu mu?Ne demek uyardı? Ne halka yapıyor bunu?
Ya anlamıyorum gerçekten. Ülkesinin çıkarını korumaya çalışan herkes haklı Bir Türkler suçlu. Nasıl bir kafa yapısındasınız ne olur anlatın bana...........Anlamıyorum gerçekten. Zorba mı olmak lazım haklı olmak için? Bunu mu savunuyorsunuz?
fransa haklı, İsrail haklı, Rusya haklı, Abd zaten haklı, Kim Jong bile haklı ama Türkiye her zaman, her şartta haksız. Bravo

önce sen yersin sonra ben o zaman:)
Tamam:kk77::kk77: benim kızkardeşim esen yalıda oturuyor..ısmekte güzel sanatlar öğretmeni.oda buraya üye ama pek aktif değil işi ve 2 çocuğuyla yetişemiyor.. bende masa başındayım diye girebiliyorum kk yaa.. bak ne sofralar kurarım sana ..

Tamam:kk77::kk77: benim kızkardeşim esen yalıda oturuyor..ısmekte güzel sanatlar öğretmeni.oda buraya üye ama pek aktif değil işi ve 2 çocuğuyla yetişemiyor.. bende masa başındayım diye girebiliyorum kk yaa.. bak ne sofralar kurarım sana ..
aa maltepe parktayım ben devamlı.
esen yalıyla esen kent aynımı bilmiyorum. karıştırmayayım şimdide :)

aa maltepe parktayım ben devamlı. gel görüşelim oraya: esen yalıyla esen kent aynımı bilmiyorum. karıştırmayayım şimdide
maltepe parkı bilmezmiyim tamam orada buluşabiliriz telefonum var sende ben cumartesi çalışmıyorum alır oğlumu gelirim sonrada kız kardeşime geçerim.. ohh misss istediğin zaman araa benii.. böreğimide yapar gelirim:kk77::kk77::kk77::kk77:

maltepe parkı bilmezmiyim tamam orada buluşabiliriz telefonum var sende ben cumartesi çalışmıyorum alır oğlumu gelirim sonrada kız kardeşime geçerim.. ohh misss istediğin zaman araa benii.. böreğimide yapar gelirim:kk77::kk77::kk77::kk77:
tamamdır. yapalım bvir gün.
kakao zırhımı giyeyimmi :)

tamamdır. yapalım bvir gün.
kakao zırhımı giyeyimmi :)
giyme anacım ben senin zayıflamış halini gördüm o fiziğe zırh değil güzel bir kazak, güzel bir kot pantolon yakışır.. :KK49::KK49:valla okyy tanışma günü ayarlayalımm.. istanbulda olanlar tanışalım ne olcakki .. ne kadar sanalda olsa gerçeğiz ayoll..

giyme anacım ben senin zayıflamış halini gördüm o fiziğe zırh değil güzel bir kazak, güzel bir kot pantolon yakışır.. :KK49::KK49:valla okyy tanışma günü ayarlayalımm.. istanbulda olanlar tanışalım ne olcakki .. ne kadar sanalda olsa gerçeğiz ayoll..
aynen. yapsalım bir ara. ben maltepe parka gittiğimde mesaj yazarım özelden sana konuşuruz. teşekkürler. bir iki kilo aldım yine. o yüzden dikkat ediyorum bu ara

Back